Clickmed
programare rapida la medic

Am anxietate sociala si simt ca e prea mult pentru mine

Anxietate Tulburare de anxietate sociala
Intrebare postata de zarzuflorin cu 9 ani in urma

Bună ziua,mă numesc Florin,am 15 ani și sufăr de anxietate socială.Să vă povestesc o întamplare foarte stanjenitoare ce m-i s-a întamplat astazi.La ora de biologie eu și alți cațiva colegi ne-am ridicat în picioare ca să fim ascultați,iar eu pe tot parcursul ascultării uneori m-am uitat în bancă,iar profesoara a crezut că poate am o copiuță,dar eu mă uitam în jos ca profesoara să nu observe starea mea de neliniște,iar un alt coleg a spus:e timid.Apoi profesoara m-a întrebat:ești timid?Eu am dat din cap în semn aprobator.M-am simțit ca ultimul prost.Facand abstracție de ce am spus pana acum,anxietatea sociala îmimacină fiecare secundă din viață,fiecare gram de fericire,fiecare strop de entuziasm,simt că e prea mult!Înainte să fac terapie nu puteam nici să pot o conversație de 1 minut chiar și cu sora mea,dar uneori pot să fac asta!!Întrebarea este,de fapt sunt mai multe întrebări:Oare,deși fac terapie de 5 luni și încă nu se vad foarte mari progrese,mă voi vindeca de anxietate socială?Anxietatea socială te face să fii neîndemănatic și îți afectează exprimarea și felul în care comunici?Și ultima întrebare:DEȘI fac terapie sunt șanse să sufăr de fobie socială pe tot parcursul vieții? Vă mulțumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am anxietate sociala si simt ca e prea mult pentru mine"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

FreeStyle11 (acum 9 ani)

Ac***a in vedere varsta ta, iti pot spune ca te vei vindeca de anxietate sociala in timp, dar trebuie si tu sa te maturizezi.Anxietatea sociala, pe langa alte probleme psihice, mi se par destul de ridicole, care iti mananca un timp pretios, dar trebuie TU sa realizezi ca e o p***ae aceasta "problema" a ta.Vindecarea este RELATIVA, adica fiecare se vindeca in felul lui, mai devreme sau mai tarziu, TU trebuie sa te vindeci, nu este o boala normala care se vindeca dupa un anumit timp, ci trebuie tu sa te mobilizezi sa te faci bine.Totusi esti un copil, deci practic mintea ta este la un studiu infantil, si numai in timp cu terapie cu tot, vei reusi sa devii mai curajos.Deci in loc sa ne intrebi daca te faci bine sau nu, mai bine tine-te de treaba si fa tot ce trebuie ca sa iti modifici gandirea si atitudinea fata de tine, fara de alti oameni, fata de viata in general.
La a doua intrebare iti raspund ca DA, te face sa fi neindemanatic si iti afecteaza modul de a vorbi, insa odata cu trecerea peste aceasta problema, vei scapa si de astea.
La ultima intrebare este exact ca la prima intrebare, adica vei scapa DEFINITIV daca vei face terapie si vei intelege ca nu are rost sa fi anxios, si ca frica ta este doar in mintea ta, ci nu este real, si tocmai atitudinea ta ii face pe ceilalti sa te priveasca ciudat si sa rada, iar asta te face pe tine sa te simti prost, si tot asa, este un CERC VICIOS(cauta definitia daca nu sti).Dar te vei vindeca complet si vei putea trai toata viata fara problema asta, DACA VREI, dar daca nu vei avea suficienta VOINTA pt a te face bine, atunci va fi mai greu chiar imposibil.Daca esti suficient de inteligent, si aici nu ma refer la carte, ci la inteligenta emotionala, vei gasi repede solutia, poate este doar o faza de a ta, care va trece cu varsta, dar tu o poti face sa treaca si mai repede.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
zarzuflorin (acum 9 ani)

Tu spui că trebuien să ai ambiție,eu am ambiție și-mi doresc foarte mult să scăp de anxietate sociala,dar ceva mă oprește,nici eu nu știu ce.Eu am fost de mic mai timid,însă timiditarea nu mă oprea să fac ce-mi place,am avut ceva prieteni tot timpul cat am stat în Italia,mergeam la ziua lor,jucam fotbal cu ei mă distram,vorbeam foarte mult și prost uneori...Ce vreau eu să spun e că în acea perioadă timiditatea nu mă oprea să mă distrez și să fac ce-mi place.În Romania în clasa a cincea nu am avut probleme de adaptare,ci din potrivă,mi-am făcut cațiva prieteni cu care mă distram la ore,glumeam,făceam caterinca,era totul super fain.Din clasa a șasea,în a doua săptămănă de școala,am avut niște probleme mai personale,ulterior m-i s-a spus,cand am fost în Obreja,că totul era în mintea mea.Atunci m-i s-a spus că sufăr de depresie acută.Miezul problemei au fost acele probleme mai personale,care m-au făcut să mă închid în mine,anxietatea socială a fornit de atunci,dar pană anul trecut nu știam ce am,crezusem că sunt doar timid.Dacă vrei să vb mai mult dă-mi id-ul tău de mess pe privat.Dacă bineînțeles și tu ai sau ai avut anxietate socială,să vorbim despre acest lucru.Salut!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de zarzuflorin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de zarzuflorin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
FreeStyle11 (acum 9 ani)

Daca ai avea ambitie, nu am mai vorbi acum despre aceste probleme.Tu vrei sa scapi de anxietate, dar nu sti cum, si in mare parte se datoreaza imaturitatii specifice varstei.Eu nu zic ca asa vei ramane, ca s-ar putea sa ramnai asa o perioada buna de timp, daca nu te mobilizezi.Dar tu trebuie sa intelegi ca aceasta anxietate nu isi are rostul, trebuie sa te trezesti la realitate chiar imediat si sa realizezi aceasta p***ae, care iti mananca mult timp.Incearca sa gasesti ceva de facut care sa iti placa si care sa iti dea curaj, nu sta cu mainile in san, gaseste ceva care sa te implineasca si care sa te faca sa te simti mai bine si care sa iti dea incredere in tine, care iti lipseste cu desavarsire.Fa-ti prieteni mai pe placul tau, intra in anturaje bune, nu pline cu vagabonti, gaseste o fata mai cuminte care sa te faca sa te simti iubit si apreciat.Sfatul meu este sa gandesti ca un BARBAT ADEVARAT, bine tu esti copil, te inteleg daca nu poti sa fi mai matur, dar in timp trebuie sa te formezi ca om, mai curajos si mai demn, fara aceste copilarii despre care ne spuiu aici, ca astea sunt sa fim sinceri.Nu te supara pe mine, dar tu fiind mic nu realizezi ca astea sunt ridicole in comparatie cu PROBLEME MARI ALE VIETII, cand o sa fi si tu mare o sa vezi ca viata e mult mai grea decat o vezi tu acum, fiind crecut de parinti, fara ca tu sa faci nimic, ca doar ai 15 ani, dar gandeste-te la viata cum e si ce probleme au altii de rezolvat.Daca tu incepi sa te maturizezi mental acum sau peste cativa ani, dar oricum SA O FACI, atunci vei vedea ca anxietatea sociala e ca si disparuta, poate nu imediat dar in timp va disparea.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Amando (acum 9 ani)

mergi la un medic homeopat sau la un terapeut care lucreaza cu remedii florale Bach...orice boala si comportament anormal este cauzat de o boala a sufletului-..pt. suflet e nevoie de remedii eterice...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Amando
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Amando
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Teodora (acum 3 ani)

Buna ,am aceeasi problema ca tine , intre timp esti mai bine ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Teodora
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Teodora
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.