Clickmed
programare rapida la medic

Cum ma vindec ? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Luke123 cu 8 ani in urma

Buna ziua ! Am 21 de ani si cred ca sunt anxios. Defapt nu stiu sigur ce am - anxietate, depresie, fobie sociala- cum toate se leaga unele de altele... Cert este ca am niste simptome precum: stari de neliniste, accelerarea batailor inimii, transpiratie a palmelor si subratului, extremitati reci, neindemanare, frica de a vorbi in public, nodul ala in gat (defapt nu e tocmai nod, dar imi schimba vocea si esti nevoit sa faci zgomotul ala tot timpul, ca si cum iti cureti gatul si e foarte enervant si urat totodata), etc ( stiti despre ce e vorba, n-are rost sa enumar toata lista). Pur si simplu e o tensiune nervoasa, ma crispez si asta imi rapeste toata spontaneitate, toata creativitatea, tot simtul umorului.. Si e foarte naspa sa nu poti fii tu, sa stii ca esti o persoana asa misto si sa ai atat de multe de oferit si totusi sa fie ceva care te impiedica. E vorba si de un pic de anxietate, si de fobie sociala si de lipsa de incredere in sine, si al curajului un pic cred, dar faza e ca toate astea se intampla doar fata de anumite persoane, sau cand sunt cu anumite persoane. Cu altele , pot spune ca sunt eu, fara frica fara retineri.
Spuneti-mi si mie va rog cum sa procedez. Din ce am gasit pe net, am inteles ca ar fi bine sa-mi fac niste analize , sa exclud varianta medicala (tiroida, hipoglicemia+ nivelurile vitaminelor din organism). Dupa care sa trec la varianta cu un psihoterapeut. Bineinteles ca am cautat pe net traininguri si coachuri de dezvoltare personala si tot feluri de trucuri care sa-mi diminueze starea de anxietate sau care-ti cresc nivelul de dopamina si serotonina din creier si bineinteles ca m-am apucat de treaba etc, dar vreau sa scap de asta complet, , vreau sa pot sa fie eu , sa ma simt comfortabil in orice imprejurare, sa nu mai am stima de sine scazuta, sa am mai multa incredere in mine, sa nu-mi mai fie frica. Cea mai mare aventura este sa traiesti viata visurilor tale.
Va rog spuneti-mi cum ar trebui sa procedez, si daca mai stiti si alte mijloace care sa-mi creasca nivelul de energie din organism si starea de bine, ar fi super.

@de gat cum ziceam am ca o secretie (mentionez ca sunt fumator) la care sunt nevoit sa fac zgomutul ala cand iti cureti gatul pentru ca e incomod si ma schimba la voce daca nu. Ideea e ca cineva mi-a zis sa-mi fac un exudat faringian, ceea ce am si facut dar analizele mi-au iesit perfect sanatoase, nimic in neregula. Cum as putea sa-i dau de capat ?

Multumesc anticipat. O zi frumoasa va doresc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum ma vindec ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna ziua, Luke123! Iti recomand sa te adresezi unui psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentala. Nu ai nevoie de "trucuri", ci de re-cunoastere si de re-constructie. Daca ai intrebari, ma poti contacta si la adresa de mail [email protected]
Succes!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psih. Daniela Dumitru MPsih. Daniela Dumitru este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna ziua.

Eu simteam multa frica in fata persoanele foarte autoritare, dar interesant este ca nu percepeam acele persoane ca fiind autoritare si nu intelegeam absolut de loc ce se intampla de fapt. Nu stiu daca in cazul tau este exact acelasi lucru, dar stiu ca mi-ar placea sa te ajut in aceasta calatorie de a fi tu si a te simti confortabil in orice imprejurare. Sunt psihoterapeut si, daca doresti, imi poti scrie pe adresa de e-mail [email protected].

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Daniela Dumitru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Daniela Dumitru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua,

Pentru tratarea tulburarilor de anxietate (atacul de panica, anxietate generalizata, fobii specifice, fobie sociala, timiditate, tulburarea obsesiv-compulsiva, stresul posttraumatic) aparute fara cauze medicale, psihoterapia cognitiv-comportamentala, la cabinet sau in varianta online, prezinta o eficienta semnificativa, demonstrata stiintific prin numeroase studii de specialitate.
Aceasta terapie invata pacientul cum sa reziste mai bine stresului vietii cotidiene, cum sa se relaxeze mai eficient, cum sa-si controleze starile emotionale si manifestarile mintii etc.
Informatii suplimentare puteti afla accesand link-ul:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/

Toate cele bune!

Psihoterapeut Gabriel Pirvan
Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.