Clickmed
programare rapida la medic

Intrebare

Anxietate
Intrebare postata de Andrei.Burlacu cu 9 ani in urma

Buna ziua! Am o problema clar! :))

De ceva timp, din ce am citit pe net cred ca sunt "ipohondru".

Mi-e frica de absolut orice boala! Daca citesc azi despre o boala, peste o saptamana imi apare, (ex. Umflarea ganglionilor limfatici..). Sunt sigur ca este din cauza psihicului. Citesc pe internet despre boli, si daca vad ca am si eu un singur simtom, gata am boala aceea! Am incercat sa nu mai caut pe internet sau sa nu cred, DAR NU POT! Nu pot sa dorm noptile ca ma gandesc ca daca fac cancer, daca am o tumoare, si din cauza asta sunt si "morocanos" in ultimele zile..

Ma duc la doctor din absolut orice, mi-am doborat fobia de doctor din cauza asta, asa am aflat cel putin ca am acrocianoza, si de cateva zile am un ganglion limfatic submandibular umflat. Aceste doua chestii minore ma distrug psihic! La scoala, la ore nu ma pot concentra pentru ca ma gandesc numai la boli. Cand mi-a aparut primul herpes in viata mea am zis clar ca am SIDA! Deci nu mai pot, de multe ori stau si plang de frica.
Am 15 ani. Va rog mult, ajutati-ma!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Intrebare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Andrei, inteleg ca te-ai speriat foarte tare in urma unor simptome usoare! Ba chiar ai dezvoltat o teama exagerata, catastrofare fata de boli, ganduri obsesive cu privire la orice tip de afectiune.

Ipohondria (Hipocondria) se manifesta astfel:
-Preocupare exagerată în legătură cu faptul că ar suferi de o boală gravă, fapt care alimentează preferinţa pentru discuţii şi lecturi pe teme medicale, precum şi pentru vizite dese la medic;
-Interpretarea greşită a simptomele corporale. De exemplu, dacă depune un efort fizic, poate interpreta bătăile mai puternice ale inimii ca pe un simptom al unei grave boli cardiace etc.;
-Menţinerea preocupării că ar avea o boală gravă, chiar dacă medicii îl asigură, în baza analizelor amănunţite, că este sănatos. Aceasta îl poate determina, fiind convins că medicii au greşit undeva, să repete de multe ori investigaţiile medicale.
Acest diagnostic este valabil daca aceste manifestari dureaza de mai bine de 6 luni.

Mai multe detalii poti citi – copiand acest link sus in bara de cautare:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/hipocondria/

Atat fobiile, ipohondria cat si panica - se incadreaza la manifestarile anxioase.
Pentru rezolvarea acestor probleme de anxietate, iti recomand sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamantala la cabinet sau online. Pentru elevi, studenti s.a avem si reduceri.
http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/psihoterapia-online-a-anxietatii/

Psihoterapia te va ajuta sa te desensibilizezi, sa normlizezi aceste stari, sa nu iti mai amplifici starile de rau prin ganduri catastrofice, sa inveti sa te relaxezi si sa respiri corect, adica abdominal.

In genaral ai avut o preocupare cu privire la boli sau ai preluat aceasta teama de la o persoana apropiata?
Andrei, despre tratamentul anxietatii, ipohondriei poti citi in articolele din site-ul Psihoutil, sau poti accesa aceste link-uri:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/relaxare-training-ul-autogen/

Sper ca aceste informatii sa iti fie utile! Orice alte intrebari mi le poti scrie aici sau pe mail-ul personal.

Multa sanatate!
Psih. Gabriel Pirvan
Mail: [email protected]
Tel.: 0764.443.184

www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
luminita270 (acum 9 ani)

Cand gandim ca acele boli pot exista in corpul nostru,nu facem altceva decat sa ne dezechilibram la nivel karmic,emotional si energetic.Prin autosugestie(pentru ca asta faci tu),iti amplifici starile de panica,nu mai poti reactiona logic si clachezi,uitand insa de lucrurile frumoase care ne inconjoara.Invata sa te autodisciplinezi,sa te gandesti la tot ce este pozitiv,gandeste-te ca ai fost creat pentru a te bucura de corpul tau,de prietenii tai,de VIATA ta! Cand gandim ca putem avea acele,,n,, boli,nu facem decat sa adunam energii negative,care nu fac bine intregului organism,prin gandire putem atrage tot ce este mai rau ,prin urmare rezultand boala. Gandurile sunt vibratii pe care un individ le materializeaza,in toate planurile,tu nu faci altceva decat sa le inviti in viata ta.Atunci cand ai aceste stari care nu-ti dau pace,stai putin si gandeste.Ce anume imi cauzeaza aceste stari?Cine sunt eu sa permit negativismul acestor ganduri?Citeste,pentru a intelege mai multe(pe aceasta tema sunt fff multe de analizat si de explicat) cartea lui VALERIU POPA-TERAPIA PRIN VINDECARE.Este o carte interesanta,care contine niste trairi si adevaruri covarsitoare,care ajuta dezvoltarea armonioasa a gandirii.SANATATE!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de luminita270
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de luminita270
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.