Clickmed
programare rapida la medic

HPV - afectate 4 tulpini, dintre care 3 cu risc crescut oncogenic

Boli cu transmitere sexuala Cancer endometrial
Intrebare postata de StefaniaNitu cu 8 ani in urma

Buna seara. Am nevoie de niste sfaturi!
Am 21 de ani si in urma cu aproximativ 2 luni mi-au aparut in zona intima niste condiloame. La inceput s-au manifestat intr-o zona restransa si semanau cu o iritatie, as ca nu prea am bagat in seama. Numai ca in 2-3 saptamani s-au extins foarte foarte mult si au luat forma unor alunite, asa ca am hotarat sa merg la medic.
Acum 3 saptamani am fost la un consult ginecologic la o clinica privata, i-am explicat doctoritei cu ce problema am venit si mi-a spus din prima ca este hpv. M-a examinat, mi-a facut papanicolau si intr-adevar asta este. M-a chemat a doua zi la maternitatea Giulesti pentru a face o genotipare, mi-a spus ca la prima vedere nu a pare sa fi afectat vreo tulpina cu risc crescut, ca ar fi sanse de 10%, dar ca mai bine fac analiza ca sa excludem definitiv aceasta posibilitate.
Am fost a doua zi la analiza, pana mi-a iesit rezultatul peste 2 saptamani mi-a dat tratament cu Condyline (de 2 ori/zi timp de 3 zile dupa facut pauza 3 zile, apoi de la capat pana trec toate condiloamele), concomitent Propoderm pentru protejarea tesutului sanatos si tratament pentru imunitate cu Isoprinosine (cate 2 tablete de 3 ori/zi timp de 2 saptamani, apoi pauza 2 saptamani si repetat timp de 3 luni).
Toate bune si frumoase, mi-au trecut majoritatea condiloamelor, fapt ce m-a uimit pentru ca doamna doctor mi-a zis ca o sa dureze in jur de o luna - o luna jumate pana sa dispara, in schimb a avut dreptate cu durerea. Marti am fost sa imi iau rezultatul analizei de genotipare si am avut neplacuta surpriza sa aflu ca a afectat 4 tulpini (6, 16, 45, 66) iar 3 sunt cu risc crescut.
Nu s-a sfiit sa imi spuna ca au iesit nasol analizele, fapt ce m-a facut sa ma ingrijorez poate mai mult decat este cazul. Mi-a spus ca trebuie sa continui tratamentul pe care mi l-a dat iar dupa ce termin cu Isoprinosine sa astept 2 saptamani si dupa sa revin pentru papanicolau, trebuie vazut daca sunt rani pe col sau nu.
Acum, nu stiu ce sa fac, mai am 2 luni jumate pana termin tratamentul si ma gandesc sa repet papanicolau-ul la cantacuzino, sa fie si un alt laborator, o alta parere.
Mentionez ca nu am mai avut contact sexual din decembrie, tocmai pentru ca nu am stiut exact ce am si am zis sa fim precauti. Prietenului meu i-au iesit si lui cativa negi (3-4) in zona pubiana dar la mult timp dupa ce mi-a aparut mie. A fost la un dermatolog si i-a spus ca este herpes, dar o sa merga sa ceara o a doua parere si dna doctor mi-a recomandat sa se prezinte cu analizele mele de la genotipare.
In plus, mama mea a fost diagnosticata acum 4 ani cu cancer endometrial care i-a afectat uterul, endometrul si ambele ovare. A trebuit sa se opereze, i s-a scos tot inclusiv ganglionii cu toate ca nu erau infectati.
Nu stiu daca ar trebui sa imi fac griji din cauza asta, am avut doar 2 parteneri intimi (al 2-lea fiind prietenul cu care sunt de aprox 9 luni), viata sexuala mi-am inceput-o la 19 ani, mereu am avut grija cu igiena intima. Stiu ca se declanseaza si pe baza de stres, ceea ce ar fi de inteles pentru ca din luna decembrie sunt intr-un stres continuu din diferite motive.
De asemenea, se poate sa mai fac vaccinul pentru hpv in situatia asta? Este o idee buna sa refac testul in alta parte, poate chiar mai devreme pentru ca nu stiu daca pot sa astept atata timp? Odata vindecat, ramane in organism, ce se intampla dupa?
Apreciez ca ati avut rabdare sa cititi tot! :)

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "HPV - afectate 4 tulpini, dintre care 3 cu risc crescut oncogenic"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.