Clickmed
programare rapida la medic

Bună seara! Sunt fată, fac 19 ani în câteva zile, şi de două luni mă confrunt cu nişte probleme.?

Boli tiroidiene
Intrebare postata de membru331504 cu 6 ani in urma

Bună seara!
Sunt fată, fac 19 ani în câteva zile, şi de două luni mă confrunt cu nişte probleme foarte ciudate. Totul a început de la nişte dureri pe care le aveam în zona inimii şi în piept, şi amorţeli la nivelul membrelor superioare. Ştiind cât de importante sunt aceste zone, am mers la un cardiolog, acolo unde mi s-a făcut un ekg care a ieşit normal, iar doctorul mi-a prescris nişte pastile (extravalerianic), una în fiecare seară, spunându-mi că durerile se pot datora oboselii, stresului (se apropia perioada examenelor, dar pe mine nu mă îngrijorau deloc astea) şi a alimentaţiei (prea multe dulciuri, coca-cola, etc). La sugestia ei, am început să-mi corectez programul de somn, am lăsat-o mai uşor cu dulciurile, sucurile şi cu statul la calculator, încercând să stau cât mai mult afară, la aer curat. Din păcate, starea mea de bine a durat doar câteva zile, acele simptome ciudate revenind din nou, chiar mai urâte. Începusem să fiu foarte speriată, gândindu-mă doar la lucruri urâte şi rele despre ce aş putea avea. Aveam atacuri de panică zi şi noapte, durerile din piept şi din zona inimii continuau, membrele superioare mă înţepau şi îmi amorţeau (şi încă îmi amorţesc), respiraţie groaie (şi continuam să îmi sesizez respiraţia, un lucru foarte ciudat şi nou pentru mine). Începusem să am şi nişte dureri ciudate de gât, aşa că am decis că este momentul să merg să mi se facă nişte investigaţii mai amănunţite. Am fost la medicul de familie, dar acolo mi s-a făcut rău, aveam o durere foarte ciudată în piept, la capătul interior al coastelor, spre piept (dacă este posibil aşa ceva...), aşa că am fost trimisă de urgenţă la cardiologie, acolo unde răul s-a accentuat, corpul îmi amorţise în totalitate, chiar şi limba, mă învineţisem şi abia mă puteam ţine pe picioare. Din nou, mi s-a efectuat un ekg care a ieşit, de asemenea, normal, dar tensiunea mea era 14 cu 8 (cea mai mare de până acum, deoarece tot timpul o aveam doar 9 şi 10). I-am spus cardiologului toate simptomele pe care le aveam, iar ea m-a diagnosticat cu tulburări neurovegetative, dându-mi nişte vitamine şi magneziu, dar mi-a sugerat şi să-mi fac un control de tiroidă, deoarece gâtul meu părea puţin umflat.
După insistenţele mele, mama a hotărât să mergem să fac acel control (deoarece nu muncesc, iar ea încă este "sponsorul"), şi am fost diagnosticată cu tiroidită autoimună cu hipotiroidism. Pentru că aveam în sfârşit un diagnostic plauzibil, care îmi oferea câteva dintre simptomele pe care le aveam, m-am mai liniştit, iar acele stări s-au mai rărit, la fel şi atacurile de panică.
De o săptămână am început să iau tratamentul prescris de doctoră (euthyrox 100mg), dar simt că ceva este în neregulă. Deşi simptomele se mai amelioraseră, de când iau acest tratament, parcă au revenit în forţă, cu "prieteni noi", adică simptome pe care nu le avusesem până atunci.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Bună seara! Sunt fată, fac 19 ani în câteva zile, şi de două luni mă confrunt cu nişte probleme.?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

membru331504 (acum 6 ani)

Voi continua aici, deoarece este mai mult şi nu a încăput totul...

Deşi am hipotiroidism, şi, ştiţi şi dumneavoastră, poate provoaca bahicardie, pulsul meu a început să fie din nou 100+, aşa cum îl aveam atunci când m-am prezentat prima dată la cardiolog, au reapărut durerile în zona inimii, ba chiar simt că mă dor şi alte organe precum ficatul, rinichii, stomacul, splina, spatele, capul mă doare încontinuu, zi de zi, iar uneori sunt nişte dureri înţepătoare în creştetul lui, dar pe lateral, iar asta mi se pare îngrijorător, dar mulţi îmi spun că poate fi de la stres, deoarece sora mea prezenta aceleaşi dureri, şi-a făcut un consult ORL şi i-au ieşit toate bune, fiind apoi trimisă la acupunctură, diagnosticul lor fiind stresul (şi da, i-a trecut). De asemenea, simt că respiraţia mea este dereglată, deseori realizând-o (sună ciudat, sper să ştiţi la ce mă refer), am dureri chiar şi în zona cefei, iar în zona stomacului, mai ales după ce mănânc, simt o durere ciudată şi deranjantă sub coasta stângă, în interior (aproape de piept) chiar şi la anumite mişcări. De asemenea, am dureri la nivelul maxilarului, în ambele părţi, dureri de mâini, de umeri, de şolcuri, de muşchi, articulaţii, oase, ameţeală... Pe scurt, simt că mă dor absolut toate şi nu ştiu ce să mai fac!
Mi-am făcut şi nişte analize de sânge din care a reieşit că am un început de anemie şi trigliceridele puţin crescute, pentru care medicul mi-a spus să iau calciu timp de 10 zile şi să consum mai multe lactate.
Chiar nu ştiu ce să mai fac, simt că înnebunesc şi mă gândesc doar la ce e mai rău pentru viaţa mea. Ajutaţi-mă cu o părere sau un sfat, vă rog! Credeţi că toate aceste simptome pot fi de la problema cu tiroida? Iar cu trigliceridele ce aş putea face? Şi ele mă îngrijorează... Din cauza fricii excesive, am început să caut fiecare simptom pe net şi am dat doar ne lucruri foarte negative şi grave, iar asta mă sperie şi mai rău...
Vă rog să îmi răspundeţi şi îmi cer scuze pentru postarea asta lungă, dar ţineam să nu scap niciun amănunt important.
Vă mulţumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de membru331504
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de membru331504
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
SfatulMedicului (acum 6 ani)

Pentru a putea primi un raspuns adecvat va recomandam sa mergeti la un control medical. Articol de interes: //sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/cum-sa-scapati-de-atacurile-de-panicai_14993

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1514880321 (acum 6 ani)

Bună, ai găsit vreo rezolvare la problemele tale? Ma aflu aproximativ în aceeași situație ca și tine și la fel nu mi se găsește nimic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1514880321
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1514880321
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
membru331504 (acum 6 ani)

Bună seara! Răspund destul de târziu, îmi pare rău, pentru că nu am mai verificat acest site. Pot spune, într-un fel, că am mai rezolvat din problemele astea. Am început să merg la un psihoterapeut foarte bun, care a descoperit câteva traume din trecut, iar după câteva şedinţe, toate aceste simptome s-au ameliorat considerabil. Nu mai am atacuri de panică sau dureri în dreptul inimii şi piept, şi nici nu-mi mai amorţesc mâinile. Unele simptome se datorează şi hipotiroidiei, deoarece aceasta imită foarte bine anumite boli, şi oferă nişte dureri nedorite.
Majoritatea simptomelor pe care le-am descris mai sus se datorau mai mult stresului, iar mersul la psiho mă ajută foarte mult. Nu pot spune că am trecut în totalitate peste, dar mă simt mult mai bine decât atunci.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de membru331504
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de membru331504
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.