Clickmed
programare rapida la medic

DIAREEA ACUTA LA 3 LUNI raspuns medic

Colici si alte tulburari digestive la copii Diaree acuta
Intrebare postata de mele cu 9 ani in urma

Buna ziua,
Am o fetita care s a nascut cu 3200 gr si 49 cm. In prezent are 6 luni, 6400 gr si 67 cm.
Am alaptat-o pana la 2 luni jumatate, in momentul in care nu am mai avut lapte la recomandarea pediatrului i am da lapte milupa.Dupa cateva zile a inceputa sa faca diaree, am fost internata in spital unde la cateva zile i a iesit la analiza infectia cu rotavirus ( pe care nu avea de unde sa il i a acasa, sunt sigura ca la dobandit in spital).
In spital a refuzat lapte de acolo era nan fara lactoza pe care nu la vrut si au inceput sa ii aduca in biberon un anumit regim controlat asa ii ziceau, format din morcov,carne si glucoza, pe care il manca cu succes si lua si in greutate.

Acasa am urmat 3 saptamani acest regim, dupa care am mers la un alt medic care mi a recomnadat sa fac analizele de mai jos pe care le atasez si care mi a dat un diagnostic: intoleranta la proteina laptelui de vaca.
Mi a prescris ca regim alimentar : lapte lactopriv, cereale pe baza de orez, porumb, roscove, mere coapte, pere fierte, banana , borcanele cu mancarica totul bio. Laptele, cerealele, banana si unele mancarici le mananca cu succes.

Probleme sesizate la bebelusa:
1) la interval de 3 ore, ziua sau noapte, incepe sa i chioraie burtica si sa planga, dupa ce ii dau sa manance tace sau se culca dupa caz. La terminarea mesei se aude ca si cum se umple ceva, un zgomot.
Tin sa mentionez ca laptele il refuza daca este gol, il bea doar cu cereale adica gros.
Scaunele sunt tari, in general face 3 scaune pe zi, dar sunt zile cand face si 5 scaune.

2) analizele de mai jos nu arata intoleranta la proteina; ????? si totusi am diagnostic cu aceasta boala;

3) greutatea este foarte mica in raport cu indici de greutate, chiar daca laptele il mananca cu cereale.

4) de 3 zile ii vine in gurita laptele inapoi, cam o jumate de lingurita da afara din gurita. La mancare solida nu se intampla.

Ce parere aveti? Este corect diagnosticul in functie de rezultatul la analize : IGE= 10, INTERVAL < 9.1, IGPLV=0.16, INTERVAL > 0.35?
In legatura cu greutatea ce sa ii mai dau de mancare sa ia mai mult in greutate?

Va multumesc,

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "DIAREEA ACUTA LA 3 LUNI"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Emil Otesteanu MDr. Emil Otesteanu este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Asemenea situatii se intampla mai ales atunci cand asupra copilului interfereaza mai multe recomandari ale medicilor diferiti ( unii care poate fara sa cunoasca bine copilul sau antecedentele lui ; Ceeace prezentati dvs nu sunt date concludente pentru intolerante la anumite componente alimentare ( copila tolereaza fara probleme laptele de vaca cu cereale ) Milupa nu putea fi cauza acelei diarei pe care o mentionati
Greutatea fetitei la 6 luni 6400 gr nu difera cu mult fata de greutatea de 7000 normala pentru aceasta varsta, iar talia( inaltime ) este foarte buna 67 cm ; Pentru acele simptome gastru intesinale puteti folodo picaturi de DEBRIDAT sau COLYC-Baby; pentru cresterea ingreutate, puteti introduce ficat de pasare, carne de pasare bine pasata, galbenusul de ou conform diversificarii la aceasta varsta. Tineti legatura cu un singur medic pediatru , preferabil cu cel de familie care cunoaste fetita.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.