Clickmed
programare rapida la medic

Neoplasm col uterin

Afectiuni uterine Cancer de col uterin Carcinom cu celule scuamoase
Intrebare postata de MembruMobileApp1496824731 cu 6 ani in urma

Bună ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste răspunsuri... de cateva luni mama a avut scurgeri cu sânge (de vreo 4 ori i a curs, nu foarte mult). Mentionez ca este la menopauza de vreo 20 ani, are vârstă de 67 ani, a născut prin cezariana doar pe mine si destul de tarziu. Am fost cu ea la un consult ginecologic la o doamnă doctor cu renume in Iasi... i-a prevalat frotiu pentru papanicolau si secretie..si s-a uitat si intern(ecografie) observând o rană sangeranda. La testul papanicolau a iesit bifat negativ la leziuni si malign cu bifat atrofie... in schimb la anomalii ale celulelor scumoase bifat: carcinom cu celule scumoase. Doamna doctor a recomandat de mers de urgenta la radiologie si oncologie pt a nu mai astepta prea mult si biopsia. Am urmat sfatul..am mers la un domn doctor radiolog ce a recomandat sa faca un CT pelvis si abdomen( mama ate tija metalica in sold si nu poate face RMN-are pusa tija de la un accident rutier de acum 20 ani) .. programarea la ct la ei era abia peste o luna..asa am optat sa mergem la o clinica privata..la arcadia si a facut acest CT. Am fost la domnul doctor radiolog cu rezultatul CT-s a uitat doar pe foaia de la ei, nu pe cd- si a spus ca este o tumoare T2 si ca e bine ca nu sunt adenopatii. A programat-o pt simulare maine dimineata. La oncolog inca nu am reusit sa ajungem..e foarte aglomerata ..si saptamana viitoare mergem..
Rezultatul CT (pe scurt) : uter cu dimensiuni(78×39×45 mm) 1/3 prezinta la nivelul colului si 1/3 inferioare a corpului o formatiune expansiva solida cu dimensiuni (38×46×49 mm) cu priza de contrast heterogena. Nu exista elemente CT sugestive pentru extensie extraparietala. Cavitate uterina cu grosimea de 16 mm cu conținut hipodens. Concluzii: neoplasm de col uterin T2N0M0.

Maine are simularea la aparat...iar de luni teoretic ar putea incepe cu radioterapia externa ...sa vedem maine cum stabileste domnul doctor cate sedinte etc.. ce parere aveti? Pe baza acestui ct se poate pun diagnostic clar? Repet nu a facut biopsie. Inca nu am ajuns la oncolog(abia saptamana viitoare) credeti ca se pot face aceste sedinte de radioterapie iar apoi interventie? Pentru a extirpa tumora? Mentionez ca mama este hipertensiva ia tratament pt inima si circulatie. Multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Neoplasm col uterin "
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 6 ani)

Pentru a putea primi un raspuns adecvat va recomandam sa mergeti la un control ginecologic. Articol de interes: //sfatulmedicului.ro/HPV-si-cancerul-de-col-uterin/cancerul-de-col-uterin-este-curabil-daca-este-detectat-devreme_750

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Diana (acum un an)

Buna, stiu ca a trecut mult timp dar cum e mama ta? Cum a decurs tratamentul si/sau operatia?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Diana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Diana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.