Clickmed
programare rapida la medic

Drept 1.50 stang 2

Afectiuni oculare
Intrebare postata de hardstyle cu 9 ani in urma

Buna ziua intai de toate! Am 15 ani si sufar de miopie. Am constatat asta acum aproape un an cand a trebuit sa merg la medicul de familie sa scot o adeverinta medicala,iar acolo mi-a facut si un test al ochilor,s-a observat ca aveam tulburari de vedere,asa ca mi-a dat si trimitere la un cabinet de oftalmologie.Cand m-am dus acolo mi-a gasit miopia. Aveam -1.25 la dreptul si -1.50 la stangul,iar dinstanta puplara de 61mm. Astazi cand am mers la consultatie m-a gasit cu -1.75 la dreptul si -2 la stangul,iar distanta pupilara de 62mm. Am inteles ca miopia nu e vindeca si ca ochelarii sunt doar pentru a opri din a creste. :(
Ma intreb oare la cat va ajunge pe la vreo 20-25 de ani daca a crescut atat in mai putin de un an.
Alta chestie care ma framanta este ca am auzit ca daca vreau sa obtin permis de conducere e cam greu pentru mine,un miop.
Am auzit ca singura solutie este operatia cu laserul ala special lasik(sau ceva de genul) si ala se face doar daca miopia a incetat sa creasca. Nu stiu daca voi avea atunci banii necesari pentru aceasta operatie si nu stiu daca atunci cand se va opri din crescut va mai avea rost,sa nu prinda 40 de ani :D Nu de alta,dar nu as vrea sa port ochelari in tinerete,cand cred ca imi va fi lumea mai draga.
Deci ce pot face ca sa-i tin piept miopiei???
Mentionez ca obijnuiesc sa stau in fata calculatorului ca 4-6 ore pe zi si cateodata continui sa il folosesc chiar daca mi s-au "impaienjenit" ochii.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Drept 1.50 stang 2"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.