Clickmed
programare rapida la medic

Va rog sa imi raspundeti. Am sesiunea in cateva saptamani, nu ma pot concentra deloc. Posibil HIV ? raspuns medic

Boli cu transmitere sexuala HIV
Intrebare postata de sandrac19 cu 6 ani in urma

Buna ziua! Am 21 de ani si sunt studenta. Apelez la dvs pentru a ma linisti in privinta unei probleme care ma macina de vreo luna incoace... pe 8 martie am avut un contact sexual neprotejat cu un tip pe care il cunosc de ceva vreme, am vorbit destul de mult timp de luni bune, aveam si cunostinte comune. El mai mare, doctorand. Recunosc ca in acea perioada sufeream destul de mult (treceam printr-o despartire in urma unei relatii de 3 ani...) si simteam nevoia de a ma distrage. El, la fel, singur, proaspat despartit si uitati asa am hotarat sa incepem un fel de relatie si am intretinut, asa cum am zis mai sus, o relatie sexuala neprotejata la inceput de martie (a fost un pic fara). Eu stiam ca el mai vorbea cu diverse tipe pana sa incepem sa comunicam mai des si chiar si in ziua cand ne-am intalnit (inainte de a incepe acitivatatea propriu-zisa) mi-a recunoscut ca a mai facut sex cu cateva fete in decurs de ultimele luni, dar sa nu ma ingrijorez pentru ca a fost atent, au fost fete "curate", de varsta mea (el ac***a 29) si nu am de ce sa ma ingrijorez in privinta posibilelor boli...
Problema a inceput la o luna si un picdupa contact... am inceput sa stranut foarte des, aveam temperatura 37,4-37.5 (care se mentine si in prezent), nas care curgea constant si GANGLIONII LIMFATICI de la gat umflati... initial, am pus totul in seama vremii schimbatoare, si pe la facultate lumea era racita, tusea, virozele erau pe ordinea zilei...in plus, eu sunt si alergica primavara, asa ca am stat linistita pe moment. Buba era umflarea ganglionilor care pana acum nu a fost niciodata prezenta la mine (cand mai raceam des, se umflau tare amigdalele, insa acum e alta poveste).
Am fost la Babes, la ORL, unde doctora mi-a zis ca am adenopatie laterocervicala bilaterala, m-a trimis la recoltare de analize de sange (care au iesit PERFECTE, nimic scazut, nimic crescut, mi-a dat sa fac si analize de markeri ai infectiilor care nu au depistat nimic, nici hepatita, niciun streptococ). Mi-a prescris un tratament de 10 zile pe baza de antiinflamator, mi-a zis ca am si rinita cronica. Doctora chiar nu parea ingrijorata de ganglionii mei... a zis ca e posibil sa ramana inflamati, in urma unei raceli, si luni bune dupa tratament.
Problema e ca eu nu imi pot scoate din cap povestea cu HIV-ul...ma spun sincer ca nu ma pot concentra deloc, am sesiunea in cateva saptamani si nu pot parcurge coerent nicio pagina... numai la asta ma gandesc si ma panichez pentru ca nu sunt sigura cu ce fete a mai fost el inainte de mine... am abordat si cu el tema asta si m-a asigurat ca nu am ce sa iua de la el, ca e sanatos tun. Ceea ce ma ingrijoreaza e ca nici nu imi pot face acum un test de sange pt HIV ca sa ma linistesc... abia au trecut 2 luni si un pic de la contactul cu pricina... el nu prezinta niciun simptom alarmant - a fost un pic racit, atat. Ieri mi-a aparut si o mica bobita in zona inghinala, partea stanga... VA ROG AJUTATI-MA CU UN RASPUNS.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Va rog sa imi raspundeti. Am sesiunea in cateva saptamani, nu ma pot concentra deloc. Posibil HIV ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

sandrac19 (acum 6 ani)

Am uitat sa precizez ca am fost la ginecolog in urma cu cateva saptamani si nu a descoperit nimic in neregula... acea galma o simt doar la palpare cand apas in partea stanga - zona chilotului. Acum 2 zile m-am ras cu lama in zona inghinala. Posibil sa fi aparut din cauza asta? Ce ma sperie e ca la HIV adenopatia e la nivel general in tot corpul...si eu simt ca acolo e de fapt un mic ganglion imfalat ceea ce ma ingrozeste.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sandrac19
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sandrac19
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Ceea ce descrieti par a fi manifestari ale anxietatii, posibil simtome obsesivesau ipohondrie.
Obsesiile constau în apariţia repetată a unor gânduri, imagini sau impulsuri care:
-apar împotriva voinţei persoanei (sunt intruzive)
-sunt foarte supărătoare
-sunt considerate fără sens, aberante.

O formă eficientă de psihoterapie o reprezintă psihoterapia cognitiv-comportamentală deoarece veți învața tehnici și metode cu ajutorul cărora sa faceți față ideilor obsesive, să vă relaxați psihosomatic, să dobandiți un mai bun autocontrol mental și emoțional, să vă îmbunătățiti capacitatea de concentrare și memorare, să vă canalizați asupra prezentului, asupra examenelor etc.

Ședințele de psihoterapie se pot ține și online, nu doar la cabinet efectele fiind la fel de bune. Mai multe detalii, puteti citi in site-ul Psihoutil. Sper ca aceste informații să vă fie utile.

Multă sănătate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli cu transmitere sexuala.

Inscrie-te aici!
Dr. Corneliu DOBRE MDr. Corneliu DOBRE este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

S-au dat deja multe raspunsuri LA OBIECT pe acest topic. Luati-va ragazul sa le cititi si veti fi complet elucidata. Solicitati partenerului "posibil vector" sa efectueze un test HIV.
Cu stima,
Dr. Corneliu DOBRE

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Corneliu DOBRE
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Corneliu DOBRE
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp329421 (acum 6 ani)

Buna varog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu mine am o scurgere asa albicioasa si un pik de usturime nu tare un pik si nu stiu ce e ajutatima cu un tratament varog

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp329421
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp329421
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.