Clickmed
programare rapida la medic

Nu ma mai inteleg cu fiul meu raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de Euroinvest cu 8 ani in urma

Ma numesc Mihaela,am 44 ani,sant casatorita de 24 de ani si am un fiu de 21,5 ani.
Traversam o perioada foarte dificila in leg.cu fiul meu Costin,care de curand nu mai asculta deloc sfaturile mele si face doar ce vrea el.Are o prietena de cateva luni si este foarte indragostit.Zi de zi cere bani pentru buzunar,pentru plimbari si vacante cu aceasta.Pleaca cu masina mereu cu ea si nu mai fac fata financiar cu asa cheltuieli ,iar el nu intelege nimic din ce i spun.Locuim in Bucuresti si fata in Saftica,iar Costin o conduce de cel putin 3-4 ori pe saptamana in Saftica cu masina.Cheltuielile sant mari si el a ajuns sa se certe zilnic cu noi parintii din cauza fetel.
Nu mai stim cum sa ne purtam cu el,nu mai stim cum sa procedam sa il aducem pe calea cea dreapta.
Impreuna cu sotul si cu fiul meu,am o firma cu activitate de import si distributie confectii,pe care am incercat impreuna sa o dezvoltam.Este o afacere de familie in care am incercat sa ne implicam foarte mult si sa reusim sa ne asiguram tot ceea ce ne doream din punct de vedere financiar.
Pana acum 6 luni ,Costin era un copil cuminte,ascultator,care in general nu ne-a creat probleme.Este student la zi,a terminat anul doi de studii (acum in vara) al unei facultati particulare si discutasem impreuna ce vrea sa urmeze,sa-si imbunatateasca studiile pentru ca la sfarsitul facultatii (peste un an)sa aiba si un curs de calificare al unei meserii,vrea sa urmeze cursurile de bucatar.Eram de acord impreuna sa faca ceva care sa-i placa dar si sa-si poata asigura singur viitorul mai tarziu.Visam sa obtina o diploma de bucatar,sa se specializeze apoi si ulterior sa-si deschida o afacere in domeniu.I-am promis ca il voi sustine si-l voi ajuta sa fie asa cum isi doreste.
Nu inteleg de unde a aparut brusc o prapastie intre Costin si mine.Parca deodata Costin a devenit mai distant,mai distrat,vesnic cu tel.in mana si neatent la problemele noastre.
Nu stiu unde am gresit,dar stiu ca am incercat sa-i ofer tot ce a vrut:tel.de ultima generatie,are permis auto de la 18 ani si merge si la scoala cu masina lui de la clasa a XII-a,bani de buzunar mereu,orice a cerut i-am oferit.
Am achizitionat o masina f.moderna de un an aproape si fara sa stau pe ganduri ,tot lui i-am dato.
Eram linistita in privinta prieteniilor lui,pentru ca are prieteni si colegi cuminti,de familii bune,nu prea are anturaje proaste.Nu merge in cluburi,nu consuma bauturi alcoolice si nu fumeaza.Chiar discutam cu prietenii ce copil bun am eu.
Eram nelinistita ca nu mi-a prezentat nici o fata,ca nu are o prietena.
Apoi,brusc este o alta persoana.Nu mai aude ce vorbesc cu el,nu mai mananca niciodata la masa cu noi,vesnic este ocupat cu tel.,cred cu mesaje,vad ca tot butoneaza preocupat.
Are o prietena de vreo 6 luni pe care ne-a prezentato si am fost tare fericiti sa o cunoastem;chiar am incurajat aceasta relatie.Dar fata abia a terminat liceul,este anul I de facultate la zi si ea, si vor amandoi sa stea impreuna si sa se casatoreasca deja.
Le-am spus ca trebuie sa termine studiile macar Costin,care mai are un an de facultate,sa isi ia un job dar niciunul nu vrea sa asculte.Chiar si parintii ei insista ca este mai bine sa fie impreuna cat de curand.Nu stiu ce sa mai cred? Fata este inca un copil,nu vor nici sa locuiasca cu noi parintii .Nu stiu ce este in capul lor.
I-am lasat in aceasta vara in vacanta o saptamana la munte,apoi iar la tara ei o saptamana,apoi Costin merge frecvent si ramane la ei cate 2-3 nopti,apoi ea vine iar la noi si tot asa.
Am incercat sa-l conving sa urmeze cursurile de bucatar pentru ca sa aiba apoi un job,dar nu mai asculta Costin si nu mai vrea sa mearga nici la facultate.Vrea sa -si gaseasca orice ca job sa aiba banii lui sa se mute cu fata.
Acum chiar a plecat deacasa si s-a dus la ea la Saftica unde locuieste cu parintii ei.
Va rog mult dati-mi un sfat ce as putea sa fac,cum sa procedez in aceasta situatie sa-l aduc pe drumul cel drept? Stiu ca tanar,ca are viata lui deja,ca iubeste,dar oare este pregatit sa fie singur pe picioarele lui si sa sustina o familie?
Nu ar trebui ca cel putin Costin sa aiba un job ca se se poata muta impreuna?
Eu consider ca amandoi ar trebui sa aiba cate un job daca vor sa locuiasca impreuna si niciunul nu ar trebui sa se bazeze numai pe sprijinul parintilor.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nu ma mai inteleg cu fiul meu"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Stimata doamna, cadourile nu vor refecta NICIODATA Iubirea si Respectul - din pacate, fiul dumneavoastra a inteles pe dos mesajul pe care i l-ati transmis toti acesti ani: el a inteles ca i se cuvine, si se comporta in consecinta.
Nu ii refuzati independenta, ci incurajati-l! Aratati-i, totodata, ce inseamna a fi independent (e vorba despre obligatii, nu numai drepturi).
La nivelul lui, prin ce a inteles pana acum, fiul dumneavoastra se comporta firesc - dumneavoastra, daca doriti altceva, trebuie sa va modificati comportamentul...
Daca doriti sa discutam mai in detaliu, ma puteti contacta la adresa de mail [email protected] sau la 0727733350.
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologie si psihoterapie.

Inscrie-te aici!
Psih. Marina- Lucica Balea MPsih. Marina- Lucica Balea este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Draga Mihaela,
Inteleg perfect situatia pe care o traiesti. Ma intreb daca tu consideri ca ai facut bine oferindu-i fiului tot ce-doreste neconditionat. Nu a invatat sa pretuiasca ceea ce primeste.Spui ca a fost un copil bun si ascultator.Eu cred ca a ramas acelasi, doar ca e la varsta la care are nevoie de independenta, are nevoie sa ia singur decizii. Are nevoie de intelegere intr-o anumita masura. Poate o discutie in care sa-i spui ca este inteles si aprobat l-ar apropia mai mult de tine. Se poate muta cu iubita lui, daca se pot intretine.Ce parere ai? Atunci vor avea posibilitatea sa se cunoasca mai
bine si sa-si cunoasca limitele.
Poate nu ar strica nici o discutie cu parintii fetei.
E greu sa fii parinte. Iti sunt alaturi cu toata intelegerea si sustinerea, dar si cu experienta mea. Daca vrei, putem discuta la cabinet, intr-un cadru confidential, sau putem pastra legatura la tel.
Cu drag,
Psih. Marina-Lucica Balea

Marina-Lucica Balea
 Psihoterapeut, consilier
 tel 0735 853 000
 psihoprof.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marina- Lucica Balea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marina- Lucica Balea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Euroinvest (acum 8 ani)

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Sant derutata si nu mai stiu cum sa procedez cu el; mi-e teama ca va ramane cu fata la Saftica,in casa parintilor acesteia,pentru ca ei sant de acord sa locuiasca impreuna chiar si daca niciunul dintre tineri nu are un loc de munca inca. Asa va fi nevoit sa-si gaseasca un job si cred va renunta la facultate si din cauza distantei .
Sant de acord sa fie impreuna,dar imi doream sa -si termine scoala ,mai are un an,si apoi sa se mute amandoi ca sa se poata intretina si sa fie siguri de relatia lor.
Inteleg acum ca poate i-am oferit prea multe deodata,dar si el a muncit cu noi(cu sotul si cu mine) in aceasta firma; practic am crescut o impreuna.Nu i-am refuzat nimic pentru ca si el ne-a ajutat mereu cand am avut nevoie.
Cand alti copii se jucau sau se plimbau ,el muncea cu noi in depozit si ne ajuta la descarcat saci de marfuri,la sortat etc.Imi doream sa continue activitatea mea sau poate sa aiba propria sa firma,cum dorea.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Euroinvest
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Euroinvest
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Noul an să vă aducă speranţă, sănătate şi fericire!
La mulţi ani!

Psihoterapeut: Gabriel Pȋrvan
E-mail: [email protected]
Telefon: 0764.443.184
Website:www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.