Clickmed
programare rapida la medic

De ce ma trezesc inspirand aer foarte repede?

Tulburari comportamentale de somn - REM
Intrebare postata de MembruMobileApp1496621672 cu 6 ani in urma

Va contactez deoarece nu am gasit aici informatii despre tulburarea pe care o am eu si sper sa ma puteti ajuta cu o parere. Am mai gasit pe unele forumuri problema postata acum 4 5 ani insa nu s-a intors nimeni sa spuna cum a rezolvat problema.

Acum aproape un m-am pus in pat pentru a adormi si dupa ce am intrat in acea stare de semiconstienta m-am trezit brusc tragand aer puternic in piept. Au fost 2 3 inspiratii si expiratii foarte rapide pe care nu le-am controlat, efectiv m-am trezit cu ele.

Nu am acordat mare importanta acelui episod insa am inceput sa o patesc mai des..o data la 2 3 nopti. Fumez tigara electronica si m-am gandit ca imi face rau daca fumez inainte de culcare asa ca am hotarat sa nu mai fumez inainte de culcare. Am descoperit ca daca fumez exact inainte de culcare mi se intampla acest episod. Daca se intampla sa adorm ametit din cauza alcoolului nu ma confruntam cu un asemenea episod.

Cateva luni nu am avut probleme evitand sa fumez inainte de culcare . Ulterior am avut o perioada foarte stresanta in care am dormit foarte putin si foarte dezordonat. In urma acesteia m-am confruntat cu un soi de anxietate si atacuri de panica. Intr-o seara am ajuns la urgente unde am fost diagnosticat cu DISTONIE NEUROVEGETATIVA. Facandu-mi analize de sange, si analize la Inima m-am mai linistit .. in cateva saptamani am reusit sa imi controlez atacurile de panica pana am scapat de ele.

Problema acum este ca au reaparut episoadele in care ma trezesc brusc in somn. Se intampla chiar daca nu fumez cateva ore inainte de culcare. Am fost la medicul de familie care m-a trimis sa fac analize de sange. In acea seara, pana sa fac analizele m-am gandit mult la asta si am avut cam 30 de episoade inainte sa adorm. A doua noapte cand am aflat ca rezultatele sunt bune nu am mai avut nici un episod. (am baut si o bere inainte de culcare). Acum beau o bere inainte de culare si ma confrunt cu 3 4 episoade inainte sa adorm. Incerc sa nu le acord importanta insa sunt acolo si sunt deranjante. Zilele trecute nu am fumat cu vreo 6 ore inainte de a adormi fiind convins ca nu voi avea nici un atac..am renuntat si la berea care simteam ca ma linisteste insa am avut doua inainte de a adormi si unul foarte foarte violent la o ora dupa ce am adormit. M-am trezit si intr-o fractiune de secunda am sarit spre balcon pentru a inspira aer, in acelasi timp am simtit ca inima imi sare din piept. Probabil am primit o doza foarte mare de adrenalina.

Daca ati avut rabdare pentru a citi ce am scris m-ati putea ajuta cu un sfat ? Eu am scapat de acea perioada stresata, Anxietate nu mai am, nici atacuri de panica in care sa apara frica de moarte, iar de dormit reusesc sa dorm intre 7 si 9 ore dupa ce am ulimul ''''episod de trezire busca''''.

S-a intamplat doar de doua ori sa am un atac la o ora dupa ce am adormit si au fost foarte violente, in rest ma trezesc inspirand aer foarte puternic de doua trei ori exact inainte de a adormi.

Mail-ul meu: [email protected]

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De ce ma trezesc inspirand aer foarte repede?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 6 ani)

Buna ziua,
Pentru a putea primi un raspuns adecvat va recomandam sa mergeti la un control medical. Articol de interes: //sfatulmedicului.ro/Prim-ajutor/primul-ajutor-in-problemele-de-respiratie_13912

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.