Clickmed
programare rapida la medic

TBC

Diverse
Intrebare postata de Marcela2223 cu 9 ani in urma

Buna, sunt femeie de 46 de ani si in 22 ianuarie am fost diagnosticata cu TBC. La raza de la plamani s-a vazut o caverna pe lobul drept al plamanilor. Dupa intrenare la sputa mi-a iesit +4. Am luat tratamentul traditional doua saptamani intregi fara nici un efect secundar, dupa care au inceput frisoane urmate de febra 39,5-39,8. Am avut aceste simptome intense 2 zile, dupa care frisoanele s-au oprit si am avut doar o febra de 37,8 timp de o zi, timp in care s-a hotarat sa mi se administreze cortizon. In momentul in care tratamentul cu cortizon a inceput ( a durat 5 zile) mai luam si doza normala de medicamente pentru TBC si pe perioada aceasta am avut dureri de cap stil migrena, greturi, varsaturi si o stare de tensiune fizica generala. Mi s-a oprit cortizonul dupa cinci zile si cu el si celelalte medicamente. Deci am luat continuu medicamentele normale pentru TBC in total 20 de zile dupa care am fost pauzata 4 zile total ( fara nici un fel de medicament). Dupa sputa a a doua (cea dupa doua spatamani de tratament) nivelul de infectie (bari) mi-au scazut la +1 respectiv +2. Sunt in a cincea sapatamina de spitalizare unde am stat 4 zile fara tratament dupa care mi s-au administrat doar doua din cele patru medicamente de aproape doua saptamani, plus jumatate din cea rosie de 4 zile. Am dat al treilea rand de sputa si acesta a iesit +3. Intrebarile mele sunt dupa cum urmeaza : 1. De ce mi s-a administrat cortizon? 2. De ce mi s-a oprit tratamentul pentru cele 4 zile? 3. Este posibil ca rezultatele sputei dupa toate cele scrise sa creasca in loc sa scada? Va multumesc frumos si astept cu nerabadare raspunsul dumneavoastra. C

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "TBC"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.