Clickmed
programare rapida la medic

Este normal sa ma comport asa?

Psihologia cuplului
Intrebare postata de Adela2014 cu 9 ani in urma

Cred ca ma aflu intr un moment prost :D...Atat de prost incat am decis sa intru pe acest forum si sa cer un sfat.
Eu am o relatie cu un barbat mai mare decat mine (16 ani diferenta). Este un om minunat!
Are un copil de 5 anisori ,o fetita si o fosta sotie cu care a avut o relatie de 15 ani. Primul an impreuna a fost mai libertin :) , ne intalneam destul de rar si fiecare avea viata lui...eu la casa mea el la casa lui. Pana cand intr o zi am facut un test de sarcina si era pozitiv. I am spus despre sarcina , eram confuza ...nu stateam impreuna ,fetita era micuta si inca suferea din cauza divortului...iar raspunsul lui a fost ceva de genul: "Eu accept ceea ce tu decizi. Daca il pastrezi va fi un frumos scandal." Este strain ...in romana suna cam ciudat. Am facut avort :(. A fost incredibil de urat ... Imi amintesc ca imi doream sa fie cu mine dar nu era...Nu era pentru ca eu i am zis ca nu e nevoie ,nu vroiam sa ma vada cat de mult sufar. Dupa jumatate de an de la eveniment l am parasit . Nu mai eram eu ,il iubeam dar vroiam sa o iau de la capat. Am luat o de la capat cu o persoana de varsta mea...insa el nu a acceptat,a continuat sa stea langa mine sa ma caute sa mi spuna ca el stie ca il iubesc. Doua luni am rezistat incredibil ,ii inchideam telefonul, nu ii raspundeam ... doar doua luni. Dupa care ne am impacat si am decis sa o luam de la capat. Asa ca ne am mutat impreuna. Odata la doua saptamani fiica lui vine sa stea la noi. Nu sunt geloasa pe fiica lui ,imi plac copiii...eram un pic geloasa pe sotie. Insa apoi am inceput sa o detest pt ca mi se pare ca este atat de egoista. Cand se cearta cu prietenul ei il suna pe fostul sot , cand are probleme de sanatate il suna pe fostu sot ! Problema este ca practic copilul nu are atatea nevoi cat are ea. Ma deranjeaza ca nu tine cont de faptul ca sunt si eu pe undeva. A bagat divort apoi a plecat din oras pt ca nu i mai placea apoi vroia sa plece si din tara iar prietenul meu trebuia sa mearga dupa ele la cerintele ei. Sufar pt ca eu atunci cand am facut avort m am gandit la fiica ei... acum ca sunt insarcinata din nou, pt ca am decis sa o luam de la capat ea se comporta asa. Il suna sa i spuna ca ii este rau si ca trebuie sa mearga la copil(sunt 4 ore de mers cu masina dus-intors). Prietenul meu spune ca este asa pt ca sufera de depresie ,merge mereu la psiholog.
Eu am respectato ,am incercat sa o inteleg dar nu mai pot. Este atat de dificila , iar eu am devenit atat de sensibila ca plang mereu alegerea facuta . Poate sunt imatura! Il iubesc si il respect pe omul langa care stau ,dar ma simt ca si cum as avea doua personalitati in mine . Nu stiu cum sa trec peste... Sunt luni de cand ma chinui sa zambesc. Ma simt atat de trista si singura incat nu stiu cum sa ma" ridic "... Nu imi inteleg comportamentul :(. Sunt atat de confuza ca nu imi dau seama cum ar trebui sa procedez. Va cer un sfat :)

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este normal sa ma comport asa?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

luminita270 (acum 9 ani)

Poate va suna usor bizar,dar „fosta” il va domina poate mult timp,stie care sunt punctele lui „forte” si „sensibile”.Intinde coarda poate pentru ca-l mai iubeste sau pur si simplu vrea sa-l tachineze,in mintea ei sunt probabil multe intrebari,poate ca vede in tine multe amenintari.Vrea in acelasi timp sa-l apropie ,dar si sa-l respinga.Probabil,te considera vinovata pentru aceasta despartire si cred ca rezolvarea ar fi colosala daca v-ati strange toti ,sa aveti discutii mature si sincere.Prietenul tau este cel care trebuie sa ia decizia finala si sa recunoasca anumite greseli pe care le-a facut si le face in privinta relatiei voastre.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de luminita270
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de luminita270
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adela2014 (acum 9 ani)

De iubit nu cred ca l mai iubeste. Ea a fost cea care a hotarat sa divorteze pentru un alt barbat. Teoretic si au refacut viata amandoi, doar ca noi am luat o mai inainte si ne am mutat impreuna. Eu mi am cunoscut prietenul dupa jumatate de an de la despartirea lor. In accea perioada ea deja isi refacuse viata intr un alt oras fara sa tina cont de parerea fostului ei sot.Nu cred ca ma poate invinovati pt despartirea lor, nu am absolut nici cea mai mica implicare. Daca il mai iubea se gandea un pic si la el ,nu ii cerea doar favoruri. Si sa l tachineze cu ce scop ? Pana la urma e tatal copilului. Ar fi o idee buna sa discutam toti 4( eu ,ea ,prietenul meu si prietenul ei) dar nu sunt sigura ca si lor li s ar parea o buna idee...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adela2014
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adela2014
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
luminita270 (acum 9 ani)

Este foarte egoista,eu am crezut ca relatia voastra era in timpul casniciei.Nu vreau sa te fi suparat pe mine,imi cer iertare daca te-am suparat.FOSTA nu face decat sa-si bata joc de el,probabil ca ea,in prietenia pe care o are cu actualul,este nefericita.Din egoism,daca ea nu-i fericita,se gandeste ca nici altii nu ar trebui sa fie.Nu te lasa,gandeste-te la bebelusul din pantecele tale,el a fost conceput ca urmare a sentimentelor voastre,a dragostei pentru un nou inceput.Mentine-te pe pozitie,mereu in garda si nu lasa pe nimeni sa-ti adreseze cuvinte urate,nu ceda.Apara-ti iubirea,spune exact ce ai pe suflet in discutiile pe care le veti purta impreuna.Adevarul doare,dar si elibereaza!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de luminita270
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de luminita270
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Catalin (acum 8 ani)

În primul rând trebuie sa te gandesti foarte bine si sa fii convinsa daca intr-adevar il iubesti sau doar crezi ca da. Crede-ma ca este foarte usor sa te cofunzi.Stii vorba aia, intre dragoste si ura e o linie foarte subtire.
în primul rand trebuie sa te convingi pe tine daca il iubesti atat de mult cat crezi ca o faci. Daca il iubesti cu adevarat, gaseste o cale sa il faci sa renunte la fosta sotie definitiv.
Un sfat din puctul meu de f¡vedere ca barbat ar fi sa renunti tu la el daca nu o face el cu fosta, deoarece asta ar insemna ca inca mai tine la ea si nu poate/vrea sa renunte.
Ar fi multe de spus, dar trebuie sa te asiguri in primul rand ca ceea ce simnti tu este real. Sincer, sper sa iti rezolvi problema...stiu ce inseamna.


PS... sa nu implici copilul in sentimentele tale fata de el. Copilul e al tau in primul rand, si e frumos sa ai un copil, chiar daca esti singura. Dar trebuie sa vrei asta, sa iti doresti....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.