Clickmed
programare rapida la medic

Sunt sanse sa supravietuiasca,tbc ultima faza?

Boli respiratorii
Intrebare postata de maria_ana86 cu 10 ani in urma

Intrebareprietenul meu a fost depistat cu tbc acum o luna,a mai avut cu multi ani in urma iar acum i-a recidivat boala.A fost internat in spital 2 saptamani si a cerut voie sa plece acasa,nu suporta ideea de a sta inchis iar acum dupa 2 saptamani si ceva s-a dus la urgente si i-au spus ca ii in ultima faza a bolii.Sunt sanse sa se faca bine?A trecut cineva prin ultima faza?A slabit foarte mult de la 80 de kg are acum 54.Daca cineva imi poate raspunde.Va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sunt sanse sa supravietuiasca,tbc ultima faza?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

mc109 (acum 10 ani)

Maria, nu sunt medic, sunt doar o persona care a avut mult de tras in urma acestei boli. Parerea mea este ca pentru a primi raspuns de la unul dintre medicii acestui forum sau chiar de la persoane care au trecut prin asa ceva, trebuie sa dai mai multe detalii. In opinia mea, intrebarea ta este una extrem de vaga. Din cate inteleg eu, prietenul tau a avut tbc, iar acum a recidivat. In momentul de fata, este contagios? Ce a aratat microscopia sputei? Cate plusuri are? I s-a facut si o antibiograma? Este rezistent la vreunul din medicamente? Sub ce medicatie se afla in acest moment? A fost internat timp de 2 saptamani si a plecat din spital, dar dupa ce a plecat, a mai continuat sa ia pastilele? Radiografia ce spune?

In afara de toate aceste detalii, care sunt destul de importante, prietenul tau trebuie sa inteleaga ca trebuie sa ramana in spital. In primul rand, daca este contagios, gandeste-te nu doar ca ar putea sa o dea oricui, dar ar putea sa ti-o dea tie, parintilor tai, copiiilor vostri? Poate nu aveti copii, dar imagineaza-ti ca ati avea. Ti-ai expune proprii copii la un astfel de risc? Faptul ca nu suporta sa stea inchis intr-un spital, nu este o scuza! Cui crezi ca ii face placere asa ceva? Gandeste-te ca sunt pacienti rezistenti la tratamentul standard, care stau in spital cate 3-4 luni. Crezi ca lor le face placere? Bineinteles ca nu, dar realizeaza ca este unica lor sansa de a se face bine, este unica lor sansa la viata. In plus, medicii nu il tin internat de drag. Il tin pentru ca tratamentul cu antituberculostatice este unul greu, cu multe efecte secundare ce necesita supraveghere medicala. Daca i se face rau, cine are grija sa ii puna o perfuzie? Daca face febra, cine ii face un algocalmin intravenos ca sa ii scada febra? In plus, daca prietenul tau nu respecta medicatia intocmai prescrisa de medic si renunta sa ia medicamentele, organismul va deveni rezistent la tratamentul standard si va trebui sa ia antibiotice timp de 18 luni, in fiecare zi, antibiotice care sunt mult mai greu de suportat decat tratamentul standard. Transmite-i prietenului tau ca tuberculoza este o boala vindecabila, chiar si cazuri mai grave, cum ar fi tuberculoza multi-drog rezistenta. Dar pentru asta, trebuie sa respecte cu sfintenie tratamentul dat de doctori si recomandarile lor. Daca trebuie sa fie internat, atunci sa stea in spital. E greu, stiu din proprie experienta, dar daca vrea sa se faca bine, nu are de ales. E o lupta grea, dar nu imposibila.

Si da mai multe detalii medicale ca sa poti primi o parere avizata de la medicii forumului, ei stiu cel mai bine. Multa sanatate!

MC

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Eu (acum 10 ani)

Sa studieze cu rabdare si atentie noua medicina germana care stie exact cauza acestei boli cat si decursul ei.
http://s*****a/f127-noua-medicina-germana-dupa-dr-hamer

TBC-ul se vindeca de la sine daca se scapa de frica inutila de "moarte" inoculata de p***aa medicilor, care nu stiu nici pana in ziua de cauza adevarata TBC-ului si fac absolut tot pe dos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.