Clickmed
programare rapida la medic

Cancer pulmonar LID metastaza

Cancer
Intrebare postata de rodika.ro cu 9 ani in urma

Buna ziua,
M-am decis sa scriu aici despre cazul tatalui meu deoarece devin din ce in ce mai nelinistita in ceea ce il priveste. Sa va povestesc istoricul:
Tatal meu, in varsta de 61 ani, fost fumator (1 pachet/zi) a fost diagnosticat cu CARCINOM EPIDERMOID AL PLAMANULUI( cT2N2Mx) in ianuarie 2014, in Galati.
A primit tratament cu intentie neoadjuvanta conform schemei CDDP+GMZ din 30,01,2014 pana la 17,06,2014.
In CT de reevaluare din iulie 2014, romania, se observa o crestere a tumorii. Am decis sa mergem in Spania pentru evaluarea tratamentului. Evaluat acolo in 25,08,2014 se observa tumoare 6,7cm de la 3,5 cm, metastaza a ganglionilor si osoasa. Se incepe tratamentul cu Docetaxel+Zometa+Calciu. In Octombrie 2014 este internat in spital datorita starii de febra. rezultatul CT la acea data este: TORACE cresterea masei tumorale pulmonare a LID cu cel mai mare component de necroza si diametru actual de 7,7cm. Complexele adenopatice hiliar mediastinal au crescut in special cele din grupurile 4R, 10R si 7; semne de infiltrare a bronhiilor intermediare dreapta si fistulizare intre masa adenopatica subcarinala si esofag. Schimbari de linfangita carcinomatoasa in LID. Fara varsare pleurala nici pericardica. ABDOMEN Cresterea nodulului tumoral in glanda suprarenala stanga peste hiperplaz adenomatoasa. Chist biliar hepatic. Leziuni metastazice pelvice stabile fata de studiul anterior. DIAGNOSTIC: cresterea mesei tumorale si a afectiunilor adenopatice, Progresia afectiunii metastazice superioare. Fistula intre esofag si masa adenopatica subcarinala. Linfagita carcinomatoasa. Bronsita in LII
Dupe diagnostic s-a schimat tratamentul cu Tarceva, un comprimat pe zi. Pe 17,12,2014 a intrerupt tratamentul cu tarceva deoarece nu s-a mai putut deplasa in spania pt control. In ianuarie 2015 am efectuat un nou CT pentru a primi tarceva prin CAS Galati. rezultatul a fost: aparitia unui revarsat pleural drept, partial inchistat, in cantitate mica, localizat posterior si bazal, cu grosimea maxima de aprox 10mm. Tumoarea in progresie importanta, ocupand aproape in intregime LID, fiind dificil delimitabila in blocuri adenopatice hilare drepte si de zonele atelectatice pulmonare din vecinatate. Blocuri adenopatice mediastinale si hilare drepte, unele necroate-cu importanta progresie. Nodul de aproximativ 17 mm la nivelul glandei suprarenale stangi in progresie.
Astazi am primit aprobarea dosarului cu tarceva, insa nu stiu cat de eficient va fi. Tata acum urmeaza tratament cu Tramadol+ketonal insa am primit si plasturi de fentanyl pe care nu stiu daca sa ii punn deoarece nu vreau sa ramana o leguma. mentionez ca mai mananca ff putin, i-am cumparat hrana lichida hiperproteica, tuseste f mult, se ineaca aproape cu orice si este cu psihicul cazut.
Va rog sa imi spuneti orice legat de pronostic, simptome si reactii ale plasturilor de fentanyl.
Daca am uitat sa scriu ceva, va rog intrebati-ma. va multumesc din suflet.
Multa sanatate!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cancer pulmonar LID metastaza"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Utilizator11566292573 (acum 4 ani)

Buna ziua si fatal meu are aceasi boala in septembrie incepe chimio si dupa trei luni zice medicu il poate opera eu vreau sal aduc in spania nu stiu CE sa facem tatal tau e bine acum noua medici din rominia IA dat intre 6 si 8 luni de viata zimi te rog tu ce AI facut in CE spital AI mers cu tatal tau suntem disperati ca putem sal pierdem o zi buna dani te rog nr tau de tel sa pot vorbi cu tine iti multumesc frumos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11566292573
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11566292573
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Getutza (acum 2 ani)

Bună ziua nu știu dacă va ajuta cu ceva, mama mea a avut aceiași bola ca tatăl dumneavoastră excat, dar între timp medici au investigat mai bine și a găsit ca are și alt timp de cancer care este în mici celule și se extinde mai repede, deci mama à avut doua tipuri de cancer a făcut tratamentul în Franța acum mama este ok sa vindecat, dacă va ajuta va pot da mai multe informați, multă sănătate pentru tatăl tău curaj

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Getutza
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Getutza
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.