Clickmed
programare rapida la medic

Urticarie si Angioedem cauze? Ce poate sa fie?

Angioedem Urticarie
Intrebare postata de membru329914 cu 6 ani in urma

Buna ziua. Numele meu este Tina, am 32 de ani. Pe data de 14 Aprilie, anul acesta, am inceput sa am niste probleme ciudate de sanatate, urticarie si angioedem. Am sperat sa fie ceva trecator, din pacate ma confrunt si azi cu aceste probleme. Imi este rusine sa mai ies din casa. Boala a debutat brusc si destul de violent. Nu mi-am facut inca nicio analiza, nu am posibilitati acum, doar am observat ca are foarte mare legatura cu alimentatia. Nu inteleg ce se intampla, ac***a in vedere, ca eu toata viata, am mancat de toate, neac***a alergie la niciun aliment, iar acum nu mai pot manca decat anumite alimente. De asemenea nicio persoana din familia mea nu este alergica la niciun aliment.
Inainte de a incepe cu aceste probleme, am mancat niste cartofi incoltiti(primiti de la o companie ca ajutor caritabil,noi ac***a niste probleme financiare). Nu stiu daca are vreo legatura, am auzit de curand, ca sunt cam toxici, daca sunt incoltiti si verzi. De asemenea, obisnuiam sa mananc zilnic oua, pentru ca nu aveam altceva de mancare, ac***a o situatie financiara mai grea. La farmacie mi s-a spus ca ar fi o reactie violenta a ficatului si ca trebuie sa nu mai mananc oua un an de zile de acum incolo. Asta fac, nu am mai mancat deloc oua, nici macar de Pasti. Mentionez si faptul ca din cauza insomniei, eu nu am dormit niciodata noaptea. Aveam dureri de ficat, de splina, de spate, de rinichi, pe care le-am ignorat mereu.
Acum am inceput sa tin un regim si sa beau ceaiuri, insa in continuare anumite alimente imi provoaca probleme mari. Mi s-au umflat buzele chiar si de la orez si de la o banala mamaliga(pentru ca malaiul era mai vechi). Cartofi nu mai pot manca deloc, nici macar fierti, desi cand eram mica mancam numai cartofi. Mi-am facut o lista cu alimentele care mi-au provocat probleme mari, cum ar fi angioedemul, care pur si simplu imi desfigureaza fata: cartofi,orez,mezeluri afumate,prajeli,oua,grasimi,coloranti,nuci, sare in exces,condimente,anumite tipuri de malai,anumite tipuri de ciocolata,anumite fructe si legume,alimente aproape de expirare etc. Lista poate continua, practic nu stiu nici eu, ce sa mai mananc, daca ceva nu-mi prieste ma trezesc cu buzele,fata,nasul si pleoapele umflate. De urticarie nu mai vorbesc.
Ce am mancat si nu mi-a facut rau ar fi: pui si orice fel de carne sp***a(porc,vita) facuta la gratar,cuptor sau fiarta, in niciun caz prajita,branza de vaci,anumite mezeluri neafumate si nu foarte sarate,anumite tipuri de ciocolata,inghetata cumparata fara oua,iaurt etc. Am ajuns sa fac experimente pe propria piele,nu inteleg ce mi se intampla,niciodata nu am avut alergie la nimic, iar acum, dintr-o data am intoleranta la anumite alimente. Ce poate sa fie?
Ma puteti ajuta cu un raspuns. Va multumesc anticipat,
Cu deosebit respect,
Tina.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Urticarie si Angioedem cauze? Ce poate sa fie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.