Clickmed
programare rapida la medic

Oligomenoree, hirsutism

Ciclul menstrual Sindromul adrenogenital
Intrebare postata de MembruMobileApp306925 cu 8 ani in urma

Bună ziua. Apelez la acest site cu speranţa că voi primi un răspuns, căci am fost la endocrinologi şi ginecologi care mi-au spus ba că am tiroidită hashimoto, ba sindrom de ovare polichistice, ba sindrom adrenogenital (deficit de 21 hidroxilază)... şi toate se bat cap în cap... În ceea ce priveste antecedentele personale şi fiziologice, pot spune că menarha s-a instalat la 12 ani (în prezent am 21 de ani) şi de atunci am un ciclu menstrual haotic,însoţit de dismenoree accentuată, trebuie să întrerup orice activitate primele 2 zile. Oligomenoreea persistă, am menstruaţie o data la 2-3 luni. La 15 mi-au descoperit un chist ovarian de 7 mm care s-a resorbit. Cât despre analize, colesterolul e în limite normale,glicemia în limite normale. Analizele pt tiroidă: Tsh,FT4 în limite normale, anticorpii anti-T po prezenţi în ser(31.0 AU/ml,iar valoarea normală e <20,deci vorbim de eutiroidie), în a 5-a zi a ciclului menstrual am avut valori normale la LH, FSH,ESTRADIOL,PROGESTERON.L,CORTIZOL,Prolactină,Testosteron. Valoare peste normal a fost dehidroepiandosteron sulfat DHEA-S ( 4,21 ug/ml, valoare normală:0.9-3,6) de unde mi se trage şi hirsutismul. La fel am făcut şi o stimulare cu acth pt 17-OH-progesteron care a fost de 10.80 ng/mL ( V.N.: 1.0-4,5). Am început tratament imunosupresiv cu dexametazonă ca tratament pt. Sindrom adrenogenital, pe care l-am ţinut o lună, deoarece mi s-a făcut rău, am avut retenţie de apă, mă simţeam greoaie, mi se umflau picioarele, şi în sfârşit. M-a îngrăşat 10 kg. După faza cu endocrinologia m-am dus la ginecolog care mi-a prescris Yasmin căci mi s-a spus că un ovar a predispus la chişti. După ce mi-am terminat tratam. De 3 luni cu yasmin. Mi-a venit menstruatia o data la 2 luni ca şi înainte de 2 ori, apoi 4 luni fără nicio singerare, doar cu sindrom premenstrual prezent: durere de sâni, lombară,pelvina,apariţia acneelor,irascibilitate. Îmi poate spune cineva ce am?! Vă rog din suflet!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Oligomenoree, hirsutism"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Utilizator11571379392 (acum 4 ani)

Eu merg impreuna cu fiul si fica mea la dr. COMANECI ADRIAN de la CF2 Bucuresti. Are multe cazuri complicate,rezolvate. Mergeti cu incredere!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11571379392
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11571379392
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.