Clickmed
programare rapida la medic

Durere in partea stanga sub coaste raspuns medic

Investigatii
Intrebare postata de czr85 cu 7 ani in urma

Buna ziua, am niste dureri in partea stanga sub coaste de aproximativ 6-7 luni, durerea este una usoara, ca un junghi, uneori se transforma in arsura, in unele perioade o simteam ca senzatia de "bucata de mar ramasa in gat". In unele zile durerea se muta mai jos, aproximativ intre coaste si sold.
Am fost la medic am facut colonoscopie si totul este ok, am facut endoscopie totul ok si la stomac, analize la sange totul ok, doar helicobacterul mi-a iesit 2,87. Am luat 10 zile doua antibiotice + nexium, am repetat analizele dupa 3 saptamani de la terminarea celor 10 zile si helicobacterul a scazut la 2,73 parca. Am facut iar o cura de 10 zile cu alte 2 antibiotice + nexium. Am consultat si un enterolog, mi-a dat un regim care se da pentru cei cu colon iritabil (desi colonul meu nu prezinta aceste simptome), am tinut regimul 2 luni si nimic nou.
Tin sa prcizez ca de fiecare data dupa a6a zi de antibiotic durerile au disparut pentru aproximativ 1 saptamana dupa care au reaparut. Am mai avut vreo 2 perioade de cate 1-2 saptamani in care durerile au disparut dar au revenit. Durerile se manifeste pe tot parcursul zilei. Scaune am normal, 1 pe zi, consistenta normala.
Am luat si ceva tratamente de la enterolog o perioada de ibutin si inca ceva nu mai tin minte cum se numea + eucarbon = nimic.
Am mai avut dupa o perioada parca de 1 luna cu epirax + ceva inlocuitor pt. maalox = nimic, nici o imbunatatire.

Ceva sfaturi de la dvs? Doctorul care mi-a facut colonoscopia si endoscopia spune ca e posibil sa fie un nerv spinal, sau pe sistem nervos/stres.

Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Durere in partea stanga sub coaste"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua,

Inteleg ca va ingrijoreaza aceste simptome de durere, junghi in partea stanga.
Ac***a in vedere ca investigatiile v-au iesit in regula, atunci cauza ar putea fi de natura psihica (emotionala). Mai ales ca in urma tratamentelor urmate, rezultatele au fost slabe. Este foarte posibil ca aceste simptome sa fie cauzate de stres, oboseala, anxietate etc.

Oamenii care sufera de anxietate sunt extrem de ingrijorati cu privire la multe aspecte ale vietii (familie, profesie, sanatate etc). Acestia se simt agitati si nerabdatori, catastrofeaza, sunt atenti la potentialele pericole (,,daca o sa se intample …daca o sa faca…daca raman fara”) , se simt obositi mai tot timpul, nu se pot relaxa si nu se mai pot concentra asupra sarcinilor pe care le au de indeplinit. Anxietatea cronica duce la dezechilibrul neurotransmitatorilor (dopamina, serotonina) din creier si astfel apar somatizrile, tot felul de simptome si senzatii neplacute in corp.

In aceste cazuri, sunt indicate sedintele de psihoterapie, deoarece va invata cum sa nu va mai incarcati cu stres in exces, cum sa va corectati stilul de gandire anxiogen, cum sa dobanditi un mai bun autocontrol asupra starilor psihice, sa aveti un somn odihnitor si mai multa incredere ca puteti rezolva provocarile zilnice cu care va confruntati etc. Daca simptomele sunt si acute, va putem recomanda si un consult psihiatric.

Mai multe detalii despre sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentale la cabinet sau online, puteti citi accesand acest link in bara de cautare:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/

Despre simptomele anxietatii, stresului si tratarea acestora, puteti citi accesand acest link:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/hipocondria/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/stres/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/relaxare-training-ul-autogen/

Sper ca aceste informatii sa va fie utile. Alte articole de specialitate, puteti citi in site-ul Psihoutil. De asemena, daca va pot ajuta cu alte informatii, scrieti-mi aici sau pe e-mail-ul personal.

Multa sanatate!
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Investigatii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Utilizator11577901215 (acum 4 ani)

Si eu am durerea in partea stanga sub sân unde sunt coastele,în partea cu inima ,Mie tare frica dr de inima acm 2 luni a sp ca sunt bn,analize bine ...dati un sfat e din cauza ca sufer de anxietate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11577901215
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11577901215
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Veronica (acum 3 luni)

Bună ziua! Prin această situație trec și eu de aproape un an. Mă puteți ajuta cu un răspuns al acestor simptome. Nu știu ce să mai fac. Va mulțumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Veronica
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Veronica
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.