Clickmed
programare rapida la medic

Atacuri de panica raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Cosmin H cu 8 ani in urma

Salut,
Ma numesc Cosmin, am 23 ani si de doua luni am niste stari ciudate: dureri de cap, uneori sunt ca o presiune asupra capului, nas si urechi, e ca si cum as avea o banda de la ceafa spre partile laterale, alteori sunt ca niste arsuri sau piele de gaina, insotite de un tiuit un urechi. Aceste dureri de cap dureaza cateva zile (4-5 zile) cresc ca intensitate pe parcursul zilei, dimineata sunt doar niste furnicaturi insa pe parcursul zilei cresc in intensitate. Sunt momente cand nu ma pot concentra deloc la serviciu. Sunt programator, stau cel putin 8 ore pe zi in fata calculatorului.

Pe langa aceste dureri de cap am momente cand incepe sa bata inima foarte repede, cu un nod in gat si nu pot sa respir. Astfel de stari le am atat in timpul zilei, la serviciu dar si noaptea, ma trezesc din somn speriat cu batai de inima puternice, nod in gat si senzatia de sufocare. La inceput aceste palpitatii durau mai mult, insa acum m-am obisnuit cu ele si dureaza doar cateva minute.

Alte simptome care pot tine si toata ziua si nu ma lasa sa ma concentrez la ce am de facut: stare generala de rau si de greata, nod in gat, imi amorteste fata (in special gura si buzele), stari de neliniste si agitatie.

Am fost la medicina interna si doamna doctor mi-a dat niste vitamine si mi-a spus sa stau linistit ca aceste stari vor disparea. Insa au continuat sa apara si am fost trimis la cardiolog unde mi s-a spus ca totul este in regula la inima, am facut si analize la sange si tiroida si au iesit bune. La neurolog mi s-au dat niste antiinflamatoare pentru durerile de cap insa acestea nu au trecut. Am revenit si de data aceasta mi-au fost prescrise antidepresive (amitriptilina). Mi s-a spus ca starea mea e pe fond psihic si ca sufar de anxietate si atacuri de panica, dar as vrea sa exclud orice alta cauza inainte de a recurge la un astfel de tratament.

Credeti ca este cazul sa iau aceste medicamente? am inteles ca pot aparea reactii adverse si mi-e frica sa le iau. Nu mai suport aceste stari, nu am idee ce sa fac, nu mai pot face toate lucrurile pe care le faceam inainte. Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Atacuri de panica"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (8)

FreeStyle11 (acum 8 ani)

Eu imi dau seama foarte bine dupa modul cum scri ca ai anxietate, fiind esti foarte disperat de ceva care tine numai de tine, iar tu practic intretii aceasta stare prin modul tau de a fi.Cu anxietatea e greu de luptat de unul singur, FARA notiunile necesare.Eu nu am cum sa te ajut de la distanta, nu sunt psiholog, insa un psiholog e cel mai bun pt tine, pt ca lucreaza direct pe tine si asa eficienta este mult mai mare, decat pe internet.Ai niste temeri, frustrari, fobii, nemultumiri, sau pur si simplu o stima si incredere de tine mult mai scazuta, iar pt asta trebuie psihoterapie.O sa te faci bine, dar fi ATENT, daca tu nu muncesti pt TINE, nimeni nu o va face, adica psihologul te ajuta, dar tu trebuie sa rezolvi problemele cu notiunile invatate de la el.TU iti controlezi mintea, tine MINTE asta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ruxi_stan (acum 8 ani)

Cosmin H , eu am posta cum pe acest site cum m-am tratat eu de anxietate cu toate simptomele ei,M-a tratat o terapeuta cu multe metode,MI le-a trimis pe email ,Restul am lucrat impreuna prin telefon .M-a sustinut energetic in zilele in care ma eliberam de cauzele anxietatii.Sub orice boala stau ascunse in subconstient rani sufletesti , de care poate nici nu-ti amintesti .Astea trebuiesc sterse din memorie si inlocuite cu imagini ale fiintei tale in care ai fost fericit, printr-o procedura nimita cod.Centrifuga ajuta la eliberarea lor a emotiilor .Autotratamentul echilibreaza fizic si mental .Am facut aceasta terapie 4 saptamani , plata accesibila oricui.Srie-mi la *** pe email sau mes sa-ti dau adresa terapeuteti in caz ca vrei sa scapi ,Si altii pot sa-mi scrie , le raspund .Va doresc tuturor sa fiti sanatosi!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ruxi_stan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ruxi_stan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Marina- Lucica Balea MPsih. Marina- Lucica Balea este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Draga Cosmin,
Anxietatea apare ca urmare a unor ganduri disfunctionale, ce nu pot fi controlate. Este de fapt un raspuns logic la o interpretare eronata a realitatii.
Atacul de panica apare brusc, ca o accelerare a anxietatii, insotit de manifestari psihosomatice.
E nevoie sa aflam factorii care au dus la declansarea acestor simptome, care pot fi recente, sau din perioada dezvoltarii psiho-afective.Deasemenea e posibil sa existe o vulnerabilitate crescuta in situatii de stres.
Ai nevoie de sprijinul unui psihoterapeut care sa te sprijine intr-un mod adecvat nevoilor tale individuale. Medicamentele te pot ajuta sa inlaturi aceste stari pentru o perioada scurta, dar nu rezolva problema.
Daca doresti, putem discuta intr-un cadru confidential.
Psih. Marina-Lucica Balea

Marina-Lucica Balea
 Psihoterapeut, consilier
 tel 0735 853 000
 psihoprof.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marina- Lucica Balea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marina- Lucica Balea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Cosmin H (acum 8 ani)

Toate aceste stari inclusiv durerile de cap pot fi din cauza anxietatii? Eu zilnic am starile astea, nu mai suport. Atat de puternica este autosugestia? E adevarat ca si eu ma gandesc aproape continuu la asta. Voi consulta un psihoterapeut cum ma sfatuiti dumneavoastra, va multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Cosmin H
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Cosmin H
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Marina- Lucica Balea MPsih. Marina- Lucica Balea este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Cosmin,
Creierul tau este cel care coordoneaza functionarea intregului organism. Deasemenea, fiecare celula are memoria proprie.Pur si simplu, este un semnal destul de puternic pe care ti-l transmite ca nu poate face fata anumitor situatii. Este foarte importanta autosugestia, dar nu poti realiza singur acest lucru. Creierul are nevoie sa inteleaga, iar uneori e nevoie sa retraiesti o anumita situatie, sa constientizezi emotiile din acel moment, sa le intelegi, apoi incet, incet sa le integrezi si sa functionezi altfel.
Cu cat interventia terapeutica e mai grabnica, cu atat mai repede iti vei recapata starea de bine.
Cu drag,
Psih Marina-Lucica Balea

Marina-Lucica Balea
 Psihoterapeut, consilier
 tel 0735 853 000
 psihoprof.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marina- Lucica Balea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marina- Lucica Balea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mara (acum 8 ani)

Buna ziua, as avea si eu nevoie de ajutor fiindca de ceva timp am o stare de rau continua. Totul a inceput acum 1 an si jumatate cand iesind de la un film si am avut o puternica senzatie de lesin insa nu mi-am pierdut cunostiinta ( am vazut negru..mi s-au infundat urechile si mi s-au inp***at picioarele ) Intr-adevar m-am speriat f tare fiindca era primul moment de genul acesta din viata mea. Parca de atunci mereu imi este rau . Dupa acel incident aveam am mai avut niste secvente de genul ..cu senzatie de nod in gat si oftat si cascat continuu. De atunci parca nu exista Zi in care sa ma simt bine. Am o continua senzatie de cap tulbure ..de ameteala (dar nu invartit) ..parca nu mai vad focalizat..parca imi pierd concentrarea ..ca si cum plutesc ..uneori vad puncte argintii , si am o stare de rau in tot corpul..ca si cum ar urma sa lesin. Ameteala o simt si stand pe spate cu ochii inchisi . Am adesea senzatie de greata . Mentionez ca am avut 3 crize de vertij..in care nu puteam sta in picioare din cauza ametelii ..dar acelea s-au pus pe baza unui vppb in urma unui consult orl . Am si tensiune mica..9 cu 6 sau 8 cu 5..dar daca beau cafea am o stare de rau (Agitatie interioara) . Am bufeuri de caldura ..si ma deranjeaza lumina iar uneori parca culorile vederii se intuneca. Am uneori furnicaturi si amorteli si carcei. Tot uneori am o durere la tample..care apare ca si in urma unei presiuni . Mentionez ca am realizat ca sunt mereu tensionata .Mai ales seara am o stare de epuizare maxima, nu vad clar deloc, senzatie puternica de dezechilibru , parca fara stabilitate ... iar dimineata ma trezesc obosita. Am facut EKG , RMN , eco la inima si tiroida..analize de sange ( nu am nici lipsa de calciu).. am facut o radiografie la cervicala in care a iesit o inversare si o pensare, dar am inteles ca a fost facuta radiografia intr-o pozitie gresita( nu cu capul in sus) Ar mai fi spasmofilia , dar am inteles ca aceasta o are toata lumea. Va rog frumos, ar putea cineva sa imi dea niste sfaturi ..fiindca ameteala aceasta .. mai exact plutirea cu dezechilibru si nevazutul clar ma afecteaza f tare fiindca nu ii gasesc o cauza ..Multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
larisa (acum 8 ani)

Ruxi_stan vreau si eu adresa ta de email, aceasta care am specificato este sau este doar nickname? Astept raspuns , multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Noul an să vă aducă speranţă, sănătate şi fericire!
La mulţi ani!

Psihoterapeut: Gabriel Pȋrvan
E-mail: [email protected]
Telefon: 0764.443.184
Website:www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.