Clickmed
programare rapida la medic

Oare sufera de Schizofrenie? raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de ProudArianne cu 9 ani in urma

Buna seara! Sora mea are un comportament foarte ciudat in ultima vreme: cand e trista, cand e vesela, ba rade in hohote, ba plange in hohote... fara motiv. Imi spune ca aude cateodata o voce care o striga pe nume si tot felul de soapte care ii dau comenzi ca : "Da-te jos!" "Mergi incet!" sau "Iesi afara!".... Are mereu o stare de anxietate generala, se simte urmarita si spune ca simte ca unii oameni o urasc. Are momente in care o apuca o stare de nervi fara motiv, pur si simplu sta in fotoliu, vorbeste normal, dar imediat incepe sa fie ursuza, incepe sa se plimbe prin toata camera si scoate un racnet . Am intrebat-o de ce urla si a zis: "Vreau sa ma descarc, nu stiu ce am! Lasa-ma in pace, ca imi vars nervii pe tine, oricum am senzatia ca vreau sa infig un cutit in ceva!" Ma sperie. Dar va spun ca nu are niciun motiv, nimeni nu o uraste la jobul ei, cu totii o plac si cand o vad o intampina cu zambete, o inteaba ce face, observ asta de fiecare data cand o mai vizitez la job. Acum doua luni a avut o mica altercatie cu doua vecine, eleve la liceu, care din cauza divergentei dintre familii o urmareau, dar totul s-a terminat si au fost calmate bine de toata familia, acum o ignora. Oricum nu aveau motive, ea are 23 de ani si ele abia 15. De atunci a inceput mai rau, umbla cu o bata dupa ea, cand merge se uita in spate si nu mai merge pe drumul obisnuit catre casa, ci ocoleste si vine pe partea cealalta a orasului. Ce sa-i fac? Cand fac o gluma rade si nu se mai opreste o ora, in alta ora o vad ca incepe sa planga, dupa aceea are nervi, apoi toate ziua sta trista si nu are chef de vorba. Ma sperie si chestia cu vocile. Ce sa-i fac?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Oare sufera de Schizofrenie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

FreeStyle11 (acum 9 ani)

Pai din ce relatezi tu, nu pot sa zic decat ca ai dreptate.DAR, se poate sa ne inselam cu privire la diagnostic, adica sa nu fie schizofrenie, insa asta numai un psihiatru poate spune, dupa teste amanuntite.Incearca sa o duci sa primeasca o astfel de expertiza, insa s-ar putea sa nu fie usor, insa TINE MINTE, daca a zis ca ar vrea sa bage cutitul in cineva, este mare probabilitate sa se intample la un moment dat, chiar atunci cand nu zice ca ar face asta.Stiu ca este greu, dar fa tot ce trebuie pt binele ei.A avut cumva un motiv de depresie? a patit ceva foarte rau, sau in dragoste vreo dezamagire ceva? In orice caz vizita la un psihiatru BUN ar putea sa o ajute FOARTE MULT, si dupa aceea se va vedea ce trebuie facut mai departe.Mult noroc si putere multa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
ProudArianne (acum 9 ani)

Nu a avut nicio dezamagire in dragoste. Acum 2 ani s-a despartit de iubitul ei cu care era de un an, nici macar nu au locuit impreuna. Dar a fost ceva amiabil, ea oricum se plangea ca nu suporta sa o controleze mereu (are o fire mai independenta, iar tipul vroia ca el sa fie centrul universului ei)... iar in rest nu stiu dedesubturile, doar ce mi-a zis ea. Dupa cum am spus, in ultima vreme isi schimba starea foarte des si nu mai stiu cum sa o abordez. Multumesc foarte mult pentru sfaturi! :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ProudArianne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ProudArianne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
FreeStyle11 (acum 9 ani)

Sa mearga la psihiatru, ca nu e de glumit.S-ar putea sa nu fie ceva definitiv, in sensul ca daca nu e schizofrenie, atunci este doar o depresie foarte accentuata, care necesita tot tratament psihiatric, plus psihoterapie.Daca este schizofrenie, cu atat mai mult trebuie sa vada un psihiatru BUN si cu experienta.Ideea cu tratamentul medicamentos, este ca de cele mai multe ori, bolnavii nu realizeaza situatia in care se afla, iar atunci trebuie umblat la creier prin medicamente, ca mai apoi sa se rezolve prin psihoterapie si alte metode problema respectiva de la nivelul psihicului.Este greu de combatut o asemenea afectiune, fara interventia pacientului, daca el nu vrea sa se faca bine si nu accepta, atunci este FOARTE GREU daca nu IMPOSIBIL sa se vindece.De aceea multe boli psihice sunt incurabile sau aproape incurabile, pt ca bolnavul nu se ajuta singur, pt ca asta e cea mai buna metoda de a realiza ce problema are si ce trebuie facut.Chiar daca il ajuta familia, prietenii, medici etc tot bolnavul trebuie sa se convinga singur de aceste lucruri si sa le combata din mintea lui, pt ca problema tot de acolo vine, si numai el are acces la propriile ganduri ca sa le schimbe in bine.Deci mergi cu ea la psihiatru, macar sa se puna diagnostic si apoi psihoterapie si gasirea unei activitai placute, relaxante, a unui scop in viata care sa merita, si de ce nu, dragostea, toate acestea o vor ajuta ENORM, nu numai pe ea,m ci pe oricine.Dar, oricum nu toti suntem la fel, si nu toti raspund bine la aceste metode, sa speram ca sora ta va reusi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Contacteaz-o pe dna dr. Geraldine Stanciu (medic primar psihiatru), lucreaza la spitalul Obregia, are si cabinet privat, experienta s.a.

Multa sanatate!
Psiholog Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721.349.765
Mail: [email protected]

Website: www.psihoutil.ro

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.