Clickmed
programare rapida la medic

Parintii

Depresie
Intrebare postata de MembruMobileApp310868 cu 7 ani in urma

Salutari, numele meu este Cezar, in aproximativ 2 saptamani voi face 17 ani si am o problema. Banuiesc ca voi intra in depresie.
Problema consta in faptul, ca de aproximativ o luna ma aflu in Anglia, in loc sa ma aflu in Romania. Parintii mei mi-au spus ca vom merge in Anglia in vara pentru o vacanta, in Romania locuiesc cu bunica mamei mele cu care ma inteleg de minune si o consider o a 2-a mama pentru ca si-a petrecut mai mult timp cu mine decat mana, fiind plecata.
Problema consta in faptul ca recent, mama mea mi-a spus ca aceasta este casa mea, si ca este o probabilitate sa nu ma intorc acasa. Problema nu este ca mi-e frica de schimbare, doar ca pur si simplu nu imi doresc sa raman aici, acolo am persoane de suflet(prieteni) cu care ma inteleg de minune si ii cunosc de multa vreme si nu as permite sa-i pierd, am o prietena, care ma iubeste enorm, si sentimentul este reciproc, si ma simt mai atasat de bunica mea, ac***a in vedere ca am trait mai mult cu ea, decat cu mama mea.
Cand mama mi-a spus ca e o probabilitate sa nu ma mai intorc am avut o criza de nervi si am iesit din casa, trantind tot, m-am dus sa ma linistesc dupa care m-am intors acasa si nu am scos nici un cuvant mamei mele.
Ma complexeaza faptul ca am fost mintit, sau probabil a fost o fatada a parintilor mei, vacanta sub forma de fatada. Pentru ca mi-au spus ca alegerea va fii doar a mea daca sa raman aici sau nu, iar cand le-am spus odata ca vreau sa ma intorc, mi-au spus sa ma gandesc mai bine. Atunci au aparut dubiile legate de acea vacanta care intial trebuia sa fie de 2 saptamani, aproximativ 15 zile. A trecut aproximativ o luna si nimic nu s-a schimbat, si nici ce am spus nu a fost luat in considerare. De un timp singurele lucruri care le mai fac este sa stau in pat, sa ma uit la seriale sau sa dorm, nu mai am pofta de mancare, de activitati psihice sau fizice sau orice altceva. Ma puteti ajuta cu un sfat cum as putea trece peste asta, si cum as putea sa-mi conving parintii ca chiar nu imi doresc sa raman aici, si sa continui liceul in Romania, si sa raman alaturi de prieteni?
M-am simtit folosit si mintit cand m-am gandit ca ar fii posibil sa raman aici, pentru ca nu este ceea ce imi doresc. Imi spune ca nu am motive destul de bune pentru care sa ma intorc inapoi, sau ca sunt prea bun pentru acel mediu, dar mie imi plac prietenii mei, imi place orasul meu, liceul la care studiez si orice altceva, cu bune si cu rele, ador orasul acela. Va rog frumos da-ti-mi sfaturi cu ce as putea face, pentru ca sunt complexat de situatie.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Parintii"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

(acum 7 ani)

Draga Cezar,
intr-adevar parintii tai au gresit si gresesc in continuare pentru ca pur si simplu te IGNORA.
Cauta sa iti stabilesti un TEL , un SCOP care sa te faca sa devii si mai tare decat esti.Deci :
!!! Inainte de toate incearca sa vorbesti cu calm si intelepciune cu parintii tai.Apoi stabileste ca tel sa te intorci ACASA atunci cand vei implini 18 ani si vei pute hotari singur totul.
Intre timp tine capul sus, nu te ascunde in tristete , nu sta numai la tv. Cauta sa practici un sport int-un club, dar sa o faci regulat si cu ambitie., cauta sa inveti ceva in care sa devii excelent si cauta sa comunici egal cu cine :vecini, tineri batrani.
Ai sa reusesti tot ceea ce ti-ai propus! Ai sa vezi!

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
MembruMobileApp1472293394 (acum 7 ani)

Salut Cezar! Eu personal nu cred ca parintii tai te ignora, eu cred ca te forteaza plecand de la premisa ca esti inca foarte tanar si cu discernamant juvenil iar ei sunt datori sa faca ceea ce este cel mai bine pentru viitorul tau.
Nu pot spune ca nu le dau dreptate. Am trait si eu 2 ani in UK iar perspectivele pe care le ofera aceea tara sunt net superioare. Pe de alta parte tu esti atasat de un context din Romania pe care il consideri peren: prietena ta pe care o iubesti si te iubeste, prietenii tai cu care probabil petreci clipe placute la povesti si rasete in fiecare zi. Doar ca, Cezar, lucrurile se schimba in timp. Sansele sa mai fi cu aceiasi fata si sa te intalnesti cu aceiasi frecventa si buna-voie cu prietenii tai peste zece ani sunt... mici. Mici de tot.
Eu zic ca o cale de mijloc pe care sa o agreezi deschis cu parintii tai ar fi urmatoarea: te intorci in tara si termini liceul si facultatea iar apoi vii la ei in UK pentru a lucra. Argumente sunt destule: in tara invatamantul este mai ieftin, faptul ca inca trebuie sa copilaresti, faptul ca in felul acesta iti poti aranja din timp plecarea si, de ce nu, poti pleca impreuna cu prietena ta de atunci. Iar argumentul asta din urma este, zic eu, extrem de important: in UK este practic imposibil sa socializezi daca nu ai un grup de prieteni, cu atat mai greu sa iti gasesti pe cineva. De aceea, solutia este sa te duci in cuplu si sa te asezi acolo ca o familie. Pentru a obtine asta trebuie sa discuti deschis si serios cu parintii dar, pentru a te trata cu seriozitate, TREBUIE sa te comporti ca un adult, sa poti convinge. Evita sa te mai comporti ca un copil, sa arunci, trantesti, bufnesti etc. - parintii tai vor fi si mai convinsi ca este departe de maturitate si nu ai capacitatea de a lua decizii corecte. Pentru asta cred ca trebuie sa crezi TU in planul tau. Si nu ar fi un plan rau, garantat calitatea vietii tale in UK ca si adult ar fi mai buna decat in Romania... Bafta multa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1472293394
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1472293394
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.