Clickmed
programare rapida la medic

Boli ale plamanilor ?

Boli pulmonare obstructive cronice Boli respiratorii Astm
Intrebare postata de cami70 cu 7 ani in urma

Buna seara,
Va rog sa-mi oferiti suport in urmatoarea problema: In anul 2015 in urma unei radiografii am fost diagnosticata cu bronsita, am primit tratament cu tavanic 5 zile , antiinflamatoare.
Datorita faptului ca m-am simtit bine nu am mai mers la control.La un an , in 2016 din nou ajung la pneumologie , in urma radiografiei si nu mai stiu cum se numeste chestia aceea incare a trebuit sa inspir pe gura si apoi sa suflu, am fost diagnosticata cu bronsita spastica, pneumonie interstitiala dreapta si insuficienta respiratorie,
Am primit tratament injectabil ampicilina cu gentamicina, antiinflamatoare, Symbicort 160/4,5, Ventolin la nevoie(pe care nu l-am folosit pentru ca nu a fost cazul), antinflamatoare, vitamine etc.
Dupa o luna am fost la control dar starea mea nu era tocmai buna, Am primit in continuare tavanic si sa continui cu Symbicort si in plus pentru imunitate mi s-a mai dat septilin. Am facut tratamentul timp de 6 luni.Starea mea a devenit foarte buna. Am intrerupt tratamentul.
Anul acesta din nou ajung la la pneumologie , in urma radiografiei primesc urmatoarele diagnostice(si acestea va rog sa-mi explicati ce inseamna, mai ales cuvantul nespecificat):
1. 537-J84.9-Boala pulmonara interstitiala nespecificata
2. 526-J44.8-Alte boli pulmonare obstructive cronice specificate
3. 527-J45.9-Astm, nespecificat.
Problema mi s-a spus , este ca nu trebuia intrerupt tratamentul.
Am primit din nou Symbicort 1 puf dimineata si unu seara, Ventolin (daca este nevoie, dar repet nu a fost cazul sa-l folosesc) si in plus mi s-a dat Singulaire de 10 mg luat o pastila seara.
Acum intrebarea mea este : este compatibil Simbicort impreuna cu singulaire in contextul in care dupa trei zile de luat singulair , eu m-am simtit foarte rau: dureri in gat, la inghitire, stare de slabiciune, tremur al picioarelor si mainilor ?Pe langa acestea am luat din nou septilin(nu am spus medicului, dar fiind un supliment natural, nu ar trebui sa fie o problema ca le-am luat toate impreuna ?
Medicul la care am fost anul acesta este in alta localitate, am vrut si o a doua opinie medicala.
Ce imi recomandati va rog ?
Este recomandat in cazul meu aerul de munte ?Peste o saptamana merg in concediu la munte, pot sa practic sporturi de iarna ?
Va multumesc
Astept un raspuns si de la medic si de la cititori daca ati fost in astfel de situatii.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Boli ale plamanilor ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.