Clickmed
programare rapida la medic

Dezechilibru nervos

Depresie
Intrebare postata de flavius_22 cu 8 ani in urma

Am 22 de ani si sufar de tulburari anxio-depresie de aproximativ 3 ani. Am luat Asentra(100 mg) timp de 1 an si jumatate(din ianuarie 2014 pana-n octombrie 2015) in care a disparut depresia si m-am simtit foarte bine. In ultimele 3 luni de medicatie a inceput sa ma doara capul si sa fiu obosit, ca si cum sistemul nervos era atacat. Am renuntat, poate cam brusc, prima data injumatatind doza, apoi usor, usor diminuand-o de tot timp de 1 luna. Dar, de pe urma acestei renuntari, a survenit un dezechilibru ce a cauzat multe afectiuni: reintoarcerea, treptat la tulburarile depresive si aparitia unor boli digestive (colon iritabil, reflux gastro-esofagian), fibrilatii ale pielii. De atunci am incercat sa-mi revin prin diverse medicatii naturiste, homeopate, care au mai ameliorat simptomele putin, dar ele nu au disparut, dimpotriva, in ciuda eforturilor, depresia s-a accentuat. Din cauza tulburarilor am adesea insomnii. Ma trezesc noaptea si nu mai pot adormi deloc. Ce-as putea face in acest caz? M-au afectat mult antidepresivele si n-as mai vrea sa trec din nou pe ele.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Dezechilibru nervos"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Flavius_22, inteleg ca iti este greu cu istoricul simptomelor anxios-depresive.
Remediile naturise pot ajuta doar la prevenirea tulburarilor anxiose impreuna cu un stil de viata echilibrat (somn, relaxare, mese regulate, sport). Tulburarile anxioase odata instalete, se trateaza si se monitorizeaza de catre psihoterapeut, si daca este cazul - si de catre psihiatru. La incetarea medicatiei, de cele mai multe ori simptomele revin, de aceea este bine sa combini tratamentul medicamentos cu tratamentul psihoterapeutic.

Poti apela la sedintele de psihoterapie si dezvoltare online sau la cabinet. Demersul terapeutic te poate ajuta, astfel:
- Sa intelegi cauzele si mecanismele prin care se intretin manfestarile anxios-depresive. De obicei, stilul de gandire, convingerile despre noi insine, convingerile despre lume si viata sunt cele care genereaza astfel de probleme.
- Sa inveti si sa exersezi tehnici si metode simple de autocontrol mental si emotional, care te vor ajuta sa ai un mai bun control asupra gandirii, antrenand-o sa devina mai obiectiva, precum si stari de relaxare, de detensionare si calm.
- Sa devii mai mai energic, mai performant si cu incredre mai mare in fortele proprii.
- Sa stii cum sa previi aparitia unor probleme asemanatoare.

Mai multe detalii despre sedintele de psihotarapie, relaxare si dezvoltare personala gasesti in aceste articole:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/depresie/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/relaxare-training-ul-autogen/

Flavius_22, indicat ar fi sa nu mai amani rezolvarea acestor simptome de anxietate si depresie, deoarece risti sa se acutizeze si sa fie mai dificil de tratat.
Sper ca aceste articole sa iti fie utile. Daca ai nevoie si de alte informatii, imi poti scrie aici sau pe mail.

Multa incredere si sanatate!
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
Telefon: 0764.443.184
Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna seara, Flavius! Nu de medicamente ai nevoie, fiindca problemele pe care tu le acuzi la poti rezolva doar prin tine. Iti recomand sa te adresezi unui psihoterapeut (psihoterapia cognitiv-comportamentala merge cel mai bine in astfel de cazuri), care sa iti prezinte si incredere. Succes si ai incredere in tine!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
flavius_22 (acum 8 ani)

Mulțumesc pentru îndemnuri! Este necesară și psihoterapia la un anumit nivel, dar nu văd cum prin discuțiile cu un psiholog aș putea să scap de simptomele somatice, care nu pot fi controlate. N-ar trebui totuși combinate, niște medicamente potrivite, de preferat naturiste, cu psihoterapia, ca să dea rezultate mai bune? Eu de altfel mă străduiesc să duc un stil de viață cât mai sănătos : iau mese regulate, fac sport, încerc să reduc toți factorii de stres, dar tot simt că nu-mi pot controla starea: adică, dacă într-o dimineață mă trezesc prost și mă doare capul fiindcă n-am putut dormi, prea puțin pot face! E ca și cum ai încerca sa controlezi vremea. Deci, nu cred că psihoterapia singură, ar putea rezolva toate aceste probleme!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de flavius_22
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de flavius_22
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.