Clickmed
programare rapida la medic

Hipertensiune seara-noaptea,hipotensiune dimineata

Hipertensiunea arteriala (HTA) Hipotensiune
Intrebare postata de sara777 cu 9 ani in urma

Buna seara!
Va rog f mult sa-mi raspundeti ce este de facut : Tatal meu de 83 ani este hipertensiv de cativa ani,a f la medici dar nu il baga in seama pt ca este deja batran si e bun de aruncat la gunoi,asa "trateaza"din pacate,multi medici persoanele invarsta.Ii sfideaza sau le dau un raspuns sau o reteta aiurea sa scape de ei.Tatal meu chiar daca arata de 60 ani si nu exagerez deloc,nu este bagat in seama din cauza varstei reale de 83 ani.Este o persoana energica,care face miscare in gradina...in limita posibilitatilor.
In octombrie 2013 a facut accident cerebral pt ca tensiunea se juca cu viata lui seara in jur de ora 22 incepea sa creasca pana la 20-21-22,lua cloridina pt ca asa a f sfatuit de medic,ii scadea,iar dimineata pe la 3-4 ii crestea din nou.Dimineata fara ca sa ia medicamentul,tensiunea era in jur de 13-14 pana seara,apoi o lua de la capat cu tensiune f ridicata.Toate astea se intamplau inainte sa faca accidentul cerebral. Cand a facut accidentul cerebral in jur de ora 20,mama mea a chemat salvarea,(parintii mei locuind in provincie) care a venit,dar a venit degeaba pt ca la luat si la dus la spitalul Urziceni unde nu aveau neurologie,asa ca abia dimineata l-au adus in Bucuresti la Sp.Obreja unde l-au internat de urgenta.Va dati seama sa tii un om cu accident cerebral o noapte fara interventii cand trebuia actionat imediat,fiecare secunda conta.Norocul tatalui meu ca ac***a un organism rezistent dupa 3-4 zile s-a refacut,incepuse sa simta partea afectata din cap pana la picioare. A revenit acasa,timp de 1 luna medicamentele care i-au f recomandate au f f bune,tensiunea mentinandu-se intre 12 si 14 zi si noapte,unul dintre ele FUROSEMID,din pacate cele 2 nu mai mi le amintesc.Dupa perioada de 1 luna,pur si simplu,parca nu isi mai faceau efectul pt ca iar era si este o situatie,pana la ora actuala,alarmanta,pt ca seara dupa ora 22 tensiunea creste la 17-18,ia o pastila cloridina,furosemid si ii scade,doarme un pic,am uitat sa mentionez ca sufera de ani si ani de insomnie,ceea ce ii face sa-i creasca tensiunea.Iar dimineata pe la 4-5 tensiunea creste in jur de 17,ia o pastila,din nou si ii scade. Dar,de curand o situatie si mai alarmanta este ca dimineata in jur de ora 8-9 ii scade f rau fara sa ia nicio pastila,isi pune tensiometru si are 10 cu 5-chiar 9 bineinteles ca starea de rau e de nedescris,bea apa,face miscari si ii mai creste.Mentionez ca are o dieta f echilibrata de ani de zile:nu a mancat niciodata gras,mananca doar f putin pui,in rest mancaruri,ciorbe din legume,nu fumeaza,nu bea,are o inaltime 1.75 la o greutate de 68 kg.
Situatia este f alarmanta pt ca ii scade dimineata f mult si brusc la 10,5-9 si starile sunt de nedescris,iar seara dupa orele 22 ii creste.VA ROG DIN SUFLET RA-MI SPUNETI CE ESTE DE FACUT IN ACEASTA SITUATIE,DE CE ACESTE OSCILATII DE LA O EXTREMA LA ALTA (HIPER LA HIPO) SUNT ASA DE MARI SI RAPIDE.Imi este groaza sa ma gandesc la ce e mai rau!
Ce se mai poate face?pt ca la un nou control medical iar nu o sa fie bagat in seama si trebuie adus la Bucuresti si chiar si in Bucuresti a f sfidat,chiar dand bani la greu la particular,iar in zona Ialomita unde locuiesc nu exista nimic ce poate sa intervina si sa....salveze.CINE?UNDE?Tatal meu tine o evidenta stricta,are un caiet unde isi noteaza mereu tensiunea.Dar la ce ii foloseste,imi este f mila de el prin ce chinuri trece zi si noapte.
Va rog f mult,in disperarea mea de ai prelungi viata tatalui meu atat cate zile ii da D-zeu si nu sa-i curme zilele niste medici sfidatori,AJUTATI-L cu un sfat,cu o parere...cu ceva...Cand ma gandesc ca incepe iarna...
Mii de multumiri cu speranta ca primesc un raspuns de la Dvs!
De aceea va rog din suflet macar sa stim ce se intampla si ce ar putea sa mai faca.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hipertensiune seara-noaptea,hipotensiune dimineata"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

alex 60 (acum 8 ani)

RILMENIDINA. Tenaxum...Pe mine m-a rezolvat. Clonidina are prostul obicei sa te duca in hipotensiune. (Eu stateam dimineata culcat si seara dormeam asezat pentru o presiune arteriala 120 la 150 cu Clonidina)
Oricum doar un medic poate sa supravegheze tratamentul si sa asigure siguranta.
Alex,sanatate buna.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.