Clickmed
programare rapida la medic

Gastrita alcalina

Diete
Intrebare postata de iuliana.julie cu 10 ani in urma

Buna ziua,

Mama mea a facut o endoscopie acum 2 zile si diagnosticul a fost gastrita alcalina, in urma unei operatii mai complicate de eliminare a fierei. Are dureri de stomac sau in zona abdomenului, arsuri mari, regurgitatii, face un scaun mai unsuros si din cauza aciditatii prea mari au aparut hemoroizi externi, usor inflamati.

Ia un tratament cu GASTROFAT (sucalfat de 1 gr) si DEBRIDAT. Medicul i-a impus dieta alcalina pt gastrita. a spus sa cautam pe internet detaliile. Nu am gasit mare lucru ca si informatie si de aceea apelez aici. Ce anume alimente sunt permise si care sunt interzise. O sa mentionez cateva aici si va rog sa ma corectati si sa adaugati sugestii.

Permise:

fructe: suc lamaie proaspat stors, grepfruit, mere, gutui, cirese, pepene
legume: legume verzi in general.. brocoli, spanac, ardei, ceapa verde, salata, dar si radacinoase.. morcov, telina, pastarnac, rosie? ( trebuie consumate multe legume in stare cruda sub forma de salate)
carne: pui fiert sau la cuptor fara grasime
lactate: branza dulce, iaurt fara grasime

interzise:

fructe: ce produc aciditate.. portocale, banane?(n-am gasit nimic referitor la banane.. sunt permise?)
lactate: branza de vaci, smantana, produse fermentate
carne: porc, vita, curcan
oua, produse fainoase si tot ce contine amidon
cafea, sucuri acidulate, zahar, miere, fructe dulci in general


Aceste fiind scrise... ce alte alimente mai sunt permise? Nu se poate compune un meniu zilnic doar din cateva alimente permise. Ce se poate folosi ca inlocuitor al fainii? pt a putea prepara ceva dulce preparat cu indulcitor... Cu ce se poate inlocui cafeaua? Este permisa acea cafea din cicoare?

Va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturi si preparate pt aceasta dieta.

Multumesc anticipat!

Iuliana

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Gastrita alcalina"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.