Clickmed
programare rapida la medic

leziune tumorala benigna intracanalara medulara

Tumori cerebrale
Intrebare postata de Perla 2 cu 7 ani in urma

Se opereaza la noi in tara leziune tumorala benigna intracanalara medulara( lipom), si daca da, imi pot fi recomandati niste medici? Buna seara, va rog sa ma ajutati cu recomandarea unui medic care a rezolvat o situatie similara: sotul meu in varsta de 49 de ani si 8 luni a fost diagnosticat in urma unui rmn cu o leziune tumorala benigna intracanalara medulara ( lipom) cel mai probabil cu origine in spatiul epidural posterior in etajul L1-L2 asociind fenomene de suferinta medulara in etajele T6-T8.

rezultat RMN: etaj toracal: modificari de statica cu accenturea curburii fiziologice toracale si rectitudinea coloanei lombare. Hipersemnal intramedular intinzandu-se de la T6 la jonctiunea T7-T8 pe 3,6 cm cranio-caudal.
Etaj T2-T3: Protruzie discala posterioara cu fragment exclus postero-lateral drept de 3x4,5mm, intinzandu-se craniocaudal pe 4,5 mm cu efect de masa important asupra sacului dural, fara conflict radicular, fara afectare medulara.
Mic chist sinovial intraarticular transversa drept de 3 mm.
Vene dilatate in spatiul epidural posterior.
Canal medular in limite normale 14x18mm ( diametre antero-posterior/transversal).
Etaj T4-T5: Protruzie discala posterioara bifocala postero-laterala stanga si dreapta de 2 mm cu efect de masa usor asupra sacului dural, fara conflict radicular, fara afectare medulara. Vene dilatate in spatiul epidural posterior. Canal medular usor scazut in dimensiuni 12x18 mm (diametre antero-posterior/transversal).
Etaj T5-T6: Protruzie discala posterioara postero-laterala stanga de 3 mm, ac***a o baza de 6 mm, cu efect de masa moderat asupra sacului dural, fara conflict radicular, fara afectare medulara. Vene dilatate in spatiul epidural posterios. Canal medular in limite normale 13x18 mm (diametre antero-posterior/transversal).
Etaj L1-L2: Leziune nodulara bilobata proiectata intracanalar medular la jonctiunea cordon medular-con terminal, ce largeste usor canalul rahidian, ocupand 2/3 din suprafata canalara medulara localizata preponderent in jumatatea postero-laterala stanga. Aceasta leziune pare a avea originea in spatiul epidural posterios , in hipersemnal T1 si T2, hiposemnal STIR, fara priza de contrast masurand 15x13x23 mm ( diametre antero-posterior/ transversal).
Etaj L5-S1: Deshidratare discala cu protruzie postero-mediana usor lateralizata catre stanga de 5 mm, ac***a o baza de 11 mm, cu efect de masa moderat asupra sacului dural, fara conflict radicular. Canal medular in limite normale 14x18 mm (diamtre anterior-posterior/transversal).
Concluzie: Leziune tumorala benigna intracanalara medulara ( lipom), cel mai probabil cu origine in spatiul epidural posterior in etajul L1-L2 asociind fenomene de suferinta medulara in etajele T5-T8. Discopatii toracale si lombara fara conflict radicular. Necesita consult neuro-chirurgical urgent.

Va multumesc din tot sufletul.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: " leziune tumorala benigna intracanalara medulara"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.