Clickmed
programare rapida la medic

Vergeturi aparute brusc

Frumusete si intretinere
Intrebare postata de membru277440 cu 9 ani in urma

Fiind complexata de pilozitatea de pe fese, am decis ca rpilarea cu lama poate fi prielnica. Zis si facut! Dupa epilarea propriu-zisa, aceasta fiind facuta pentru o iesire la piscina cu prietenii m-am ales cu o iritatie care creaza si discomfort si care este foarte inestetica, costumul de baie ac***a slipul foarte subtire, lucru care imi descopera aproape in intregime posteriorul. A doua zi dupa iesire, observ niste striatii albe pe una dintre fese. M-am alarmat bineinteles, si am controlat la sange intreg subiectul "vergeturi". Pe fese mai sunt prezente si striatii mai pigmentate decat cele albe. Mi se pare ciudat faptul ca acestea au aparut direct in stadiul final al unei vergeturi, cel in care aceasta devine alba-sidefata, iar eu nu aveam inainte vergeturi. E posibil sa mi le fi cauzat singura? Deorece tot nu cred ca este posibila aparitia lor peste noapte. Mi-e ciuda rau de tot, si regret, dar din neatentie si complexare am ajuns si la lucrul acesta. In paralel mi-au aparut si pe sani, zona in care nu am apelat la epilatul cu lama, aici fiind poate vorba de o crestere a sanului, deorece sunt in perioada in care pubertatea are amploare. Nefiind invata cu sutien, si purtarea brusca a cestuia ma face sa ma gandesc si la posibilitatea ca pielea mea sa sufere o intindere, astfel negasind explicatie durerii sanilor, la fel ca in perioada de dezvoltare a acestora.

Este posibil ca aceste leziuni sa nu fie vergeturi, si sa fie cauzate din alte motive? Mentionez ca pielea mea nu parea sa fie uscata, dar este posibil ca acest lucru sa se fii intamplat.

Este posibil ca vergeturile sa apara direct in stadiul de vergeturi finale, albe, fara sa fi fost mai pigmentate inainte, sau acestea depind de modul in care a fost lezata pielea? Variatii de greutate nu prezint, pastrand o greutate constanta 49-50 kg. Cert este ca am devenit o persoane sedentare odata cu instalarea vacantei de vara, si mancacioasa de asemenea, consumand multe produse dulci din comert. Am incput sa masez zona afectat cu ulei de masline extra-virgin, si am folosit si creme care contin unt de cacao. Ciudat este ca a 2-a zi dupa epilare pielea mea nu avusese nimic, fiind putin rosie de la epilatul propriu zis, dar fara sa fie afectate de leziuni. Mentionez ca am folosit un baton corector de la avon pentru mascarea rosetii, se poate sa fie si aceasta cauza?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vergeturi aparute brusc"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.