Clickmed
programare rapida la medic

Interventie chirurgicala mandibula

Chirurgie estetica Interventie chirurgicala
Intrebare postata de Coszu cu 10 ani in urma

Buna seara,

Este vorba de tatal meu, care in urma unei investigatii PET CT a fost diagnosticat (se pare, inca nu i-a citit nimeni rezultatul, luni vom merge la chirurgul BMF) cu o recidiva a unui carcinom scuamos sub limba (a fost scos in urma operatiei), care acum s-ar situa pe mandibula, se vede ca un punct in partea stanga, in jurul caninului. cel mai probabil, daca tata nu va dori varianta chimio-radio, se va recurge la interventia chirurgicala. Aici veneau, de fapt, intrebarile mele. presupunand ca nu se va razui osul, ci se va sectiona, desigur, cu marja ( cam de la incisiv si pana la molar ),

1. se va putea pune o proteza, daca da, din ce? os, metal, alt material ? daca sunt posibile mai mute variante, care ar fi cea mai adecvata si de ce?
2. din cunostiintele dvs, aveti idee cam la cat timp dupa operatie va putea manca cat de cat normal?
3. referitor la aspectul exterior : se va vedea inestetic, o gaura langa barbie efectiv? va vorbi cu dificultati mari? ( mentionez ca acum, dupa operatia sub limba este usor sasait si peltic - se va denatura si mai mult vorbirea ? )
4. in cazul in care i se va pune o proteza ( fie ea din os, fie din metal, fie din orice), aceasta se pune in cadrul primei operatii ( cea in care i se sectioneaza efectiv mandibula ), sau se asteapta refacerea ranii ( nu vad de ce ), dupa care se mai supune la o a doua operatie pt respectiva proteza?

Prefer sa stiu procedura (daca exista una singura) sau diversele variante de proceduri inainte de a merge la medic, fiindca este intr-adevar un medic exceptional, dar e un tip dur, spune intr-adevar verde in fata si sincer te cam sperie, ba mai mult decat atat, vorbeste foarte pe scurt si la subiect si nu explica pe intelesul omului de rand...
Ma puteti ajuta, va rog?


Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Interventie chirurgicala mandibula"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.