Clickmed
programare rapida la medic

Depresie ?

Depresie
Intrebare postata de Andrei9019 cu 7 ani in urma

Buna , ma numesc Andrei si am 25 de ani .De 4 ani sunt plecat din tara intr-o zona nordica. De cum am ajuns am inceput sa am anumite ganduri , sa fiu mai suparat , dar am pus totul in baza vremii si al plecarii de acasa. am practicat sport 3 ani dar anul trecut in septembrie am suferit o tendinita la umarul drept. Dupa accidentare am renuntat complet la exercitii fizice si am inceput sa fiu din ce in ce mai obosit dupa munca , nu aveam chef de nimic , ingrijorat in privinta umarului. Anul acesta toate au luat-o la vale, au continuat problemele cu umarul , mi-au aparut probleme la prostata , iar de prin martie am probleme cu vezica biliara.Vreau sa ma intorc in tara , dar mereu ma gandesc ca nu voi gasii un loc bun de munca , ca nu o sa-mi permit o casa, ca nu o sa rezist greutatilor din Romania. de obicei sunt o fire sociala , amuzanta dar de vreo luna , doua nu pot sa mai fac nimic. efectiv dupa munca ajung acasa si ma gandesc non stop la problemele de sanatate si le amplific de 100x, stau pe canapea , incerc sa-mi distrag atentia cu filme , muzica , dar inevitabil ma intorc la aceleasi ideei , nu vreau sa ies din casa, nu vreau sa vad pe nimeni .Mereu gandesc prea mult lucrurile in viata de zi cu zi si in relatii , niciodata nu m-am considerat destul de bun , destul de aratos , destul de destept pentru cealalta persoana .de cand ma stiu am avut probleme cu luarea deciziilor , dar acum sunt in fata unei decizii majore si ma razgandesc din ora in ora.
Sa fie o problema psihica ? Multumesc !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Depresie ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna seara, Andrei! Pentru a intelege ce se intampla este nevoie de un pic de dialog... De ce ai plecat din tara? Cand ai plecat, mai exact? Ce pregatire scolara si profesionala ai? Plus inca alte lucruri... Anxietate sau depresie? De ce - evident, numai tu stii... Daca doresti si daca tu crezi ca te poate ajuta un dialog, ma poti contacta si la adresa de mail [email protected]
Tu detii toate raspunsurile! Toate cele bune si succes!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua,

Andrei, îmi pare rău pentru problemele de adaptare întâmpinate la schimbarea țarii, a climei, pentru problema legată de prostată la vârsta ta și mai ales pentru problema la umar pentru că a trebuit să renunți la sport. Din descriere ta, simptomele seamănă foarte mult cu problemele anxios-depresive.
Confruntarea cu schimbări pentru care nu ne simțim pregătiți. Mutarea într‑un oraş nou, un nou loc de muncă, întreruperea unei relaţii sau încercarea de a ne găsi prieteni pot cauza niveluri ridicate de distres.

Mai exact, depresia este reprezentată de o serie de simptome, cum ar fi:
- pierderea energiei şi a interesului în activităţile zilnice şi în viaţă;
- tristeţe;
- iritare;
- sentimente de disperare;
- autocritică;
- izolarea de ceilalţi;
- dificultăţi în concentrare;
- dificultăţi în luarea deciziilor;
- lipsa speranței şi uneori ideaţie suicidară;
- dureri fizice;
- pierderea poftei de mâncare şi pierdere în greutate sau invers (creşterea poftei de mâncare).

Multe persoane depresive sunt simultan şi anxioase, aceste persoane se îngrijorează des, iar o anxietate netrata la timp atrage dupa sine si dezvoltarea depresiei.
Depresia clinică variază între moderat şi sever. Pare că la tine simptomele s-au cronicizat și acutizat (durează de ceva vreme, iar de aproximativ doua luni s-au și înrăutățit).

Depresia mai este caracterizată de inactivitate şi retragere/izolare. De exemplu, multe persoane depresive relatează că îşi petrec o mare parte din timp efectuând comportamente pasive, nerecompensatorii, de exemplu, că se uită la televizor, stau în pat, ruminează asupra unor probleme. Asemenea persoane îşi petrec mai puţin timp în activităţi stimulative şi recompensante, cum ar fi interacţiunile sociale pozitive, activitate fizică, recreere, învăţare sau muncă eficientă/productivă.

Totodată, persoanele cu depresie nu se recompensează pentru comportamentele pozitive sau ezită să cheltuiască bani pentru propria lor persoană. Multe persoane depresive se consideră atât de lipsite de valoare, încât cred că nu ar trebui să îşi facă niciodată complimente. Asemenea persoane consideră că, dacă şi-ar face complimente, ar deveni leneşe şi s‑ar mulţumi cu mai puţin. Din ceea ce spui, nu te consideri suficient de bun, îți faci diverse complexe și în relațiile cu persoanele de sex opus.

Andrei, pentru depășirea acestor simptome supăratoare, recapătarea echilibrului emoțional, al bucuriei de a trăi, de a avea mai multă încredere în tine însuți, îti recomand ședințele de psihoterapie cognitiv-comportamentale la cabinet sau online prin programul Skype.

Despre eficiența psihoterapiei în tratarea problemelor anxios-depresive și a dezvoltării personale, te rog să citești accesând în bara de căutare următoarele link-uri:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/depresie/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/

Sper ca aceste articole să îți fie utile. Dacă te pot ajuta și cu alte informații, poți să îmi scrii aici sau pe e-mail-ul personal.

Multa speranță și sănătate!
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
Telefon: 0764.443.184
Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Eva (acum 7 ani)

Andrei, in niciun caz nu trebuie sa te intorci in tara si sa renunti la visul de a avea o viata mai buna. In ce tara nordica traiesti? Eu locuiesc in Belgia si iti pot da unele sfaturi bune: mergi in vacante la soare, iar in timpul anului ia vit.D; stai departe de apa de la robinet (e f.dura si iti afecteaza rinichii, pielea, etc.); nu sta in casa, e depresiv; nordicii beau bere din necesitate, nu neaparat din placere (contine B-urile); fa-ti multi amici si o prietena cu care sa calatoresti mai mult, iti va prinde bine sa cunosti si alte culturi si civilizatii (daca bugetul iti permite, of course!); nu renunta la sport, miscare; mananca o banana zilnic; nu uita de vit.C si magneziu, sunt importante; iubeste viata, tineretea si varsta pe care o ai, trec repede!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
(acum 7 ani)

Draga Andrei,
eu nu te intreb ce pregatire ai , sau de ce ai plecat din Romania.
Boala de care suferi se numeste TRISTETEA CELOR PLECATI. Fie ca unii recunosc ,sau altii nu vor, toti cei plecat au in timpul initial de adaptare o perioada de usoara depresie. Nu esti singurul cu astfel de probleme! Fa o lista cu avantajele pe care le ai acolo(materiale, spirituale,sociale), si cu dezavantajel! Intereseaza-te clar, competent si nu prin zvonuri de posibilitatea gasirii unui loc de munca in Romania. Trimite chiar CV, cu cereri din initiativa ,fa o lista cu firme,cu unitati si actioneaza , dar organizat si optimist!!! Daca simti ca esti pierdut si efectiv nu mai rezisti , intoarce-te in Romania.Nu te gandi la ce va spune unul sau altul, ci numai la sufletul tau caruia ,pur si simplu, aerul din Romania ii face mai bine. Fii tare, nu te simti ratat indiferent de hotararea pe care o vei lua. Sunt convinsa ca vei fi fericit!!!)))

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.