Clickmed
programare rapida la medic

Episod depresiv grav suferit de sora mea raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de monicozma cu 8 ani in urma

Buna ziua,

In urma cu 2 ani, sora mea a suferit un episode depresiv grav in urma caruia a fost internata la Psihiatrie o saptamana iar mai apoi I-au dat drumul acasa cu tratament cu Venlaflaxina, Convulex si Abilify. Cu toate ca se simte mult mai bine, este in continuare retrasa, inchisa in ea, nu doreste sa mearga la psiholog, cateodata se mai enerveaza desi foarte rar. Ma intreb oare, va mai fi vreodata fata de dinaintea acestor probleme, o fata lipsita de griji, vesela, care nu se stresa pentru nimic? Ma uit la ea si nu imi revin cat a putut sa se schimbe. Oare va trebui sa ia aceste medicamente toata viata? Ea mai primeste o injectie o data pe luna care o face sa se simta foarte bine, vesela si optimista. De asemenea din cauza acestor medicamente are pierderi de memorie foarte grave, uita tot timpul, oare nu exista un remediu ? Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Episod depresiv grav suferit de sora mea"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna ziua. Care este diagnosticul sorei dvs - din actele medicale? Ce varsta avea sora dvs cand s-a produs acel episod? Ce a determinat aparitia acelui episod? Mai sunt multe intrebari. Daca doriti, imi puteti scrie la adresa de mail [email protected]
Toate bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psih. Marina- Lucica Balea MPsih. Marina- Lucica Balea este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna ziua.
Inteleg prin episod depresiv grav ca e vorba de depresie majora. In aceasta situatie tratamentul medicamentos este absolut necesar, dar are nevoie in paralel de interventie psihoterapeutica. Aceasta se face de catre un specialist psihoterapeut intr-un cabinet specializat. Psihologul la care apelati va trebui sa aiba competenta in psihoterapie. Aceasta de fapt este un "tratament fara medicamente". In urma interventiei sora dv poate deveni cea dinainte, insa ar putea avea o sensibilitate mai crescuta la evenimentele traumatice, de aceea e nevoie ca membrii familiei sa invete cum sa o sustina. Daca doriti, va astept cu drag la cabinet, sau putem comunica . Mai multe detalii pe psihoprof.ro.
Psihoterapeut Marina- Lucica Balea

Marina-Lucica Balea
 Psihoterapeut, consilier
 tel 0735 853 000
 psihoprof.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marina- Lucica Balea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marina- Lucica Balea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
M. Cojocaru (acum 8 ani)

Chiar daca nu sunt specialist sunt de acord cu dna psiholog. Terapia este esentiala. Medicamentele nu rezolva problema in sine. O sensibilitate tot va ramane dar depresia, fobia sau obsesia actuala nu dispar daca sunt in ceata din cauza (sau multumita) medicamentelor. Suferindul trebuie sa fie ajutat sa isi gaseasca puncte de sprijin pentru a iesi din stare cand aceasta apare. O atitudine ''obsesiv pozitiva'' face cat multe medicamente la un loc...daca exista sprijin din partea apropiatilor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.