Clickmed
programare rapida la medic

ESTE OARE SCHIZOFRENIE?

Schizofrenie
Intrebare postata de mihaitza77 cu 9 ani in urma

Buna ziua!De curand am aflat ca varul meu ar avea aceasta boala numita schizofrenie.Am citit pe internet care sunt simptomele acestei boli,cum se poate trata ce regim trebuie tinut.Este o peroana retrasa,tacuta,rusinoasa dar daca are companie discuta cu oricine,orice.Este nevoie de o a doua parere a unui medic?Un medic isi poate da seama imediat de diagnostic?Nu are tendinte violente,nu este agresiv,nu bea,nu fumeaza,nu are halucinatii,dar nu doarme mult poate2-3ore pe noapte,orice activitate simpla care ar trebui facuta in5min el o face in ore,nu are grija de sine,de igiena corporala,miscarile corpului sunt foarte lente,pozitia corpului este aceea a unei persoane tot timpul rusinoasa cu capul in jos astfel deformandu-si coloana si poate ramane ore intregi intr-o stare de detasare ore intregi ca parca nu si-ar da seama de frigul de afara desi are mainile inghetate sau de soarele puternic desi e transpirat.Este oare schizofrenie?Multumesc pentru raspuns.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "ESTE OARE SCHIZOFRENIE?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

FreeStyle11 (acum 9 ani)

In primul rand la schizofrenie apar halucinatii vizuale sau auditive, iar daca varul tau ar avea aceasta boala, ar avea si halucinatii.Din spusele tale eu nu imi pot da cu parerea exact, pt ca nu suna a ceva clar, pot sa fie multe boli psihice asociate cu acesrte stari.Cel mai indicat e sa mearga la psihiatru, si acolo isi va da seama de ce boala sufera, daca sufera, sau daca doar asa e firea lui mai timida, fara a fi neaparat vreo boala.Daca spui ca rezolva o treaba simpla in cateva ore, s-ar putea sa aiba un grad de dezvoltare psihica mai mic, dar tu il sti mai bine si tu ne poti spune daca mereu a fost asa, sau e ceva recent.Pana atunci spunei sa mearga la psihiatru, daca nu vrea singur, sa mearga cu cineva, iar daca nu vrea deloc, incearca sa il convingi, sau lasa-l in pace, ca nu il poti duce cu forta la medic, decat daca face vreo criza sau devine violent si periculos.Numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Sleepless (acum 9 ani)

Poate sufera de insomnie. Daca nu doarme noaptea destul normal ca se descurca mai greu ziua. Odihna e foarte importanta. Are miscari lente pentru ca poate e chiar obosit cum doarme putin. Insomnia poate avea mai multe cauze: stres, depresie sau alta tulburare psihica. Pot sa spun din experienta proprie ca atunci cand nu dorm o noapte si eu sunt mai molesit si nu am acelas randament in orice activitate as face fata de atunci cand sunt odihnit. Nesomnul incetoseaza mintea si e normal sa functionezi mai greu.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Sleepless
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Sleepless
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.