Clickmed
programare rapida la medic

Bebelusul nu mananca bine. Ce e de facut?

Nutritia copiilor
Intrebare postata de MembruMobileApp1486453709 cu 7 ani in urma

Baietelul meu are 4 luni si 3 saptamani si de la 3 luni ne cam chinuim cu masa, mananca lapte praf. De la 3 la4 luni nu a luat in greutate decat 250 gr. Manca lapte topfer. Am schimbat cu lapte humana anti reflux o saptamana a mancat bine, a luat 130 gr, urmatoarea saptamana, a mancat bine dar nu a luat in greutate, si acum nu mai vrea sa manance, mananca bine 40ml, dupa care ne chinuim sa ajungem la 120 140 ml.noaptea are o masa linistita si ajunge intre 170-200 ml.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Bebelusul nu mananca bine. Ce e de facut?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 zile)

Buna ziua,

Pare ca bebelusul tau traverseaza o perioada mai dificila, insa nu trebuie sa te alarmezi. Este important sa monitorizezi atent evolutia lui, dar tinand cont ca fiecare copil se dezvolta in ritmul lui, este posibil ca el sa aiba perioade in care sa nu ia foarte mult in greutate. Daca este activ, voios si pare sanatos, atunci nu ar trebui sa te ingrijorezi prea mult. Cu toate acestea, este bine sa discuti cu medicul pediatru care il are in evidenta pentru a te asigura ca totul este in regula.

In privinta alimentatiei, poate ca bebelusul tau nu prefera gustul laptelui pe care i-l dai sau poate ca sufera de reflux gastro-esofagian, ceea ce face ca hrana sa-i provoace discomfort. Este bine sa incerci mai multe tipuri de lapte pana gasesti unul care ii place.

In ceea ce priveste doza de lapte, daca bebelusul refuza sa manance mai mult, nu insista. Este posibil sa nu fie foarte flamand sau sa se simta satul dupa o cantitate mai mica.

Noaptea, este posibil ca bebelusul sa manance mai mult pentru ca este mai relaxat si somnoros. Asigura-te ca atmosfera este calma si relaxanta si in timpul zilei, pentru a-l ajuta sa manance mai bine.

In final, monitorizeaza evolutia bebelusului tau si asigura-te ca se dezvolta corespunzator. Daca ai indoieli sau intrebari, adreseaza-te medicului pediatru.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/tulburarile-de-crestere-cum-le-identifici-si-cand-te-adresezi-medicului_20339
https://sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/cresterea-si-dezvoltarea-copilului-cand-este-cazul-sa-ne-ingrijorami_10989
https://sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/copilul-tau-nu-crestei-cand-te-adresezi-mediculuii_18190

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.