Clickmed
programare rapida la medic

PROBLEMA

Transpiratia
Intrebare postata de Jessica08 cu 9 ani in urma

Am 16 ani, sunt elevă, sportivă și petrecăreata. Și eu sufăr de hiperhidroza. Am citit pe internet despre deodorantul odoban și l-am comandat. Recunosc, transpirația excesivă este rezolvată ,însă mirosul de transpirație la subraț nu a dispărut. Dacă port bluze nu se simte mirosul fiindcă mă dau cu o tonă de parfum care persistă. Mă gândesc cu groază atunci când va veni vara, când voi purta maieuri sau tricouri, fiindca se va simti mirosul insuportabil.Daca știți cumva care este rezolvarea acestei probleme va rog din suflet să îmi spuneți că nu pot trăi așa, îmi este greu să accept că put nefiind vorba de igienă.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "PROBLEMA"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

FreeStyle11 (acum 9 ani)

Nu stiu daca neaparat este vorba de transpiratie excesiva, desi poate fi, cat despre mirosul in sine, care poate fi cauzat de alti factori, inclusiv bacterii si anumite dereglari hormonale sau de alte natura.Astea sunt doar supozitii, deci nu pot fi inca luate in seama, pana nu le dovedit, si pt asta trebuie sa mergi la dermatolog si sa faci analize specifice, pe care ti le recomanda medicul, si pe urma isi va da cu parerea asupra problemei si asupra rezolvarii ei.Stai linistit ca nu e nimic grav, pt ca are rezolvare, trebuie doar sa mergi la medic si sa asculti de indicatiile acestuia.Stiu ca e urat pt tine, dar rezista si fa ce trebuie, deodorantul nu face mare lucru pt ca, cauza e interna nu externa, trebuie sa rezolvi problema din interior, si pt asta mergi la dermatolog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Amando (acum 9 ani)

Transpiratia excesiva are o cauza emotionala.
Atunci cand un animal este pe punctul de a fi fi prins de alt animal exista mai mult trucuri de a scapa: se sacrifica un membru (la soparle coada),
face pe mortul (multe animale si insecte ) , arunca cu secretii rau mirositoare (sconcsul, dihorul) sau eliminare de lichid alunecos, mucus.

La oameni metodele de a scapa dintr-o imfascare periculosa sunt transpiratie si transpiratie urat mirositoare.

Omul daca a fost intr-un astfel de pericol odata, daca exista un factor care-i aduce inconstient aminte de acel pericol reactioneaza mai departe
la pericol in mod inconstient, caci lumea nu stie de aceste legaturi.
Si reactia este transpiratie intr-un anumit loc anume ca sa scape din infascarea periculoasa (de ex. la copii nascuti greu transpira la cap mai multi ani cand sunt mici) sau chiar cu miros urat.

Deci tu trebuie sa fi fost intr-o situatie de "pericol", cineva a vrut sa te prinda, captureze si probabil ai reusit sa scapi. Dar ori vezi persoana regulat ori te duci regulat in locul unde s-a intamplat asta (scoala , casa ) ?

Chiar daca nu-ti aduci aminte imediat de o asa intamplare anterioara pornirii transpiratiei, ea exista. Daca o cauti o vei gasi.
Si daca o gasesti si o constientizezi si realizezi ca pericolul nu mai exista in mod real, se termin si transpiratia.
Succes.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Amando
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Amando
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
FreeStyle11 (acum 9 ani)

Cu asta iti iei doctoratul in medicina la Oxford, sti? Mai era unu tot la fel cu aceleasi aberatii, o-ti fi rude, cred.Si daca e ceva emotional nu crezi ca ramane ceva imprimat in minte mai profund? Face atacuri de panica sau are o neliniste moderata sau severa, pana la transpiratie.Si sa sti omule sunt destule probleme de sanatate care dau transpiratie excesiva, fara vreo legatura cu mintea.Numai da sfaturi daca nu te pricepi decat la aburit lumea.Din astia ca tine mananc in fiecare zi la micul dejun.Trebuie sa faca investigatii mai amanuntite ca sa vada problema, nu o aburi tu cu gogosi expirate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Luciano (acum 9 ani)

Lasa porcariile antiperspirante - iti afecteaza pielea si daca intr-o zi se intampla sa ramai fara mirosul va fi de doua ori mai nasol decat inainte. Iti dau eu o solutie simpla. Stii care-i cel mai eficient (si ieftin) deodorant? Bicarbonatul de sodiu. Transpiratia in sine nu miroase in nici un fel, mirosurile neplacute sunt provocate de bacteriile care o descompun. Acele bacterii au nevoie de un mediu acid pentru a se dezvolta, iar bicarbonatul de sodiu e o baza puternica. Daca dai cu bicarbonat le strici PH-ul si nu se mai pot inmulti. Ce mai usor e sa iei o solnita din aceea cu capac cu gaurele, o umpli cu bicarbonat si te dai in locurile... susceptibile dimineata si, dupa nevoi, in cursul zilei. Efectul e garantat, nu irita pielea si nu pateaza hainele. In plus, functioneaza si in incaltaminte. Eu il folosesc de cativa ani si nici nu mai dau cu deodorant pentru ca nu e nevoie. Un pachet de 500g de la magazin ma tine si un an. Succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.