Clickmed
programare rapida la medic

De ce slabesc ?

Diete
Intrebare postata de bbby cu 8 ani in urma

Buna! Sunt fata , 23ani si 1,65 ... In fiecare vara slabesc 2 kg , mi s-a părut ceva normal , dar anul acesta am slăbit 4-5 kg ... De la 50 la 46-45 in 2 luni , nu pot sa opresc slăbirea si nu stiu de la ce ... Mananc exact ca iarna : ovaz dimineata si restul zilei mese ce constau in orez cu piept si ulei de masline +fructe intre mese ... Se pot face anumite analize ? Care ar putea fi motivul slăbirii fara oprire ? Tin sa mentionez ca am facut hemoleocograma si tsh-ul si sunt normale

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De ce slabesc ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 saptamani)

Buna ziua,

Exista mai multi factori care pot contribui la pierderea in greutate in timpul verii. Activitatea fizica poate fi mai intensa in lunile de vara, deoarece ai tendinta sa petreci mai mult timp in aer liber. Caldura poate, de asemenea, sa iti reduca pofta de mancare. De asemenea, transpiratia cauzata de temperaturile ridicate poate duce la pierderea de apa si de sare din organism, ceea ce poate fi interpretat ca pierdere in greutate.

Cu toate acestea, o pierdere in greutate constanta si semnificativa fara niciun motiv evident poate indica o anumita problema de sanatate. Poate fi vorba de probleme cu tiroida, diabet, depresie, infectii, sau diverse probleme gastrointestinale. Daca esti preocupata de acest lucru, ar fi bine sa discuti cu un medic. El poate recomanda o serie de teste pentru a determina cauza. Din descrierea ta, pare ca ai un regim alimentar echilibrat, dar poate fi nevoie de o evaluare mai aprofundata a dietei tale pentru a vedea daca iti ofera suficiente calorii si nutrienti.

Iti recomandam sa te consulti cu un medic, care poate recomanda o serie de teste, inclusiv analize de sange mai detaliate, teste de functie hepatica, de tiroida, teste pentru diabet si posibil o evaluare psihologica.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/endocrinologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Diverse/ce-determina-scaderea-inexplicabila-in-greutate_7934
https://sfatulmedicului.ro/Diete-de-slabit/cresterea-sau-scaderea-brusca-in-greutate_19799

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.