Clickmed
programare rapida la medic

Cum convingi pe cneva sa mearga la psihiatru

Psihologia cuplului
Intrebare postata de marinela116 cu 15 ani in urma

Buna ziua,
Am o problema cu mama mea - care de cativa ani buni sufera de o depresie - zic eu, probabil e ceva mai grav de atat. In trecut a mai fost la psihiatri, i-au pus diagnostic, din pacate nu stiu ce diagnostic pt ca eram prea mica la acea vreme, i-au dat tratamente, dar nu i-a placut cum a fost tratata (mama e medic, la randul ei), considera ca tratamentul nu ii face bine, si a hotarat sa il intrerupa, iar de mers la psihiatru nu mai vrea sa auda.
Uneori am senzatia ca ii este mai bine,dar de foarte scurta durata. Vorbeste mult si se repeta, are tot felul de frici si obsesii, se supara extrem de repede si din orice, trebuie sa o tratez ca pe un copil. E singura de ani buni, sta la tara undeva, e pensionara.
In momentul in care are crize si o rog sa mergem la doctor, imi spune ca sunt impotriva ei. Cum as putea face totusi sa o consulte cineva? Orice sfat imi va prinde foarte bine.

Multumesc,

Cora

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum convingi pe cneva sa mearga la psihiatru"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Elena991510 (acum 15 ani)

un psiholog bun, cu adevarat bun , o va ajuta. Cheama-l acasa sa vb cu ea, si in felul asta o va convinge sa iti ia tratamentul (in cazul in care este bun). Uneori tratamentele se dau pacientilor cu scopul de a le experimenta pe ei, de aceea e mai bine sa co9nsulte si alti medici, dar asta o va face cu ajutorul psihologului care va vorbi cu ea..

succes

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Elena991510
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Elena991510
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
mihaela703110567 (acum 15 ani)

incercati o psihoterapie de orientare dinamica (psihanaliza, de exemplu). dureaza putin mai mult dar rezultatele sunt admirabile. nu medicatia este solutia, deseori ea face pacientul dependent, dincolo de reactiile secundare neplacute si durata de acomodare. nu exista prea multi psihoterapeuti buni, dar exista, totusi. in tot cazul, daca ajungeti la vreunul, cereto dovada ca este format in psihoterapie, este obligat sa v-o arate. nu de alta, dar exista destui care se dau terapeuti si, de fapt, sint ghicitori in stele... nu ca ar fi ceva rau cu cei din urma. formarea in psihoterapie presupune diploma de licenta si formarea teoretica plus practica, in studii postuniversitare, in cadrul unei scoli acreditate de colegiul psihologilor din ro. asta inseamna minim 8 ani de formare, asa ca daca respectivul nu va poate demonstra ca detine toate astea, cautati pe altcineva. nu va dati ma mana oricui, poate fi periculos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihaela703110567
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihaela703110567
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.