Clickmed
programare rapida la medic

Diabet sau alta afectiune? raspuns medic

Diabetul zaharat
Intrebare postata de andra333 cu 10 ani in urma

Ma simt foarte slabita de cateva saptamani. Am toate simptomele specifice diabetului. Mi-am cumparat recent un glucometru cu care imi masor glicemia de cateva ori pe zi. Am observat fluctuatii foarte mari la intervale scurte de timp (1-3 ore). Deseori am 40 mg/dl glicemia ca dupa o masa sa creasca la 165 si chiar 190. Nu a depasit 200 pana acum, dupa nu mi se par normale aceste fluctuatii. Am o dieta foarte sanatoasa si fac sport aproape zilnic (sunt instructor de fitness). Nu stiu ce sa mai cred. Dupa o masa obisnuita (maxim 15 g carbohidrati), glicemia depaseste 170 mg/dl ca dupa 3-4 ore sa scada la 50 sau mai putin.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Diabet sau alta afectiune?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

andra333 (acum 10 ani)

Am uitat sa precizez ca dimineata am glicemia normala (sub 100). Varsta este de 24 de ani, 54 kg. Aceste fluctuatii si stari de slabiciune (vedere incetosata, urinare frecventa, apetit crescut, etc) se manifesta pe parcursul zilei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de andra333
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de andra333
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dr. Catrinel Macovei MDr. Catrinel Macovei este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna ziua,
oscilatiile glicemice pe care le precizati depasesc limitele normalului si la minim si la maxim (hipoglicemie alternand cu hiperglicemie), dar pe glucometru nu se poate pune un diagnostic. Depinde si la ce distanta de mese ati facut testele. Pe de alta parte, daca la o masa consumati 15g carbohidrati, ori 3 mese pe zi plus una-doua gustari care ar avea si ele cam la fel, nu strangeti nici 100g glucide pe zi, ceea ce nu inseamna neaparat sanatos, mai ales in conditiile efortului depus la sala, probabil ca sunteti pe un regim hiperproteic. Pentru a lamuri exact ce se intampla cu glicemiile, faceti un consult diabetologic si analize la un laborator bun, glicemie pe nemancate, sumar de urina si daca este cazul hemoglobina glicozilata si/sau testul de toleranta la glucoza, pentru a vedea in ce sens variaza glicemiile Dvs.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.