Clickmed
programare rapida la medic

Glicemie oscilantă raspuns medic

Diabetul zaharat Toleranta la glucoza anormala
Intrebare postata de P_Lidia cu 10 ani in urma

Bună ziua! Pacientă de 52 de ani cu diabet zaharat de tip 2 ( insulină). Valorile glicemice oscilează fiind foarte mari (200, 300, 400) sau prea mici având des hipoglicemie. Nu sunt supraponderală. Care este cauza şi ce aş putea să fac pentru a stabiliza nivelul glicemic?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Glicemie oscilantă"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Catrinel Macovei MDr. Catrinel Macovei este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna ziua,
nu stiu daca aveti o injectie cu insulina si pastile, sau tratament doar cu mai multe injectii de insulina; oscilatiile sunt de multe ori cauza neadaptarii corecte a dozelor de insulina la cantitatea de glucide de la mese si gustari, la momentul meselor, la nivelul glicemiei (o corectie cu prea multa insulina a glicemiilor mari) si la nivelul de efort. Mai pot fi implicate afectiuni asociate (infectii), probleme hormonale daca este cazul, uun stres major, dar de obicei dau glicemii mari constant si nu oscilatii. Notati pe un caiet cateva zile glicemiile (cel putin 4 pe zi), dozele, hidratii de carbon de la mese si incercati sa vedeti ce se intampla, unde nu se potrivesc dozele. Daca nu va descurcati mergeti la medicul diabetolog care va monitorizeaza.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Diabetul zaharat.

Inscrie-te aici!
maria (acum 10 ani)

Am fost diagnosticata cu diabet gestational in sarcina ,in urma unui test de toleranta la glucoza.As vrea sa stiu care sunt cele trei valori normale(inainte de administrarea glucozei, dupa 60 minute si dupa 120 minute la administrarea a 100 g de glucoza) si care sunt valorile anormale pentru a fi diagnosticata cu diabet gestational?Acum copilul are 8 luni, as vrea sa stiu cand imi recomandati sa refac acest test de toleranta la glucoza si daca e nevoie de alte analize pentru a depista un eventual diabet zaharat ac***a in vedere ca am slabit dupa nastere 21 kg. Nr.trombocitelor mare aprox 500, au vreo legatura cu diabetul?Va multumesc anticipat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.