Clickmed
programare rapida la medic

Mar ras ??? raspuns medic

Suplimente nutritive
Intrebare postata de biju23 cu 10 ani in urma

Buna ziua.Am o fetita de 4 luni. De la 3 luni jumate am inceput sa-i dau mar ras cate putin acum am ajuns la un mar potrivit si o jumatate de biscuite.Am inceput sa-i dau mar ras deoarece imi era teama ca nu va mai manca lapte deoarece ii dadeam san foarte putin, iar din cauza dermatitei atopice pediatrul mi-a zis sa schimb laptele praf nan1 cu nan 1 ha. Fetita insa nu prea manca. La inceput manca mult, iar apoi a inceput sa respinga sticla. De teama sa nu ma trezesc ca refuza sa manance am inceput sa-i dau marut. Acum insa avem o problema: marul il gasesc in scaun de parca l-am aruncat eu acolo, iar laptic bea tot mai putin. Inainte aveam cam 6-7 mese de cele mai multe ori de 150 ml (cateodata 100 sau 180ml), iar acum are maxim 5 mese a cate 120ml+mar ras (un mar potrivit+jumate biscuite). Ce sa fac? Este normal? Sa nu-i mai dau mar? Astept pareri. Multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Mar ras ???"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Catrinel Macovei MDr. Catrinel Macovei este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna ziua,
in primul rand, intotdeauna indiferent cat mananca bebelusul, monitorizati curba de crestere in inaltime si greutate, daca sunt in regula, atunci inseamna ca ii ajunge cat consuma. In al doilea rand, ce faceti cu biscuitele la 4 luni? Ce fel de biscuite? Facut in casa, din comert, cu faina cu gluten (de grau), care nu se recomanda inainte de opt luni? De obicei biscuitii au diverse componente care pot determina alergii si favoriza dermatita atopica de care doriti sa scapati dandu-i un lapte hipoalergenic care este absolut groaznic la gust (gustati-l si Dvs., fetita mea nici nu s-a uitat la el, iar mie mi s-a parut amar) si probabil de aceea nu-l mai accepta. Daca vreti o mancare mai bogata in calorii asociati la mar cereale fara gluten de tip orez, mei din comert sau fierte si pasate in casa, sau pentru calorii mai putine, in functie de greutatea fetitei, introduceti si legumele ca supa si piure, cum ar fi dovlecel, morcov. Intr-adevar scaunul pare nedigerat, dar cred ca asa este la toti bebelusii. Deocamdata pasati bine sau radeti foarte fin, pe razatoarea de sticla fructele si legumele. Pentru dermatita atopica sunt studii care arata ca administrarea de probitice din genul Lactobacillus reuteri (medicamentul la noi se numeste Protectis) in primele luni de viata scade riscul de dermatita atopica, asigurand o colonizare sanatoasa a tubului digestiv la bebelus.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Suplimente nutritive.

Inscrie-te aici!
Advertisement
biju23 (acum 10 ani)

Va multumesc mult pentru raspuns. Acum ii dau doar mar ras fara biscuite si de cateva zile supa de pe legume. Avem 4 luni jumate acum. Sper ca e ok. Ma gandeam dupa vreo sapt sa incepem si cu cereale. Ce spuneti? Si mai am o intrebare daca nu va suparati: este normal sa nu mai doarma noaptea dupa ce mananca, sa stea sa se uite fix la ceva sau pur si simplu pierduta? Sau de multe ori misca brusc capul de pe perinita in sus si inapoi in mod repetat in somn...pe mine sincer m-ar durea si as ameti. E normal asa ceva? Sunt nelinistita pt ca pana acum noaptea manca si dormea. Va multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de biju23
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de biju23
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Catrinel Macovei MDr. Catrinel Macovei este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna ziua,
puteti introduce si cereale conform varstei si piureul de legume, nu doar supa; diversificarea se face cu un aliment nou la 3 zile, se incepe cu cantitate mica pentru a se verifica toleranta; teoretic ar trebui sa inceapa sa nu se mai scoale noaptea pentru papa, dar daca se scoala de foame, probabil va fi mai bine dupa ce veti introduce cerealele si spre seara, pentru o masa mai consistenta, care sa o tina pana dimineata; nu stiu cum sta cu greutatea si lungimea, pentru ca daca este foarte grasuta, trebuie putina atentie cu cantitatea de cereale. Daca se scoala noaptea de mai multe ori si nu neaparat de foame, incercati cu suzeta sau cu biberon cu putina apa, va protesta cateva nopti, dar apoi, vazand ca nu primeste nimic, se va trezi mai rar. Legat de comportamentul pe care l-ati descris, pana pe la 6 luni ei mai au tot felul de spasme si miscari mai ciudate, cel putin asa ne-a spus noua pediatra; baietelul meu cel mic (are 11 luni acum) avea in primele luni cand adormea la san anumite miscari oculare cu ochii semideschisi foarte pronuntate, care au disparut pe masura ce creierul a inceput sa se maturizeze. Greu de spus aici care este limita normalului, este bine sa discutati cu pediatra care o urmareste.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.