Clickmed
programare rapida la medic

Am probleme psihice raspuns medic

Schizofrenie
Intrebare postata de darksoul cu 10 ani in urma

Buna,trec de cativa ani printr-o problema,am 20 de ani si cam la 13-14 ani am inceput sa am probleme,am simtit ca ceva nu e in regula cu comportamentul meu,mereu am trecut prin perioade in care ma simteam foarte euforica,ma admiram,sa zic ca parca sufeream de grandomanie,ma imaginam in fel si fel de situatii,desi eram constienta de realitate.Apoi urmau perioade in care simteam un gol in suflet,nimic nu ma facea sa ma simt implinita,mereu lipsea ceva,vorbeam singura cand nu era nimeni de fata vorbeam cu voce tare,precizez ca sunt cu picioarele pe pamant,nu am avut ganduri suicidare si mereu am fost constienta de situatia in care sunt dar nu am apelat la nimeni,simt ca nu m-ar intelege nimeni.Cu timpul m-am obisnuit cu viata care o am,incerc sa ma inteleg,dar e foarte greu uneori.Sunt multe de zis,dar am sa enumar cateva probleme care le am:uneori nu pot dormi noaptea,alteori dorm extrem de multe,sunt in societate destul de sociala,respect legile si regulile,ma port normal ,dar doar de fatada zambesc sau plang in siferite situatii,doar maschez faptul ca ma simt pierduta in zare.Am multe cunostiinte ,dar prietene adevarate nu.Incerc sa ma integrez cum pot,plang noaptea,ziua e ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.Uneori simt o oboseala si o stare de lene si parca nimic nu ma impresioneaza,nimic nu ma tulbura,sunt in lumea mea.Am stiut mereu sa port discutii,sa par persoana de treaba,parca sunt 2 persoane in mine,una buna care incearca sa razbata,o parte din mine rece,goala.Sunt nepasatoare,indiferenta la cei din jurul meu,tin in mine resentimente mult timp dar nu le afisez niciodata,nu imi plac nici animalele,dar nu cred ca as ajunge intr-o postura sa fac fapte grave.Simt ca sunt diferita si nu ma bucur de lucrurile marunte si frumoase din viata,parca simt o furie uneori si am impresia ca totul e superficial,unele persoane din familia mea mi-a spus ca ceva nu e ok cu mine ca ma aprind repede ,ca am schimbari bruste de comportament,dar ei nu inteleg ca am o problema mult mai serioasa si incerc sa inteleg.Si in relatiile de iubire,cand am fost cu cineva,fie eram rece si nepasatoare,fie doream sa primesc laude si aprecieri,dar eu nu ofeream ,nu puteam.Un singur baiat am iubit,care m-a dezamagit si o data cu terminarea relatiei starile mele sunt tot mai rele ,desi aveam un comportament ciudat si in timpul relatiei,cand faceam sex ma simteam bine,apoi parca mi-era ciuda pe el,pe mine,pe toti si pe toate.Va rog dati-mi un sfat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am probleme psihice"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

monica_eu (acum 10 ani)

:) eu zic ca esti tanara, rebela, si poate o fi si vreun pui de depresie pe acolo... Reactiile tale pot fi si de la neimpliniri ..se aduna frustrarile. De ce nu faci o vizita la un psiholog bun. Ii povestesti ceea ce n-ai spus si noua si el iti va da sfaturi competente, demne de luat in seama. :) Hai fruntea sus...si mergi la psiholog, nu psihiatru. OK?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de monica_eu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de monica_eu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Bună seara,

Darksoul, îmi pare rău că de câţiva ani treci printr-o problemă. Înţeleg că eşti îngrijorată de schimbările radicale de dispoziţie, de discordanţa dintre ceea ce afişezi în societate şi ceea ce simţi cu adevărat, de faptul că aceste stări sunt atât de diferite încât parcă ar fi vorba de două persoane şi nu doar de una singură.
Descrierea oferită de tine are unele aspecte care seamănă cu starea de conflict intern. Acea stare în care o parte din noi simte şi doreşte ceva, iar cealaltă are alte preferinţe. Această luptă internă cu noi înşine ne blochează mai ales atunci când trebuie sa luăm decizii importante, produce stres, disconfort psihic şi ne consumă multă energie.
Adolescenţa, fiind o etapă de vârstă de tranziţie de la statutul de copil la cel de om major, predispune mai mult la asemenea conflicte interne.
Dincolo de aspectele legate de vârstă, oamenii pot ajunge în stări de conflict intern din multe alte cauze, ca de exemplu, îşi propun ţeluri şi obiective prea greu de atins şi care nu sunt în concordanţă cu aptitudinile şi capacităţile lor etc.
Din autodescrierea ta, remarc anumite calităţi, şi anume, capacitate de conştientizare, putere de introspecţie, spirit de observaţie si o nuanţată autoanaliză. Acestea pot fi premise favorabile într-un demers de psihoterapie pentru a înţelege care este adevărata problemă, cum a apărut, cum se manifestă şi, mai ales, cum poate fi depăşită.
Psihologul este un specialist pregătit în mod special pentru a asculta, a înţelege şi a ajuta omul să se cunoască mai bine pe el însuşi, să găsească soluţii optime la problemele de viaţă şi să le aplice astfel încât să fie mai fericit.
Dacă şi alte întrebări, poţi să-mi scrii, dar şi să citeşti aici:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/stres/

O seara plăcută!

Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Schizofrenie.

Inscrie-te aici!
betivana (acum 10 ani)

Draga, mi-am dat seama ca dragostea este de vina pana sa vobesti de"baiatul iubit".Deci, "ai cazut closca", la modul propriu, fara gluma. Acesta este comportamentul gainilor cand cad closti. Singurul remediu este urmatorul: BAI RECI!
Daca stai bine cu inima (fizic), incearca sa faci dusuri reci, apoi bai in cada reci, iar ulterior bai in mare, reci. In luna mai sau octombrie poti face bai reci in mare., nu glumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.