Clickmed
programare rapida la medic

Rupturi fibrilare a ligamentului încrucișat anterior

Oase si articulatii
Intrebare postata de MembruMobileAppGabriela.truta99 cu 7 ani in urma

Bună ziua! În urmă cu o lună și 5 zile am suferit o accidentare la un meci, iar după o zi am început recuperarea. Am făcut radiografie la genunchele stâng și mi s-a zis că am o entorsă mai urâtă. În prima săptămână de la accidentare am purtat orteză fixă și am făcut recuperare doar cu laser, curneți, ultrasunet,etc, iar în a doua săptămână am început și gimnastica. După aproape o lună de recuperare am efectuat și un rmn și rezultatul mi-a dezvaluit că am ruptură complexă a meniscului intern și rupturi fibrilare a ligamentului încrucișat anterior, cu caracter cronic. Medicul mi-a zis că sunt șanse să scap fără operație la ligamente dacă îmi revine mobilitatea prin recuperare. Azi am fost la un specialist ortoped în Cluj (domnul Chitea), care mi-a zis ca am mobilitatea bună la genunche, dar trebuie să mă operez atât la menisc, cât și la ligament. Aș dori să știu dacă este vreo posibilitate de a-mi opera doar meniscul, fără să-mi operez si ligamentul. Menționez că nu simt nicio durere când merg sau când fac exerciții fizice (cu mici excepții când îmi forțez piciorul sa îl țin mai drept) și că pot să-mi îndrept piciorul aproape la maxim și să-l îndoi la mai mult de 90 de grade. De asemenea, practic handball de performanță de 10 ani. Mulțumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rupturi fibrilare a ligamentului încrucișat anterior "
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

MembruMobileAppGabriela.truta99 (acum 7 ani)

Am uitat să menționez că sunt fată, am împlinit 18 ani recent, am 1,72 înălțime și 54 de kg. Menționez că sunt o persoană foarte activă (aveam 5 antrenamente pe săptămână și mă deplasez mereu pe jos oriunde). De asemenea, simțeam că mă dor genunchii de mai mult timp și uneori îmi cedau când eram suprasolicitată fizic sau când efectuam anumite exerciții cu sărituri. Odată, la un concurs de cross, mi s-au contractat mușchii din ambele picioare și nu am mai putut nici alerga și nici merge. Am fost atunci la medic și am făcut puțină recuperare. Mă plângeam de durere de genunchi de mai mult timp. Doctorul mi-a zis după ce i-am adus rezultatul de la rmn că rupturile fibrilare a ligamentului încrucișat anterior sunt mai vechi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileAppGabriela.truta99
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileAppGabriela.truta99
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.