Clickmed
programare rapida la medic

Un raspuns, va rog! Intarziere mestra!

Ciclul menstrual Dureri menstruale Lipsa menstruatiei Sarcina Sindromul premenstrual Tulburari menstruale
Intrebare postata de Anonima1702 cu 7 ani in urma

Buna comunitate,
As dori pe cat se poate raspunsul unui medic. Sau macar de la cineva care a trecut printr-o situatie similara , de aceea am sa ofer cat mai multe detalii.
Problema mea, sau nelamurirea, sta cam asa: ma confrunt cu o intarziere a menstrei de 8 zile. Nu consider ciclul meu ca fiind unul regulat ac***a in vedere ca a venit si la 27,28,32 zile dar niciodata mai mult ,iar luna aceasta sunt la a 36 zi deja. Primele simptome premenstruale le-am avut acum 2 sapt si eram destul de multumita ca insemna sa imi vina normal de data asta..si surpriza. Dintr-o nu stiu care eroare datele cm s-au sters din calendarul de pe telefon dar le pot mentiona pe ultimele 3 notate in alta parte, daca ajuta la ceva 17 dec-13 ian-12 feb.
De cand mi-am inceput viata sexuala(19 ani jum)am acelasi partener si mereu ne-am protejat cu prezervativ , l-am verificat de fiecare data punand apa in el si nu am avut niciodata suprize neplacute, inclusiv acum o sapt jumatate cand a avut loc ultimul contact. Tin sa precizez faptul ca acum am 22 de ani jumatate. Pentru masuri de siguranta am facut totusi 3 teste de sarcina pana acum, unul shurececk, unul hyllan si unul barza ultrasensibil toate iesind 100% negative, fara nicio urma a celei de-a 2 linii. Ultima data cand am fost la farmacie am luat 2 teste barza deci il voi face si pe al 2 lea maine ,insemnand a 9a zi de intarziere. Ele au acuratete destul de mare, eu le-am efectuat corect, daca si acesta iese negativ ,intrebarea mea este cat sa mai astept pana sa imi fac o programere la ginecolog?? Oricum intentionam sa merg pentru a-mi prescrie analizele necesare ca sa iau anticonceptionale sa scap de dereglare si de disminoree. O singura data am mai luat anticonceptionale, timp de 6 luni cand aveam 14 ani din cauza ca mi s-au gasit chisturi pe ambele ovare. E posibil sa reapara,sa am o predispozitie catre acest lucru chiar si dupa atatia ani? Am inteles ca problemele de aceasta natura sunt ereditare si mama mea chiar se confrunta cu chisturi si fibrom uterin de ani de zile.
Daca ar exista totusi o sarcina desi..sa fiu Fecioara Maria ..s-ar vedea asa devreme la un ecograf intravaginal? Sau sa astept ca poate imi apare ciclul?
Nu poate fi mai veche problema aceasta deoarece ciclul lunii trecute a fost normal si abundent. Nu se pune problema de spotting sa fi avut loc si sa nu-mi fi dat seama.
Am mai citit pe internet ca acceptate sunt 10 zile de intarziere dar internetul nu e niciodata o sursa sigura si de aceea as dori parerea unui medic. Oricat de mult mi-a placut mereu sa fiu informata in diferite domenii, uneori dai gres cu internetul asta pt ca si la varsta asta mai am unele nelamuriri , legate de ce am scris am sus. Daca acele zile sunt intradevar permise, daca ai un ciclu neregulat ele de cand se calculeaza? Sau..se iau in considerare dupa 35 de zile ( din cauza faptului ca un ciclu normal tine intre 21-35 zile).
Stiu ca este lung textul meu dar am vrut sa dau cat mai multe detalii pentru un raspuns cat mai concret.
In concluzie mai pot lua in calcul varianta unei sarcini? Sa ma duc la ginecoloc acum? Cat sa mai astept? Ce ar putea fi?
Aaa, mi-am adus aminte,as mai putea lua in calcul si stresul, fiind in ultimul an de facultate cu 6 saptamani pana la licenta. Dar totusi..
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Un raspuns, va rog! Intarziere mestra!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.