Clickmed
programare rapida la medic

Buna.Am 33 de ani si am 2 copii..o fetita de 7 ani si un baietel de 5 ani.Am o problema cu baietelul...de aproximativ 5 luni de zile incercam fara succes sa ii dam de cap:Ne confruntam cu niste episoade crunte de tuse,foarte agresiva care la inceput este uscata iar dupa cateva zile devine usor incarcata si cu secretii nazale abundente.Am facut radiografie ,am mers la medic pediatru ,la medic alergolog si in final se pare ca conform spuselor medicului peiatru ar avea astm bronsic alergic iar medicul alergolog i-a prescris :montelukast 5mg -una seara,Aerius-5 ml seara,Ketof 5ml dimineata si ventolin in crizele de tuse.Problema mare este ca si ac***a aceasta medicatie tusea nu inceteaza..chiar aseara am mers cu el la urgenta iar medicul pediatru a spus ca la plamani nu se aude absolut nimic,doar gatul era putin rosu dar e posibil sa fie de la tuse mi-a spus.Pur si simplu nu stiu ce sa fac si incotro sa mai merg cu el...va rog daca este posibil mi-ar prinde bine si un raspuns din partea unui medic .Va multumesc tuturor !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Astm sau alergie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (13)

Dr. Tamara Marcovici MDr. Tamara Marcovici este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Buna seara. Nu ati precizat la ce s-a dovedit a fi copilul alergic. Respira cu gura deschisa? Sforaie? Va sugerez sa efectuati si un consult ORL pentru identificarea unei eventuale patologii care se poate insoti de tuse persistenta. Tratamentul inhalator, aspirarea secretiilor nazale poate ajuta mult in situatia descrisa. Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Tamara Marcovici
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Tamara Marcovici
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni respiratorii la copii.

Inscrie-te aici!
Andrei0509 (acum 9 ani)

Va multumesc pentru raspunsul promt .Intradevar testul de alergii inca nu l-am facut,medicul alergolog sugerand in principiu sa urmam tratamentul specificat mai sus...De respirat cu gura deschisa nu respira ,nu sforaie...si nici nasul infundat nu il are...doar secretii abundente.Si am mai uitat sa mentionez in mesajul de mai sus ca la varsta de un an si jumatate a facut dintr-o raceala banala care nu a fost medicata corespunzator ..o bronho-pneumonie asmatiforma si de atunci si pana in momentul de fata a avut o sensibilitate mai mare..adica..el nu a facut numai un rosu in gat sau o viroza..de cele mai multe ori a fost pneumonie..orice infectie..oricat de mica a tractului respirator superior sau inferior degenera in pneumonie de cele mai multe ori fiind necesara spitalizarea si tratament cu antibiotce,hemisuccinat de cortizon iar ultima data cand a fost diagnosticat cu pneumonie a primit si miofilin ac***a insuficienta respiratorie.Pediatra lui mi-a spus atunci in urma unei radiografii ( am facut o radiografie cat am fost internati) ca se vede ca are un inceput de astm bronsic.Acum ceea ce ma intriga este daca doar pe baza unei radiografii se poate pune un diagnostic de genul asta .Nu stiu exact ce ar trebui sa fac si incotro sa ma indrept.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Andrei0509
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Andrei0509
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Raluca Gheban MDr. Raluca Gheban este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Buna ziua,opiniez pentru:
1.consult ORL-excluderea unei patologii asociate
2.excluderea existentei unei patologii digestive insotita de reflux gastroesofagian (md pediatru )
3.testare cutanata sau dozare IgE specifice la aerooalergene
4.reveniti la md alergolog cu investigatiile de mai sus, efectuati testarea, comunicati-i faptul ca tusea nu cedeaza si sa reevalueze schema de tratament
5.cereti o a doua opinie in caz ca nu sunteti pe deplin lamurit de md alergolog la care ati fost intial
Intrebari:
-tusea este pe toata durata zilei sau noaptea?
-expectoratia este dimineata?ce aspect are?
-febra face?
-ati observat legatura dintre tuse si posibili factori declansatori: aer rece, efort fizic/ la joaca, noaptea in timpul somnului?
-ati observat sa aiba episoade de respiratie ingreunata/suieratoare?
-se asociaza si cu rinoree seroasa(nas care curge cu lichid clar), lacrimare, stranut des?
-este cineva alergic in familie?
-aveti animale de companie in casa?(pisica,catel,haster,papagal)
-pana in urma cu 5 luni totul era perfect normal?s-a intamplat ceva deosebit in urma cu 5 luni cand a debutat simptomatologia? (ati schimbat locuinta, a inceput sa frecventeze colectivitatea, a avut o infectie respiratorie?)
-cand era micut a avut probleme cu pielea?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Raluca Gheban
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Raluca Gheban
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Andrei0509 (acum 9 ani)

Va multumec pentru atentia acordata si totodata multumesc pentru sfaturile date.Vom incerca sa urmam si pasii recomandati de dvs respectiv control ORL si testarea aeroelergena.Ceea ce pot spune este ca in momentul de fata ceea ce ati mentionat la punctul 5 situatia este in felul urmator: tusea este pe toata durata zileisi noaptea..uneori mai agresiva si mai iritanta ziua ..alteori seara..uneori ajungand pana in situatia de voma( nu vomita dar are senzatia..)Expectoratia..aici este problema pt ca uneori ate o tuse seaca iritanta ..alteori e o tuse incarcata iar aceste episoade difera..uneori ziua..alteori noaptea sau alternativ..febra ..nu face..insa a fost subfebril..37.4 sau 37.6 dar mai mult nu..Posibili factori declansatori..nu neaparat..pt ca atunci cand tuseste o face indiferent de activitatea care o are insa daca depune efort fizic intradevar..tusea se accentueaza foarte mult...respiratia este mai ingreunata uneori noaptea..nu suporta lumina puternica ( daca afara este senin..nu poate tine ochii deschisi.. si uneor lacrimeaza fara un motiv anume...)de stranutat nu stranuta..iar secretiile nazale oscileaza si ele..uneori sunt clare..se aude cand vb ca este infundat nasucul si cand vrea sa sufle e doar un lichid precum apa iar alte ori e abundent..parca ar fi racit..alergii in familie nu am avut cazuri...animale de companie nu am avut de nici un fel...Pana in urma cu 5 luni a fost cat de cat ok..in sensul ca nu am avut probleme de genul acesta insa a fost un copil foarte sensibil ..a fost nascut la 30 de saptamani si de mic atunci cand au fost cazuri de o raceala niciodata medicatia primita de la medicul pediatru acasa nu a fost suficienta..de cele mai multe ori de la o banala viroza sau bronsita cu tot cu medicatie ajungeam la spital de urgenta cu pneumonie iar ultima data acum 5 luni tot cu pneumonie interstitiala asmatiforma a fost internat ..conform diagnosticului..iar dupa iesirea din sptal cam la 1-2 saptamani s-a declansat aceasta tuse ..am fost cu el la medicul pediatru..am fost la mai multi si toti au spus la fel..la plamani nu are nimic ...dar el tuseste de nu mai poate uneori si ii curge nasucul si nu se poate odihni uneori noaptea..si in plus noaptea transpira foarte mult cred eu..si asta este de mult timp..trebuie sa il schimb de hainute macar de 2 ori pe noapte..siua daca face un efort mai intens transpira exagerat de mult.Iar probleme cu pielea nu a avut deloc cand a fost mic si nici pe parcursul timpului .Oricum eu am sa va tin la curent cu toate datele si informatiile ce le voi obtine pe parcurs si v-as multumi enorm daca este posibil sa ma indrumati ce as putea sa fac..ppentru ca nici nu vreau sa ii dau o multime de medicamente fara sa stiu ceea ce se intampla cu el sau mai rau..sa se agraveze aceasta problema.Va multumesc mult

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Andrei0509
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Andrei0509
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Buna (acum 9 ani)

Buna, doar nu iti inchipui ca cu 4 medicamente toxice cu zeci de efecte adverse si care nu vindeca nimic ci doar suprima tusea sau alte simptome se va face copilul bine.
De fapt o sa vezi singura ca copilului ii va merge mult mai rau, mai ales daca medicamentele reusesc sa suprime tusea. Tusea este doar un simtom necesar, caci prin tuse corpul incearca doar sa scoata o secretie. Sau tusea este strict emotionala si anume din cauza unui protest subconstient in urma unei situatii careia copilului nu ii convine (certuri cu fratii, mers la gradinita, etc).
Cititi mai intai hartia insotitoare de la medicament, pe care doctorii in care sperati atata nu o cunosc deloc sau o ignora complet. Cu asa "tratamente" copilul nu are nici cea maimica sansa sa se vindece ci mai degraba sanse sa faca boli si mai grave.

Treziti-va la realitate. Un medic care da medicamente chimice nu a vindecat pana acum pe nimeni si nici nu va vindeca pe cineva vreodata.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela (acum 9 ani)

Buna,

Dupa descrierea care ai facut-o este posibil ca fetita sa aibe aceeasi problema ca si fetita mea.
Mai exact si noi ne confruntam cu aceeasi tuse timp de 2 ani si cateva luni.
Dupa 2 ani de zile si de analize s-a ajus la concluzia ca diagnosticul este ASTM TUSIGEN sau ASTM TUSIV.
Exista clar factori alergici, la noi nu se stie ce ca nu ies la analize dar am observat reactia la vopsea lavabila si de obicei astmul este in legatura foarte buna cu alergiile.
La spirometrie nu este nimic, ca si cum copilul nu are nimic, respiratia este normala, wheezing nu a existat niciodata. Este ca o tuse de la o raceala care nu se mai termina, o tuse care incepe prin a fi seaca si dupa aceea devine productiva cu aceeasi senzatie de voma si chiar de multe ori vomita mucozitatile care se aduna si de fapt mereu face traheo-bronsita.
Pana am ajuns la acest diagnostic a fost greu, multi medici nu depisteaza, va spun din experienta. Mergeti la doctori pneumologi , alergologi , doctori care sunt specilazitati in toate tipurile de astm. Eu nu va pun un diagnostic dar va dau o idee si va spun ca este cam la fel cum are fetita mea. Mentionez ca temperatura nu prea facea, foarte rar, poate o data , de doua la ani.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11561551543 (acum 4 ani)

Buna ziua, dupa atatia ani indraznesc sa va intreb cum
E fetita acum? Suntem, din pacate, intr-o situatie similara.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11561551543
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11561551543
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bb (acum 9 ani)

Eu sunt alergica din copilarie, la polen (graminee), praf, mucegaiuri. Pot sa va spun ca am contactat o infectie cu pertussis, si la fel, la spirometrie nu aparea nimic, insa bronhodilatatoarele ma ajutau sa respir mai usor. In urma unui tratament cu bronhodilatator, s-au intensificat mucozitatile si durerile de plamani. Am facut un tratament cu Klacid (Claritromicin) si s-a rezolvat, mucozitatile au fost reduse si durerile de plamani. De multe ori doctorii nu pot diagnostica corect infectiile, asta pentru ca nu reies intotdeauna din analizele de sange. Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Catalina (acum 8 ani)

Buna ,aceiasi problema am si eu cu fetita mea de 4 ani si 2 luni....spune-mi te rog pana la urma ce are baietelul tau?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11558157238 (acum 4 ani)

Si ce tratament ati urmat? Acum fetita dvs e bine?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11558157238
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11558157238
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11558157238 (acum 4 ani)

Ce tratament ati urmat?
Acum e bine fetita?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11558157238
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11558157238
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Roxana (acum 2 ani)

Cum ați rezolvat problema?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Roxana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Roxana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum un an)

Bună ziua. Ati descoperit cauza?cu aceeași problemă ne confruntam și noi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de [email protected]
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de [email protected]
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.