Clickmed
programare rapida la medic

Am fost diagnosticata cu tulburari anxioase,atacuri de panica acum 15 ani cand am trecut prin niste probleme conjugale.Eram in pragul divortului,sotul meu si-a gasit una mult mai tanara si am suferit enorm,fetia mea ac***a doar 10 ani la momentul respectiv.Dupa multa tevatura care s-a prelungit in timp ne-am reconciliat si toate au intrat pe fagasul normal, mai putin starile mele anxioase care revin periodic de multe ori fara nici un motiv.Am facut tratament psihiatric cu Escitalopram simtindu-ma bine si echilibrata plus psihoterapie cognitiv-comportamentala,ultima data din 2012 pana in2016 noiembrie cand am intrerupt tratamentul progresiv cum scrie la carte.M-am simtit foarte bine pana acum 2 saptamani cand din senin am devenit din nou anxioasa. Ma trezesc dimineata devreme,mie care i-mi placea sa dorm mult,sunt agitata,nu am pofta de mancare, am emotii nemotivate. Sa fie de la intreruperea tratamentului? Au trecut 5 luni de atunci.Eu sunt o femeie activa,cadru medical,lucrez in spital de35 de ani,am vazut multe si acum ma sperii din orice.Cum pot sa trec peste starile astea?Tratament psihiatric nu mai vreau mai ales ca am reusit sa renut atatea luni.Sunt foarte ingrijorata si speriata ca iar am aceleasi simptome.Ce sa fac?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anxietate generalizata?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua,

Dupa cum ati descris dvs, starile de anxietate au aparut ca urmare a problemelor conjugale. Si, in studiile din domeniul psihologiei si neuropsihologiei, s-a constat ca problemele din relatia de cuplu pot declansa stari de anxietate, depresie. Chiar si daca cei doi parteneri reusesc sa treaca mai departe, teama si nesiguranta raman acolo, si pot aparea episoade si peste ani. Aceste episoade revin nu doar in momente de tensiune, ci si cand unul dintre parteneri isi aminteste de acele momente, se simte mai vulnerabil...
Ce va recomand este sa faceti psihoterapie de cuplu. Desi pare ca doar dvs aveti problema, deseori intarirea relatie de cuplu duce spre rezolvarea problemei partenerului.

Psihoterapia de cuplu pe care o practic se numeste Terapie Centrata pe Emotii (Emotinally Focus Therapy) si vizeaza tocmai astfel de probleme, ac***a ca scop intarirea si relatiei de cuplu si ajutarea abordari momentelor dificile, intelegerea ciclurilor negative de interactiune, stoparea lor, si refacerea relatiei de pe pozitii de siguranta si incredere. Este singura terapie cu rata de reusita de peste 70%.

Daca sunteti din Bucuresti sau din imprejurimi ma puteti contacta cu incredere. Daca sunteti din alt oras din tara, imi puteti scrie pentru a va directiona spre una dintre colegele mele.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
psih.Bogdan Pîrtoacă Mpsih.Bogdan Pîrtoacă este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Bună ziua! „Recăderile” în tulburările de anxietate sunt frecvente. Acestea pot apărea oricând pe durata procesului de recuperare sau chiar și după câțiva ani și trebuiesc înțelese ca un proces natural, în sensul în care progresele pe care le facem nu sunt liniare, ci mai degrabă sinusoidale, cu suișuri și coborâșuri. Mulți oameni experimentează reapariția simptomelor anxietății la un moment dat.
Primul pas pe care trebuie să-l faceți în această situație este să înțelegeți ce se întâmplă, care sunt motivele pentru care vă simțiți anxioasă din nou. Așa cum spuneți, ați făcut terapie cognitiv-comportamentală, vă recomand să reveniți, să vă reamintiți ce ați învățat în trecut și să aplicați acele abilități situației cu care vă confruntați în prezent.
Foarte adesea persoanele care experimentează tulburări de anxietate sunt speriate când simptomele reapar. Este important să nu vă speriați (pe cât posibil) pentru că acesta este dacă vreți ciclul vicios al anxietății. Puteți vedea acest lucru ca pe o oportunitate de a crește, de a învăța despre dumneavoastră de a vă reaminti să aplicați ceea ce v-a făcut să progresați anterior.
Dacă mai aveți întrebări vă stau la dispoziție.
Dacă lucrurile nu funcționează vă încurajez să continuați ședințele de psihoterapie cognitiv-comportamentală, singura pe care studiile și literatura de specialitate o indică ca fiind tratamentul recomandat în tulburările de anxietate.
Cu cele mai bune gânduri.

Psihoterapie cognitiv-comportamentală

Disponibil pentru psihoterapie online.

Telefon: 0726328907
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
eweline (acum 7 ani)

Mulțumesc frumos domnul psihoterapeut,este exact cum mi-ați descris,mă sperii de simptomele care reapar și pe care le-am mai experimentat. Ma voi strădui să nu mă mai gândesc la ele. Când sunt ocupată nu am nimic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de eweline
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de eweline
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Hristos a Inviat! Va recomand psihoterapie cognitiv-comportamnetala, este singura terapie potrivita pentru starile anxioase, si cu rezultate vizibile intr-un timp scurt. Cautati un psihoterapeut specializat in aceasta terapie! Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
eweline (acum 7 ani)

M-am programat deja la un psihoterapeut din orașul meu. Sper să fie bine.Mulțumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de eweline
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de eweline
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.