Clickmed
programare rapida la medic

Ce pot face?

Tulburari de alimentatie
Intrebare postata de anamariax cu 10 ani in urma

Nu șunt sigură dacă întrebarea se încadrează perfect la această categorie, dar e cel mai aproape. Din luna mai a anului trecut ( 1 mai, ca să fiu mai exactă ) sufăr de bulimie. Adică, adevărul e că nu am fost diagnosticată oficial, părinții nici nu au cea mai mică idee și prietenii/ prietenele cred că m-am oprit după puțin timp. Oricum, asta nu e ideea principală, ci aceea că am o bănuială că nu este singura problemă de care sufăr. Mă gândesc să merg la un psiholog sau psihiatru ( cel de-al doilea cred că se ocupă de chestii de genul ăsta ). Îmi puteți spune cam ce pot face exact, ce se întâmplă după ce îți pune diagnosticul, dacă mi-l pune? Nu știu, sincer, îmi e cam frică și aș vrea sfatul cuiva care a mai trecut prin asta.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce pot face?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

FreeStyle11 (acum 10 ani)

Ce ai tu, poti scapa foarte simplu daca vrei.Daca nu vrei nu vei scapa asa usor.Degeaba te duci la psihologi si psihiatri daca tu nu ai nici cea mai mica vointa.Gandeste-te ca e o p***ae ce faci si OPRESTE-TE.Dar sa crezi ceea ce spui, nu sa o spui asa crezand ca gata iti va trece.Trebuie sa intelegi ca bulimia ta a aparut in mintea ta si acolo trebuie sa umbli.Daca nu sti cum sa o scoti, desi eu stiu, te sfatuiesc sa mergi la psiholog, nu psihiatru.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dr. Bogdan Stanciu MDr. Bogdan Stanciu este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

In primul rand , bulimia inseamna ingerarea de cantitati mari de alimente urmate de un comportament compensator, adica inducerea de varsaturi sau practicarea de exercitii fizice intense, infometare sau abuz de laxative ca sa pierdem ceea ce am mancat. Deci clar si la obiect, daca aveti simptomele de mai sus, da , este bulimie. Si de asemenea ca sa vorbim de bulimie trebuie sa avem aceste manifestari prezente de 2 ori pe saptamana pentru 3 luni consecutiv minimum. De obicei aceasta tulburare duce si la tulburari metabolice, asa ca nu temporizati tratamentul , pentru ca va faceti mult rau si somatic, adica pot aparea variate alte boli ( digestive, cardio-vasculare) pe fondul alimentatiei anormale. Psihiatrul nu are un arsenal terapeutic clar definit in aceasta tulburare dar poata sa isi dea seama daca ea este singura sau in cadrul vreunei boli psihice (cum ar fi depresia, anxietatea, etc). Concluzie : Mergeti la psihiatru - psihiatru face examenul psihic - vede de unde vine boala sau ce alte boli mai sunt - va trimite la psiholog - faceti psihoterapie - rezolvati problema. De obicei, bulimia este o tulburare autolimitata, adica trece cu varsta si cu maturizarea, dar nu e de lasat asa. Succes !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Bogdan Stanciu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Bogdan Stanciu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Tulburari de alimentatie.

Inscrie-te aici!
DucesaAna (acum 10 ani)

Traiesc un cosmar de 3 luni de zile ... Ma lupt cu boala asta in fiecare zi . Totul a inceput cand am hotarat sa slabesc printr''o dieta drastica deoarece pe 31 mai am nunta... Eram obsesata sa nu mi se vada colacei de la burta ... Asa k intr''o luna de la 58 kg cat aveam la o inaltime de 1.73 am ajuns la 47 kg. Faceam foarte mult sport si lipsa menstruatiei o am de 5 luni :( . am realizat ce se intampla si de la o mancare pe zi am aj la 3 pe zi ... Sanatoase... Eram fericita cu mn cum aratam .... Insa am avut inainte de sarbatori un esec din cauza unui loc de munk , de 2 jumate mi''am cautat si nimik... Iar cand am fost refuzata din nou mam suparat atat de tare incat am mancat fara oprire... Si de at nu ma mai opresc :( am fost la doctori ginecologi, endocrinologi pt menstruatie ... O am pe suflet k nu vine. Si nici o pastila nu ma ajutat ... Acum iau anticonceptionale si sper poate vine. Problema stiu unde este am ajuns sa imi fie frik de mancare ... si acum parca nu pot manca 3 mese pe zi pt k peste 4 zile vn rochia de nunta ... si sunt stresata psihic cu rochis , cu alimentatia cu tot.noaptea nu ma pot odihni deloc ... Si in mare parte a timpului sunt singura ... Adik mereu... Va rog mult dati''mi un sfat ... Ce sa fac? :(

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de DucesaAna
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de DucesaAna
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.