Clickmed
programare rapida la medic

Reinceperea gradinitei, cosmar !

Anxietate
Intrebare postata de clementaene cu 8 ani in urma

Buna dimineata. Am o fetita de aproape 4 ani, am incercat integrarea in gradinita si anul trecut cu succes spre 0 in prima luna si apoi adaptare cumva ameliorata si a venit si anul acesta. Anul trecut a racit extrem de des, raguseala de la plans, in total cam 2 saptamani si jumatate pana la Craciun i 2 zile anul acesta , an scolar 2014-2015. A participat la serbarea de Craciun, i-a placut.
Problema noastra : Vorbim de gradinita, de dna educatoare, o iubim pe dna educatoare, nu avem nici un conflict cu nici un coleg, nu mai suntem agresive cu ceilalti copii ca anul trecut (multa munca de convingere ca nu trebuie sa ne facem dreptate cu "pumnul"), am pregatit terenul toata vara, si chiar in prima zi a vrut la gradinita. Fondul , un copil cum s-ar spune in popor mamos, lipit de ma''sa, sta numai dupa fusta ma''sii, crescut "gresit" , asa este catalogata. Citez : "I-ai dat prea mult sa suga, e rasfatata, e razgaiata, tu esti de''vina ca nu pleaca de langa tine, e prea atasata, nu ai dat''o la bunici la tara, nu pleaca de langa tine samd " ! Cam asta aud din toate partile. E prea atasata de tine. Da, mi-am crescut si imi cresc copilul cum ne este noua bine si da, este obositor sa facem totul numai impreuna dar este diamantul nostru si stiu ca fiecare copil este unic si niciodata nu poti generali, asta stiu eu dar nu si familia.
Acum, copilul meu stie, si o spune si el, ca mami merge la servici, tati la fel, ea la fel, ca fiecare avem serviciul nostru. Am asigurat-o ca vin sa o iau, ca nu o las acolo, ma tin de promisiuni, nu o pacalesc, vorbesc intotdeauna clar si exact si cer confirmarea ca m-am facut inteleasa si de 10 ori daca este nevoie. Seara...cand mergem la gradinita...maine dimineata...nu vreau...de ce mami, imbrac povestea gradinitei frumos si intreb...ce nu iti place acolo, ai vre-o problema....nu...vreau sa stea mami acolo. Am incercat cu analogii simple, iti place jucaria x, mancarea x samd.....da...astea le-a putut mami cumpara pentru ca a mers la servici si a castigat bani si pentru ca mami sa mearga la servici tu trebuie sa mergi la gradinita si sa te joci, sa te distrezi, sa mananci, sa dormi ca sa te faci mare si frumoasa samd si mami cum termina serviciul vine sa te ia.....si alte variatiuni pe aceiasi tema.
Cateodata functioneaza sa nu planga pana la somnul de pranz si cum se trezeste, sunt bunicii colegilor care vin foarte devreme sa ii ia , pe la 15.45 , lucru ce-mi este imposibil si atunci incepe calvarul ei, o vrea pe mami, mai repede samd, desi si aceasta situatie am explicat-o, ca bunicii pot veni mai repede, ca eu vin de la servici samd. Imi spune printre suspine ca stie ca vin sa o iau, ca stie ca nu o las acolo, ca stie ca se joaca cu ceilalti copii dar ca II ESTE DOR DE MAMI ! Aveti un sfat pentru noi ?
Dna educatoare este foarte draguta si blanda dar ferma si iubitoare si dragastoasa, clar se vede asta si din comportamentu copiilor si are toata bunavointa dar este bine sa o las in aceasta suferinta, nu ii poate dauna?
Gradinita este de partea noastra, ne sustine, nu a fost data sa aud ca a plans si sa o iau acasa ca ii deranjeaza pe ceilalti copii, Doamne Fereste !
Acasa este aceias preferinta, mancat, spalat, dormit, vrea numai cu mami. Dormim impreuna in acelasi pat, am incercat separarea dar noaptea ne trezim in pat cu ea, plange, il da pe tati la o parte si tati s-a saturat sa se mute in alta camera in toiul noptii, stiu ca ar trebui sa o linistesc si sa o mut in camera ei si sa o culc la loc dar cum sa fac asta, vre-un sfat ?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Reinceperea gradinitei, cosmar !"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Utilizator11633115089 (acum 2 ani)

Buna ziua,și eu sunt in aceeași situație și nu știu ce sa fac are 4 ani și de la poarta grădiniței nici nu vrea sa între înăuntru și problema e ca nu îmi da voie înăuntru sa stau cu ea înăuntru pana se acomodează. Cum ați rezolvat situațiea? As avea nevoie de un sfat mulțumesc frumos

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11633115089
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11633115089
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.