Clickmed
programare rapida la medic

Cresterea in inaltime raspuns medic

Cresterea si dezvoltarea copiilor Statura mica Statura mica
Intrebare postata de Aqve cu 10 ani in urma

Salut, am 18 ani si intrebarea pe care v-o adresez voua, una la care un medic ortoped nu mi-a putut raspunde in totalitate este urmatoarea : care sunt sansele ca dupa incetarea perioadei de crestere propriu-zise, din punct de vedere ortopedic, sa mai castig cativa centimetri ? mentionez faptul ca am inaltimea de 179 cm si 75 kg . Recomandarea pe care el mi-a facut-o, dupa analizarea radiografiilor, a fost una pe care nu am considerat-o tocmai potrivita si anume consultarea unui endocrinolog. Deocamdata sunt programat sambata aceasta la o clinica si doream sa aflu, daca este posibil, cateva informatii suplimentare inainte de consultatie, intrucat nu as apela la un tratament bazat pe stimularea hormonala.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cresterea in inaltime"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Tamara Marcovici MDr. Tamara Marcovici este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna seara.
In primul rand trebuie stabilit daca procesul cresterii in inaltime s-a incheiat. Statura unei persoane este rezultatul actiunii factorilor genetici precum si a altor factori. Este importanta si statura parintilor D-voastra.
Terapia hormonala se aplica doar pacientilor cu hipostatura (statura mica), riguros selectati pe baza mai multor criterii. Tratamentele ortopedice care sa conduca la ameliorarea taliei unui pacient sunt adresate cazurilor cu nanism si implica proceduri complicate.
In cazul in care platourile de crestere nu s-au inchis, un regim de viata sanatos si practicarea sporturilor va pot asigura cresterea staturala in continuare. Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Tamara Marcovici
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Tamara Marcovici
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.