Clickmed
programare rapida la medic

Buna ziua,
Sunt intr-o relatie cu un barbat cu 17 ani mai mare ca mine de 2 ani.. asta desigur impotriva dorintei parintilor mei. La inceput era pentru mine ca si un "psiholog" ers un sprijin... eu ac***a mari probleme in familie si primind batai mari din partea tatalui si cuvinte extrem de urate am ajuns sa fiu instabila emotional asa ca plangeam de multe ori fara sa stiu de ce.. somnul imi este tulburat si de vreo 4 ani de zile dorm doar vreo cateva ore pe noapte. El era omul care ma asculta il cunosteam de mica.. ma facea sa ma simt bine. Intr-o zi îi povesteam prin ce am trecut cu o seara in urma cu ai mei iar el m--a sarutat si de acolo ne-am apropiat mai mult pana am ajuns sa avem o relatie.
La inceput a fost totul bine asa parea. Desi am primit multe avertizari din partea fostelor lui iubite ca nu e bine ce fac eu am ales sa continui crezand ca ne vor raul. La inceput se droga, era violent cu baietii consuma alchool dar asta desigur fara sa stiu eu. La un moment dat mi-am dat seama de ceea ce face el in lipsa mea si nu i-am zis nimic, in timp incetul cu incetul am reusit sa il fac sa se lase de acele vicii.
Iarasi, totul bine si frumos. A inceput sa imi vorbeasca urat cand se enerva am avut multa munca de convingere cu el pentru al face sa isi caute un loc serios de munca in care sa isi primeasca salariul lunar, pana aici nu ar fi o problema mare dar am observat de vreun an ca ma minte si mai apoi sa imi dau seama ca ma mintit de la inceput. Nu are legatura cu nici o alta femeie dar ma mintea cu chestii inventate de el gen am facut armata sau am un copil sau am fost cutare si cutare .. unele minciuni erau de-a dreptul ciudate rau ca are amnezie si ca el a cazut de la etajul cutare... ba chiar o data a jucat teatru in fata mea ca moare.. partea p***a e ca pe moment l-am crezut iar a doua zi am ajuns internata la spital cu stomacul pe baza nervoasa... iar alte minciuni erau mici de genul ca nu il mai lasa taicasu sa manance din casa sau acum imi spunea ceva maine vorbind despre acelasi lucru auzeam o cu totul alta poveste si asta mai face si acum... dar cu lucruri mai infime deoarece i-am atras atentia de n ori .
Iar o alta problema este ca totul este bine o saptamana doua iar dupa aia dintr-o data ma intreaba ce fac (exemplu real) eu îi zic ca ma machez iesim afara si avem un scandal montru ca eu il mint ca eu il insel ca eu ma duc cu altii si ca atunci cand eu îi zic ca imi invat sau ca ma bag la somn eu ma duc cu altii si cearta asta dureaza vreo 4-5 ore si imi zice ca ne despartim ca tot el s-a saturat de minciunile mele iar cand dupa 5 ore de plans in care stomacul si neuronii mei sunt tocati incercand sa îi explic ca nu e nimic adevarat ma satur sa fiu acuzata pe nedrept si sa mai fiu si injurata si îi aprob decizia ca ar fi mai bine sa ne despartim tot el se enerveaza la culme si imi zice ca m-am saturat de el si ca nu il mai iubesc si ca de aia vreau sa ma despart eu de el acum.
E foarte ciudat e ca si cum ar plange la comanda. Si trece dintro stare in alta foarte brusc parca m-ar manip**a, cand vede ca nu mai rezist incepe cu amenintari dupa care isi cere scuze si incepe sa planga moment in care ma inmoaie dupa 3 zile iarasi e rece si zice ca orice fac e numai vina mea, uneori simt ca ma iubeste dar nu in sensul ala la care ne gandim mereu cand auzim de un cuplu ci manifesta o iubire egoista, cat sa îi fie lui bine eu sa fiu la orice moment cand vrea el diponibila sa ies din casa si etc... Si de fiecare data cand vede ca nu mai rezist si plang ma raneste si mai tare si mai tare parca i-as oferii un spectacol pe care il savurwaza din plin. Iar de fiecare data cand îi dau argumente logice intr-o discutie iar lui nu îi cpnvinde deoarece nu mai are ce sa zica incepe sa rada de unul singur sau se maimutareste ca un copil de 3 ani fix in mijlocul unei discutii serioase. Eu una nu stiu cat mai rezist deoarece ma autodistrug dar macar vreau sa stiu daca pot face ceva s daca il pot ajuta cumva sa se schimbe.
Va multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Psihopatia partenerului"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Buna ziua, stimata doamna! Din titlul intrebarii, constat ca sunteti un bun (chiar daca tardiv) diagnostician. Din ceea ce relatati, sotul dvs este instabil dpdv psiho-emotional. Evident, nu aveti ce ii face, nici macar daca arati terapeut sau psihiatru nu l-ati fi putut trata. Este un coctail de tulburari acolo. Cautati un psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentala, cautati sa fie cineva fooarte bun si recunoscut profesional, contactati-l inainte de sedinta de terapie si spuneti-i despre ce e vorba; pe de alta parte, sotului ii spuneti ca il rugati sa va insoteasca, fiindca aveti nevoie de el acolo, sa va dea curaj si sa va sustina in terapie. Asta, daca doriti sa mai incercati ceva. Sau va puteti desparti de el, deoarece, inaintand in varsta, va fi tot mai rau.
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.