Clickmed
programare rapida la medic

Dereglare hormonală sau motiv de îngrijorare? raspuns medic

Ciclul menstrual Tulburari menstruale Tulburare premenstruala
Intrebare postata de Anastasia16 cu 6 ani in urma

În luna februarie, mi-am început viața sexuală, cu prietenul meu. Am avut mai multe contacte, toate neprotejate (nu a ejaculat însă nici o dată în mine), pe parcursul a trei zile, și anume 24, 25 și 26 februarie. La momentul acela, menstruația îmi era deja în întârziere, 24 feb fiind ziua 35 a ciclului respectiv. Înainte de a întreține relații sexuale, aveam cicluri neregulate. Din septembrie până în ianuarie, am avut patru cicluri care au durat, în ordine, 29, 45, 36 și 32 de zile. După data de 26 feb, adică după ultimul contact sexual, menstruația mi-a întârziat încă 7 zile. Deci ciclul acela, din ianuarie până în martie, a durat 44 de zile. În aceleași zile ale lunii martie (24, 25, 26), am întreținut din nou relații sexuale. Primul contact a fost neprotejat (din nou, fără să ejaculeze în mine), iar pentru că aplicația pe care o folosesc eu îmi indica faptul că mă aflam în perioada fertilă, a doua zi am luat o pastilă Escapelle, după aprox. 20 de ore. Următoarele contacte au fost protejate. Menstruația mi-a venit la 5 zile după administrarea pilulei contraceptive, și mai devreme decât înainte, ciclul respectiv având o durată de 24 de zile.
Menționez că în jur de 15 martie, am mers la ginecolog și am făcut niște analize, iar pe fișa cu rezultate mi s-au scris următoarele:
Candida spp. absent
Absenți streptococi beta-hemolitici grup B, Staphylococcus aureus
Reacție inflamatorie intensă (PMN), relativ frecvente celule epiteliale superficiale, flora bacteriana bacilară. Absente levuri, absente imagini sugestive pentru Trichomonas vaginalis.
În urma analizelor, medicul ginecolog mi-a prescris ovule Tergynan (pentru Gardnerella vaginalis), pe care am început să le iau imediat cum mi s-a terminat menstruația, undeva în jur de 6-7 aprilie. Dar după 5 pastile, am început iarăși să sângerez (în ziua a 14-a a ciclului respectiv). Nu la fel de mult ca la o menstruație normală, dar a durat destul de mult, 5-6 zile. Iar sângele era puțin închegat. Atunci am întrerupt administrarea ovulelor.
Astăzi am început să sângerez din nou, la doar 8 zile de când se oprise cealaltă. Nu am dureri abdominale sau alte simptome grave, doar cele asociate unei menstruații normale.
Sufăr oare de o dereglare hormonală? Sunt și cam stresată în ultimul timp, mă gândesc că poate are și asta vreun efect asupra mea.
Sau ar trebui să mă îngrijorez?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Dereglare hormonală sau motiv de îngrijorare?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

DR AGATHA VASAI MDR AGATHA VASAI este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

La inceputul vietii sexuale este foarte important sa stii cateva lucruri : este posibila o sarcina de la primul contact, trebuie sa te protejezi pentru o eventuala sarcina sau pentru boli cu transmitere sexuala (iti recomand sa folosesti prezervativul). Ai procedat corect ca te-ai prezentat la medicul ginecolog. Tulburarile de ciclu in cazul tau au mai multe cauze :administrarea de Escapelle , stressul legat de inceperea vietii sexuale si determinat de tratament. Din punctul meu de vedere nu este o situatie grava.Iti recomand sa tii legatura cu medicul ginecolog, si daca consideri ca ai nevoie poti sa te consulti si cu un psiholog. Poti de asemeni sa apelezi si la terapii complementare homeopatie, acupunctura, fitoterapie. Daca mai ai nelamuriri poti sa-mi scrii pe mail agathavasai@ adresa_web_filtrata

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de DR AGATHA VASAI
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de DR AGATHA VASAI
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Ciclul menstrual.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Anastasia16 (acum 6 ani)

Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Acum m-am mai liniștit puțin. Voi avea mai multă grijă pe viitor. :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Anastasia16
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Anastasia16
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.