Clickmed
programare rapida la medic

Glucometru Accu-chek active

Diabetul zaharat
Intrebare postata de skiperPaul cu 10 ani in urma

Am achizitionat de curand un glucometru tip ACCU-CHEK Active cu care sa-mi monitorizez nivelul glicemiei ( am 67 de ani si medical de familie mi-a spus ca sunt
suspect sa fac diabet tip 2. )
Daca este cineva care cunoaste si a folosit acest tip de glucometru va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :

ESTE NORMAL CA LA INTRODUCEREA TESTULUI IN APARAT SA APARA PE DISPLAY AFARA DE CODUL INSCRIS PE FLACONUL CU TESTE (exmplu 964) si
simbulul unei picaturi care clipeste si in dreapta " EXP". Conform manualului utilizatorului "exp" inseamna ca lamella test este expirata. Cu toate acestea data valabilitatii inscrisa pe flaconul cu lamele test livrat cu aparatul (10 buc) este de 2014 luna 11-a.
Am fost la farmacia CENTROFARM de unde am luat aparatul si mi-sa spus ca avertizarea "exp" apare imediat ce lamella a fost intrudusa in aparat.
Din explicatiile din manual nu rezulta acest lucru. Am facut in consecinta , cu o astfel de lamella un test de glicemie in prezenta farmacistei si am obtinut valoare de 154 mg/dl.
Intrebarea mea este : valoarea obtinuta se incadreaza in valoare de eraore data de producatorul glucometrului ? Este aceasta valoarea valoarea reala a nivelului glicemiei masurata la data si ora respective ?? Farmacista sustine ca da.

Ma poate ajuta cineva ?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Glucometru Accu-chek active"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Anonimus (acum 10 ani)

Folosesc acest tip de glucometru de cca 4 ani , zilnic.
Raspunsul la întrebarea dvs nu poate fi da sau nu pentru ca sunt mai multe variabile.(starea dvs de sanatate, cat si ce si cand ati mancat inainte de analiza, modul in care obtineti picatura de sange - fara sa stoarceti tesutul ! , lumina fixa sau variabila care cade in zona glucometrului, calitatea testelor.......)
De regula valorile indicate de glucometru sunt apropiate de cele obtinute in analiza de laborator. Am probat / verificat acest lucru de mai multe ori prin comparatie.
Sfatul meu este sa va procurati un alt set de teste (se gasesc la farmacii sau la clinici specializate pe diabet).
Sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.