Clickmed
programare rapida la medic

Cum controlez nervii raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de mara2001 cu 9 ani in urma

Buna, am 14 ani si de vreo 2 ani am inceput sa ma enervez foarte tare, si din orice lucru marunt. Fac crize de fiecare data cand ma enervez, adica incep sa tip si am si tendinte de violenta daca vine vorba de persoane care nu imi sunt apropiate(prieteni,familie):vreau sa spun ca daca un coleg ma enerveaza, nu un prieten, pot sa il iau foarte repede la bataie. La scoala nu mi se intampla foarte des sa fiu enervata pentru ca ma inteleg bine cu aproape toata lumea, si fiind sefa clasei, am, intr-un fel, autoritate.
Cel mai des ma enevez din cauza mamei mele, care, am imresia, ca ma cearta foarte des. Cand apar nervii singurul lucru pe care pot sa-l fac este sa tip sau sa plang, altceva nu pot sa fac. Cand ma enerveaza mama mea, niciodata nu pot sa tip, nu pot, nu stiu, nu imi permit, dar de la orice cearta porneste alta cearta pe motiv ca nu vorbesc pe tonul potrivit. Ea nu stia de problema mea pana sa merg la o sedinta cu parintii si unul dintre parintii colegilor mei(singura mama care nu ma place) m-a enervat EXTREM de tare si am inceput sa tip la ea, dar pentru ca era mama mea acolo si imi tot facea semne sa tac(am realizat ca o sa fie o mare cearta), am tacut, asa ca am izbucnit in plans. Toti parintii au venit la mine sa ma linisteasca mai putin respectiva si mama mea. Nu stiu ce facea mama mea, dar nu era langa mine. Niciodata nu plang in public, dar acum a trebuit sa incetez sa tip pt ca era mama mea. Singura persoana fata de care plang este verisoara mea(si unele prietene). Cand am plecat de la scoala, in masina mama mea m-a certat ca am tipat la femeia aia, si atunci i-am zis ca nu pot decat sa plang sau sa tip(m-a certat si pt ca am planss:ca vezi Doamne ma dadeam in spectacol).
Parintii mei sunt despartiti, amandoi recasatoriti. Pe mama mea o deranjeaza daca vorbesc cu sotia tatalui meu, asa ca nu ii spun, dar nu pot sa nu vorbesc cu ea, pt ca ne inteleg foarte bine si ma regasesc in ea, intr-un fel. Ei i-am spus problema mea cu nervii si mi-a spus ca si ea a avut asa ceva si ca s-a dus la psiholog, dar ca sa dea efecte trebuie sa fie un psiholog bun...si ca se dezvolta o depesie in mine.
Cu mama mea nu simt ca pot sa vorbesc asa, despre mine, pt ca ea nu ma intelege, in afara certurilor ne intelegem ff bine, dar in sensul ca povestim, nu ca vorbesc cu ea despre chestii de-astea.Chiar si atunci, dupa sedinta aceea, cand i-am spus, am simtit ca nu ma intelege.
La scoala, daca ma enervez, nu am nicio problema sa tip, pt ca toti restul sunt de partea mea si ma sustin, dar acasa nu pot sa tip asa ca ma inchid in camera mea si plang, s tip in perna, si la un moment dat ma si taiam.
Ideea e ca incep sa plang si daca, de ex. nu merge pixul, sau am inchis o pagina web din greseala. Nu stiu ce sa fac....eu am realizat ca asta este o problema de-abia la acea sedinta, pana atunci mi se parea ceva normal

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum controlez nervii"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna, Mara! Am citit cu atentie ce ai scris aici. Daca doresti sa discutam mai detaliat, ma poti contacta la adresa de mail [email protected]
O noapte linistita!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologie si psihoterapie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
doinita (acum 8 ani)

buna ma cheama Doinita am o problema cu fata mea are 21 ani,e mereu nervoasa se enerveaza di orce lucru marunt imi face impresia ca nu ma suporta dar eu stiu ca ma iubeste vreau sa o ajut si nu stiu cum imi spune ca eu no inteleg spune ca are dureri de cap si de oase la munca nu se intelege cu nimeni trebue sa taca sa nusi piarda munca dar tot mai raspunde colegele spun ca are rau caracter dar in schimb ea este o fata foarte buna,Aceste crize ma pune pe ganduri nustiu ce calmant pot sai dau

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.